4,0 vivino

Bodega Sarmentero "Roble" - Ribeira del Duero - Temperanillo - ÅRETS VIN - KÅRET AF 450 DELTAGERE - KÆMPE TILBUD

175,00 kr
  • Køb 6 for 125.00 pr. fl. og spar 29%

 

"Roble del Noble"

Vores vinhus Bodega Sarmentero laver vine i Ribeira del Duero. Distriktet er vel nok det mest estimerede af alle 69 vindistrikter i Spanien. Her finder du vingårde som Vega Sicilia og danskejede Pingus. Vine som bliver handlet for mange tusinde kroner pr. flaske.

Vingården vi samarbejder med er et af de mindste i Ribeira. Kun 30.000 fl. produceres. Elegante og feminine vine, som har Temperanillo druens særkende i boende.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandSpansk
OmrådeRibera del Duero
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Tør
DruerTempranillo
God TilGrillede retter, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød, Vildt
År2022
Alkohol14 %
Vivino4,0
120 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Intens og frugtagtig næse, aromaer kendetegnet ved vilde bær og blommer og et let strejf af ristet træ og lakrids

tabs-icon2 Smag

Smagen er udstyret med en frisk medium struktur med søde og frugtagtige tanniner

Beskrivelse

Bodega Sarmentero fik vi ind, som en fast del af vores sortiment i juli 2020 og det er vi super glade for. Det var lidt af et tilfælde, at det blev sådan. Jeg var i efteråret 2018 på besøg i Ribeira del Duero, sammen med gode kammerater og vinnydere og på den sidste dag, på vej til hotellet, kom vi forbi en ganske lille vingård. Her var lukket, men alligevel ringede vi på og døren blev åbent af en ung kvinde, som viste sig at være datteren i huset, men samtidig også hende der styrede den. Maria Lopez viste stor gæstfrihed og vi så hele den lille vingård, som kun laver 30.000 flasker om året og er en af de 5 mindste gårde i distriktet.

Tiden var kommet til at smage deres vine og her blev vi overrumplet af en helt anden Ribeira smag end vi havde smagt dagene før. Mere elegante vine, men knap så megen ekstraktion og med en helt klar rød tråd igennem hele deres range af vine. Maria's mor Amparo er 4 generation winemaker og der er ingen tvivl om at hun efterstræber elegance og feminin tilgang i hendes vine.

"Roble" er en af 3 fadlagrede vine fra Samenteros. 5 til 6 måneder i amerikanske og franske egetræsfade. Den mindre fadlagring gør, at du stadig opfatter den rene frugt, men med et lille twist. Modsat de mere fadlagrede vine fra Ribeira, Rioja og samtidig også fra Sarmentero, er disse vine særdeles velegnet til de krydrede madretter, som også findes i det spanske og de spansktalende lande. Det er faktisk denne type vi sælger mest af. Vinen er desuden anbefalet til sommerens grill mad. Specielt hvor gris, lam og pølser indgår.

Se vingårdens hjemmeside HER - Se også en video hvor jeg smager Roble HER

Hvad anmelderne siger

 Her er hvad Danmarks bedste vinblogger skriver om vinen: 

Jeg smagte denne Bodegas Sarmetero 2020 Sarmetero Roble, altså en Cosecha vin, der skal være lagret mindst 3 måneder på egefade, hvilket denne selvfølgelig også opfylder. Vild god duft … ganske klassisk Ribera del Duero med masser af fadpræg og samtidig dejlig landlig, animalsk og intens. Det er en medium til fyldig vin, hvor der er pænt med våde og sødbrændte fade, vanilje, sød lakrids, mælkede noter, chokolade samt en frugt med solbær, sorte kirsebær og blommer. I munden er det lidt samme historie … sådan mediumfyldig, en tør frugt med blåbær, kirsebær samt blommer, kakaopulver, bitterhed, men alt leveres blødt, rundt og meget smagfuld med en smule peber, nelliker, tør sødme samt tørre tanniner.

 

  • Masser af krydderi og bær karakter med mørk chokolade. Medium fyldig, frisk og saftig. Drik nu. ” - James Suckling (august 2018)

  • 91 POINTS - James Suckling (august 2018)
  • SILVER - Catavinum World Wine & Spirits Competition, Spanien

90 points Tim Atkin

 

Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin. (2010 Årgang)

 

Populær blandt Vivino brugere. Mere end 80 bedømmelser (2015 Årgang)

Område og Producent

Sarmentero ligger i den lille by Quintanilla de Arriba, i det fornemme vindistrikt Ribeira del Duero i baggården af et gammelt Castilliansk hus, nær bredden af ​​Douro-floden. Ejendommen blev erhvervet i 1942 og var tidligere et af byens tre møllehuse. Senere blev det brugt til produktion af fliser og dyrehold, hvede og byg kombineret med vinfremstilling.

Generationer af vinproducenter gav familien viden og disciplin, kærlighed og lidenskab til vinen. Amparo Repiso, der var den fjerde generation af vinproducenter, besluttede at gå et skridt videre og starte sin egen vingård i 2004. Det startede med bogstaveligt talt en 225-liters vin tønde, som viste sig at være så god. at mange gav vinen ros og gode ord med på vejen og det opmuntrede hende til at fortsætte med at fremstille vin og gradvist øge produktionen indtil i dag.

De første år med vinproduktionen foregik i de små gamle og hyggelige rum, men på trods af ønsket om at bevare den oprindelige bygning renoverede man i 2013 fuldstændig vingården og opførte en ny bygning, som, selvom den er mere moderne, fortsætter med at dyrke den sjæl og lidenskab, som deres forfædre lærte dem.

Sarmenteros vinmarker er opført på jord med ler-kalksten, et kendetegn, der giver gode næringsstoffer og vand, hvilket er vigtigt for en optimal udvikling af vinstokkene.

Sarmentero har forpligtet sig til bæredygtig dyrkning og understøtter de mest fordelagtige teknikker for miljøet. Deres land-, vejr- og vinfremstillingsteknikker afspejles i sjælen af ​​deres vin og skaber et naturprodukt af høj kvalitet. 

Sarmentero har to egne vinmarker, begge udelukkende med Tempranillo druer og derudover har de rådighed over et par hektar i nabodistriktet Rueda, hvar der udelukkende dyrkes hvide Verdejo druer

Pago de Oyales: plantage fra 1996, 5 ha, halvvejs mellem Quintanilla de Arriba og Peñafiel.

Peñuelas : plantage fra 2002, 2 ha, kun 500 m fra vingården.

mama1
Senora Amparo er grundlægger, ejer og winemaker. Forskellige kurser og grader i vindyrkning og oenologi ved Miguel de Cervantes europæiske universitet og på Santa Espina Agricultural School. Efter megen forberedelse og anstrengelse gjorde hun sin drøm om at stifte vingården til virkelighed i 2004.
maria5
Maria er driftsdirektør og sommelier. International Commerce, WSET III, forskellige kurser ved UC Davis University (Californien). Efter at have boet i flere år i forskellige byer i Spanien, i Paris og Napa Valley (USA), er hun den del af vingården, der bidrager med nye ideer og koncepter og som vi i Wineboutique har mest kontakt med.
papa2
Senor Angel er medejer af vingården. Regnskabsdirektør og er den tredje søjle, som vingården hviler på.