Bodegas Figuero "4 messes" - Ribera del Duero

125,00 kr

 


"El Pequeno"


Ribera del Duero har været investorernes baby i over 15 år. Billigt var jorden i starten og den var ideel til vindyrkning. Samtidig kom de moderne vinmagere og oenologer og de gjorde på få år området til verdens kæledægge. Tag bare “vores egen” Pingus, som danske Peter Sisseck har gjort til kultvin…..På højsletterne nord for Madrid modnes druerne perfekt. Om sommeren er her varmt om dagen og køligt om natten. Det gider druer godt.

Læs mere
TypeRødvin
cl75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandSpansk
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Tør
druerTempranillo
God TilGrillede retter, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto
År2016
Alkohol13,5 %
Vivino3,6
Beskrivelse

Detaljer

Indtil slutningen af 90’erne leverede Bodegas Garcia Figuero sine eftertragtede druer til Alejandro Fernandez fra tophuset Pesquera.
Stokkenes alder på mellem 40-80 år udgjorde en exceptionel god base for at frembringe ekstremt høje kvaliteter (hele 25 ha. af ejendommens besiddelser er over 60 år gamle).
Men springet ud i selv at skabe store vine var for spændende til at vinmager José Maria Garcia kunne lade være.
Hermed var Bodegas Garcia Figuero en realitet, og siden har vinhuset redet på en bølge af succes.
I slutningen af 1990’erne investerede han i et helt nyt vineri, hvor vinen kun føres rundt i vineriet via tyngdekraften.
Et såkaldt “all gravity”-vineri.
Den nænsomme behandling af mosten, uden pumper, gør at vinen får mest mulig stabilitet og bevarer alle sine aromaer.
Samtidig blev der indkøbt 720 nye egetræsfade, heraf 640 af amerikansk eg, resten af fransk eg.

tintofiguero.com/

Hvad anmelderne siger

Detaljer

Blandt top 10% af alle vine i verden
I glasset

Detaljer

Vinen er ren Temperanillo fra vinmarker ved vin landsbyen La Horra. Druerne kommer fra stokke som er mellem 15 og 25 år.Kirsebærrød med aroma af frisk rød frugt. Meget rund og frugtsød med fløjsbløde tanniner. En vin der kan drikkes nu, hvis du åbner den to til tre timer før servering.
Område og Producent

Detaljer

Vi besøgte sidst Bodega Figuero i august 2018, kort før høsten skulle landes. Felipe, som sammen med familien ejer vingården tog imod os og vi startede med at gå en tur i vinmarkerne. Vinmarken der ligger ved bodegaen er kun en lille del af de 50 ha der rådes over. Jorden består af ler og store kalksten. Leret holder på det vand der primært kommer om vinteren og stenen er gode til at holde på den varme, som der er masser af om sommeren. Ribera er en del af det store nordlige plateau nord for Madrid og vinmarkerne ligger i 4-600 m højde og det gør at der kan blive rigtig koldt om natten. Det gør også at druerne bliver perfekt modnet og balancen mellem syre og sukker er ideel. Felipe bruger kun Temperanillo druer til sine vine, selvom at det er lovligt at bruge eksempelvis Cabernet Sauvignon. Vi fik efterfølgende en rundtur i den flotte bodega, hvor alt er i bedste orden. Senere smagte vi alle Figueros vine og vi var enormt imponerede. Vi har her efter valgt at tage alle Figueros vine i sortimentet.