THY WHISKY No. 20 – "MALTMOD"

1.000,00 kr

 

"THY No 20"

Drengene fra Thy laver nogle af denne verdens bedste whisky'er. Hver gang de kommer med en ny udgivelse falder anmelderne i svime. Denne gang har vi igen kunnet købe 12 fl. fra destilleriet. Det er ikke meget, så det er først til mølle. Nu frigives der en ny op til jul, så her er en mulighed for at give dig selv en god julegave.

TypeWhisky
Indhold i CL50
DyrkningsmetodeØkologisk
LandDansk
Alkohol53,2 %
2 stk. På lager
Beskrivelse

”Maltmod” er en single malt whisky formet og skabt af eksperimenter i Thy Whisky's eget malteri.
Den er karakteriseret ved en fyldig og dragende aroma af karamel, som stammer fra eksperimenter i deres malteri med mørke ’karamelmalte’, som ellers stort set aldrig finder vej til traditionel whiskyproduktion.
Det intense ’kara’ new make har lagret på først 12 små bourbon octaves (50 liter), dernæst større bourbon fade og er i sidste ende mixet med to oloroso fade, som derefter har fået tid til at samle tid på tønderne.
Resultatet er whisky med stor vaniljesødme og intens brændt karamel med underliggende frugtnoter. I næsen ligger noter af læder og cedertræ med er svagt aftryk af tobak. Smagen starter med sød vanilje toffee, nougat og lidt syltet frugt og ender i brændt karamel med et strejf af nelliker og eg.
En sødmefuld og ukonventionel single malt med kompleks smag og aroma.

DATA OM DENNE FRIGIVELSE:
NAVN: Thy Whisky No. 20 – Maltmod
KORN: Odyssey vårbyg dyrket økologisk på
Gyrup (56,891o N, 8,428o Ø)
ALDER: 3 år
DESTILLERET: 2018-2019
TAPPET: November 2022
ANTAL: 1634 stk.
MALT: Kara, pale og bøgerøget malt
FAD: Bourbon og oloroso fade
Ikke kold-filtreret
Naturlig farve
VOLUME:
50 cl.
ALKOHOL:
53,4 % vol.

Se en video fra Thy Whisky HER

Thy Whisky hjemmeside HER

OBS: Du kan købe en andel i et af fadene fra Thy whisky. Dette fad har vi kommet rå-rom på og lader rommen modne i over 3 år. Du kan læse meget mere om dette HER

Område og Producent

Thy Whisky Destilleri ligger på slægtsgården Gyrup med Nationalpark Thy og klitterne ved Vesterhavet som nærmeste nabo. 

 Mens whiskyproduktionen startede i 2010, er Gyrup et traditionsbundet sted, med en historie der går tilbage til det tidlige 1300-tallet. Sammen med whiskydestilleriet og gårdmalteri er Gyrup stadig et moderne økologiske landbrug med en mælkeproduktion til Thise og 550 hektar planteavl.

 Thy Whisky blev grundlagt på den simple idé - at skabe en whisky af gårdens råvarer og gamle nordiske kornsorter med en klar tilknytning og af karakter vores nærområde, Thy. I dag ejer og driver 8. generation i familien Gyrup Gård og Thy Whisky. Der bliver brugt både moderne og gamle kornsorter af byg, rug, spelt og andet til at skabe whiskyen. 

 Whiskyen lagrer i bourbon-, sherryfade og enkelte fade af nyt egetræ. Whiskyen tappes som enkeltaftapninger, få fade af gangen, hvor hver aftapning bliver helt sin egen.

 Se mere på www.thy-whisky.dk 

96519804_261932731522483_6172839908206444544_n