4,0 vivino

Terre di Perseto - "Primo Sole" - DOCG Chianti Classico - Sangiovese

250,00 kr
  • Køb 3 for 225.00 pr. fl. og spar 10%

 

"Primo"

I 2025 fik Wineboutique eneforhandling af Terre di Persetos vine i Danmark. Efter et besøg på vingården i 2023 faldt vi for både familien, omgivelserne og den fantastiske kvalitet. Vi glæder os til at tilbyde vores kunder disse dejlige Chianti vine.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeChianti
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Tør
DruerSangiovese
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød, Stærke Oste, Svamperetter
År2020
Alkohol14,5 %
Vivino4,0
40 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Intens, moden og dyb rubinrød farve. Intens bouquet, med en delikat fornemmelse af røde bær, krydderier, vanilje, strejf af røg og trænoter

tabs-icon2 Smag

I munden er den elegant, fyldig og velduftende. Fremragende og behagelig syre i ganen, med overdådige og bløde tanniner. Intens og lang afslutning.

Beskrivelse

'Terre di Perseto' er placeret blandt Chianti Classico bølgende bakker, på vejen, der forbinder landsbyen San Casciano i Val di Pesa med landsbyen Greve in Chianti, i det ældste og mest værdsatte område for produktion af Chianti Classico vine. - 

Druehøsten udføres udelukkende i hånden. Kun denne langsomme, gamle og omhyggelige metode tillader en omhyggelig udvælgelse af druer.

Vinificeringen udføres i overensstemmelse med traditionerne i Chianti Classico-området, under overholdelse af alle regler, der er fastsat af den tilsvarende produktionsdisciplin, som fastlægger de krav, der er nødvendige for, at en vin bærer betegnelsen "DOCG Chianti Classico" (Chianti Classico Denomination of Controlled & Guaranteed Origin). Derudover finder alle gærings-, opbevarings-, lagrings- og aftapningsprocesser sted efter den naturlige vej for vinfremstilling og vinfremstilling .

Klassisk blanding med masser af Sangiovese, denne vin repræsenterer det bedste udvalg af vingårdens druer. Den kommer fra vinmarker, der som et amfiteater omgiver "Terre di Perseto". Den kalkholdige, veldrænende jord, rig på runde sten, producerer en elegant, generøs, duftende Chianti Classico DOCG Riserva med en intens buket.

Vinificering: ved en kontrolleret temperatur med overpumpning og delestage; maceration i 20-25 dage afhængig af årgang.

Lagring: I tonneaux (500 liters fade) af fransk eg i 30 mdr., efterfulgt af 6 måneders flaskelagring.

Til mad: Stegt og stuvet rødt kød og vildt; bøf eller grillet kød; stærke modne oste eller blå oste med blød eller hård tekstur (gorgonzola, stilton...); krydret og krydret mad. Eller som "meditationsvin" at drikke om aftenen foran pejsen til en god højmoden ost eller med ristede kastanjer.

  Se vingårdens hjemmeside HER - En dejlig stemningsvideo fra vingården HER

 Vi anbefaler at besøge den smukke vingård og den gæstfrie familie.

490411128_1218139576987325_3698419282462566366_n

Hvad anmelderne siger

Falstaff Magasinet

Chianti Classico "PRIMO SOLE Riserva" høst 2020 - 92/100

 
33338695-61ea-47b3-849b-67ed39dac161 - Vi giver 96 point for en af de bedste Chianti Classico Riserva vi har smagt
Område og Producent

Det første dokument, der indeholder den ældste henvisning til 'Chianti', betyder at vinen blev produceret i området så tidligt som 1398.

I det XVI århundrede blev denne vin elsket og drukket også af paver. Omkring år 1536 blev pave Paolo III rådet af Sante Lancerio, en historiker og geograf, såvel som hans personlige mundskænk, til at købe den til sine kældre.

I 1716 satte storhertugen af ​​Toscana, Cosimo III, grænserne for produktionsområdet for Chianti-vinen, det vil sige et område lukket mellem byerne Firenze og Siena. På det tidspunkt var Chianti-vinen allerede meget vellykket.

I 1932 blev suffikset "Classico" tilføjet til ordet "Chianti" for at skelne Chianti-vinen, der er produceret i ovennævnte oprindelsesområde, fra alle andre vine kaldet "Chianti", men ikke produceret i dette område.

I 1984 opnåede Chianti Classico DOCG-certificeringen (Denomination of Controlled and Guaranteed Origin), hvilket er den højeste anerkendelse i Italien for vine af høj kvalitet. 

I 2016 blev det fejret 300-årsdagen fra Cosimo III's bekendtgørelse om Chianti-grænserne; samme år blev det indsendt et nomineringsforslag til Chianti Classico-territoriet, der skulle komme i betragtning til optagelse på UNESCOs verdensarvsliste.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Terre di perseto vingården ligger 10 km stik syd for Firenze og dækker et samlet areal på omkring 40 hektar, hvoraf omkring 20 hektar er dækket af vinmarker , 6 hektar er beplantet med oliventræer og resten er dækket af skov.

Virksomheden blev grundlagt af Metello Sabatini i 1958 , mens den i dag ledes af hans barnebarn Niccolò og Daniel , som har overtaget  familiens vinfremstillingstradition med passion og dedikation:

Terre di Persetos vinmarker dækker er ideelt placeret til soleksponering samt jordkvalitet. De er placeret i en højde af 250-300 meter over havets overflade, vendt mod sydvest. Druerne, der dyrkes, er: Sangiovese , Merlot , Cabernet Sauvignon , Canaiolo , Syrah , Montepulciano og Trebbiano .

Denne jords natur kaldes 'kalksten/Alberese type', en meget drænende jord med en rig tilstedeværelse af mineralsalte, som bidrager til at give  vinene elegance , rundhed i ganen og en unik karakter.

Vingårdens vine udtrykker historien om et traditionelt håndværk og familiearbejde og er præget af elegance, parfume og behagelighed på ganen.