RON ESCLAVO XO CASK STRENGTH - Oliver & Oliver - Dominikanske Rep.

495,00 kr

 

"Olivers strength"

Ron Esclavo XO Cask tappes i cask styrke ved 65% alc. Det er en mere koncentreret version af Ron Esclavo XO for den, der ønsker noget ekstra.

Denne er en premium rom er blendet i Den Dominikanske Republik og aftappet i Danmark og dette er den nye version.

TypeRom
Indhold i CL50
LandDen Dominikanske Republik
Alkohol65 %
24 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Kraftige noter af vanilje og karamel. 

tabs-icon2 Smag

Sødmen er faktisk dejlig rund og i fin balance selvom at det er en stærk rom. Tydelige noter af vanilje, fad og karameltoffee.

tabs-icon3 Eftersmag

Da det er en stærk rom føles eftersmagen ufattelig lang. Det er bare en suberb rom.

Beskrivelse

Ron Esclavo XO Cask er modnet i first fill Bourbon tønder, fremstillet af amerikansk hvid eg. Det er en mere koncentreret version af  Ron Esclavo XO. Trods 65% er denne rum stadig sød og har en fantastisk smag, som vi ved første smagning var yderst imponeret af.

Flere rom fra Den Dominikanske Rep. HER

Område og Producent

Fra Cubas oprindelse i XIX århundrede etablerede familien Oliver sig i Santo Domingo, Den Dominikanske Republik, hvor den siden 1997 har produceret blandede rom under navnet Oliver & Oliver.

Nu bliver rommene fra Panama og Trinidad blandet her. Oliver & Oliver eksporterer i øjeblikket deres produkter til USA, Jomfruøerne, Mexico, Guatemala, Honduras, Peru, Chile, Spanien, Frankrig, Italien, Tyskland og Danmark. Virksomheden har fået ry for at producere premium rum i små nummererede og begrænsede udgaver. Kuban, Quorhum, Opthimus, Unhiq, Guantanamera og Cubanacan er nogle af dets mærker.

Se Esclavo serien HER

Oliver blev grundlagt på Cuba i det 19 århundrede af Juanillo Oliver. Han kom til øen i spansk militær uniform for at kæmpe i den første uafhængighedskrig. Ved slutningen af sin militærtjeneste, besluttede han at blive på Cuba og forsøge at få sig en famillie og et udkomme. Et brændende ønske om en forretning med sukker og rom.

Mellem byerne Falcon og Placetas fandt han en ejendom og i dag er det en by, som hedder Oliver, for at hædre den driftige forretningsmand. Snart havde han bygget sukkerfabrik og stills til destilleringen og så begyndte høsten af sukkerrør. Det blev snart kendt, at Oliver lavede produkter der var en del bedre en andre.

I 1895 rasede endnu en uafhængighedskrig og Oliver fabrik blev brændt ned til grunden. Familien besluttede sig herefter, at gå over og blive almindelige farmere.

Da revolutionen i 1963 tog til, valgte Oliver familien at flygte.

i 1993, da nye tider også indfandt sig på Cuba, vendte medlemmer af familien Oliver tilbage til øen. Pedro Ramon Oliver satte sig for at undersøge familiens fortid. Også gamle formler, processer og designs blev sat under lup. Det var ved disse seancer, at Pedro fandt ud af hvordan god rom kunne laves.

På Cuba var det svært at starte en forretning og derfor valgte man at etablere sig på Den Dominikanske Republik.

I dag ligger hovedkvarteret Hato Nuevo i udkanten Santa Domingo. Her ligger 6000 egefade, som er moderrom til de mange forskellige typer, der distribueres til hele verdenen.

Firmaets overordnede ønske er: At producere rom af den højeste kvalitet i verden og at alle lande i verden skal kunne smage deres rom. At blive ved med at producere rom som verdens rom affocinados vil anerkende.

pedro_ramon_lopez_oliver