GREAT DANE RUM 10 års - ANDERS SKOTLANDER - leveres i flot rør

495,00 kr

 

"The Skotlander"

Det begyndte med den almindelig Great Dane. Nu er den blevet voksen og findes nu i en bemærkelsesværdig 10 års version. Anders Skotlander har snart været i gang en halv snes år og hans rom berømmes verden over.

TypeRom
Indhold i CL70
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandBarbados
Alkohol44,7 %
Duft

Brændt sukker, vanilje, sherry

Smag

Rosin, brun farin og meget balanceret alkohol

Beskrivelse

GREAT DANE RUM laves af Skotlander i Nordjylland. På ture i Caribien har Anders Skotlander udvalgt unikke egetræsfade på fem af de bedste destillerier, alle lagret mellem 3 og 8 år. Derefter er de sendt til Nordjylland og blendet og fadlagret yderligere på gamle Skotlander-fade. 

Du får altså det bedste af to verdener: En klassisk sød rom i caribisk stil med et strejf af dansk verdensklasse.Du får altså det bedste af to verdener: En klassisk sød rom i caribisk stil med et strejf af dansk verdensklasse.• Destilleret på melasse (Barbados, Guatemala, Den Dominikanske Republic, Jamaica og Panama)• Lagret op til 8 år i troperne Herefter er tønderne sendt til Danmark med skib, hvorefter rommen er samlet på to gamle oloroso sherry egetræsfade for yderligere to års modning i det kolde klima.

Se Skotlander hjemmeside HER

Se en skøn video om rom fremstilling hos Skotlander HER

Område og Producent

Bag firmaet står Anders Skotlander, der i ti år har været filmproducer og speaker på tv-programmer. 10 år inden da var han studievært i DR P3 og i de sidste tre år, har han brygget øl i sit kælderrum. Rommen brændes af Anders Bilgram, som har studeret og tilegnet sig viden og erfaring som destillatør via rejser og ophold i bl.a. Tyskland og Rusland samt i Norden. Bilgram har desuden en baggrund som eventyrer og ekspeditions leder i Arktis, og han er medlem af Eventyrernes Klub. Med denne rom er endnu et eventyr påbegyndt! Og det er startet rigtig godt.

Fire uger efter lancering af Skotlander RUM I vandt den Guldmedalje i Miami ved The RumXP Tasting Competition, guld betyder at den ved blindsmagning har fået mellem 95-100 point ud af 100 ved blindsmagning. Destilleringen at lave rom er egentlig ret enkelt. Nordjysk vand fra egen boring og verdens bedste rørsukkermelasse gæres til en mæsk på 10%.

Rørsukkermelasse er biproduktet fra rørsukkerproduktion, der laves af sukkerrør som disse: Herefter destillerer de til 80 % alkohol på et tysk aroma-kobberdestillationsapparat og fortynder med nordjysk vand til 40% alkohol. Så håndtapper og nummererer de alle flasker. Der bliver ca. 150 flasker på et batch. Skotlander laver alt med håndkraft, så man kan ikke garantere at smagen er 100 % ens hver eneste gang. Men det er det, de selv sætter pris på.

Anders Skotlander siger:

Alle vores rom skal laves med kærlighed. Hellere få flasker i en enorm høj kvalitet end det modsatte. Havtorn og lakrids: Eventyret var i gang og vi lavede en masse rom vi lagde på egetræsfade. Den rom kommer vi tilbage til, for det tager nemlig tid at modne rom. I ventetiden lavede vi to “spiced rum” (altså rom der ikke lagrer på egetræsfade, men på anden måde får smag). Rum III lagres på havtorn og Rum IV lagres på lakridsrødder, begge varianter blev også lavet i bare 1.000 flasker. De blev en kæmpe succes og det nordiske udtryk i vores rom, blev populært i hele verden. Rum III med havtorn vandt blandt andet guldmedalje i Miami i 2015 og sølvmedalje i San Francisco. Egetræ giver sødme og farve. Vi mangler jo Rum II tænker du. Korrekt. Den blev så lanceret i oktober måned 2015, vi har ikke gjort et stort nummer ud af det, for det blev til bare 77 flasker.