4,2 vivino

Quinta do Pego - Vintage port 2011 - 3 liters fl. i flot kasse

2.995,00 kr

 

"The big port"

Vintage Port er en markant portvin fra et specifikt år, kun produceret i år med en ekstraordinær god druekvalitet.

Mange mennesker betragter Vintage Port som det allerbedste inden for portvine. Vintage Port er den type vin med det bedste lagringspotentiale. Den tappes efter 2-3 års modning i store egetræfade. Vintage Port fortsætter med at udvikle sig i flasken, og den bliver ofte bare bedre og bedre, når årene går. Uåbnet kan den holde i årtier. 

2011 er et bemærkelsesværdigt år og for den sande nyder eller samler, er denne 3 liters vintage en sand juvel.

TypeHedvine, Portvin
Indhold i CL300
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
OmrådeDouro
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Kraftig, Let Sødlig
DruerTouriga Nacional
God TilBløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert, Frugt, Grillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2011
Alkohol20 %
Vivino4,2
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Afdæmpet sødme i duften, som umiddelbart minder mere om en rødvin fra Douro end en Port. Men det dufter godt. Flot cocktail af kirsebær, blomme og brombær

tabs-icon2 Smag

Intens og stor sødme i smagen. Blød tekstur men med en flot syre, der danser på tungen sammen med integrerede tanniner. Og så er der ikke mindst en fremragende ren frugt.

Beskrivelse

Mere end 300 års erfaring og tradition har gjort Portvin til en af ​​de mest berømte og værdsatte vine i verden - med god grund. Generelt er portvin fyldig, kraftfuld og delikat. Porten er forstærket vin og dyrkes i den afgrænsede Douro-region i den nordlige del af Portugal. Druerne til vinen knuses til fods i store granitlagarer."Fodtræning" er kendt som et festligt højdepunkt efter høsten

Der er mange forskellige typer portvine. De produceres alle ved at tilføje neutral og klar Brandy Aguardente (også kaldet destilleret druesprit) for at stoppe gæring af vinen. På denne måde beholder mosten nogle af druernes naturlige sukkerindhold, og vinen bliver naturligt sød.

Alkoholprocenten stiger og ender typisk på ca. 20%. Som helt ung er alle portvine mørke (med undtagelse af White Port), fyldige og aromatiske, men med alderen udvikler den sig til meget forskellige typer portvine, afhængigt af den måde og det tidsrum, hvor vinen modnes. 

Portvine produceres normalt af lokale druesorter. Typisk 4 til 5 forskellige, med national druen Touriga, som den mest fremtrædende

Se vingårdens, samt det tilhørende hotel HER

Se en stemningsvideo fra den danskejede vingård HER

Hvad anmelderne siger
price_qpr
God kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 38% mere. (2017 Årgang)
top_ranked
Blandt top 1% af alle vine i verden (2003 Årgang)
Område og Producent

Quinta do Pégo har 30 ha plantet med vinstokke. Jorden klassificeres som ”A”, som er den højeste klassificering i regionen. Vintage Port 2000, den første vin, der blev aftappet under navnet Quinta do Pégo, blev produceret med druer fra de originale vinstokke - et strålende håndværk, der sætter kursen i årene fremover. 

Quinta do Pégo er en danskejet vingård beliggende i Dourodalen i Portugal. Vingården ligger 138 meter over Douro-flodens skønne landskab. Vinmarkerne er beliggende i en højde op til 350 meter. Det er uden tvivl én af de smukkest beliggende vingårde i Douro-dalen.

Den første beretning om vingården Quinta do Pégo findes i 1548, men quintaen er betydeligt ældre. I 1825 blev det købt  af Francisco Torres, Dona Antonio's anden mand. I 2003 købte AMKA i Randers vingården.

Den nyligt afdøde Winemaker Wouter Pienaar har formået at sætte Quinta do Pego på landkortet og vinen er efterhånden blevet meget respekteret.

winemaker-wouter-pienaar-600x400