4,1 vivino

Dalva port Vintage - 2016

595,00 kr

 

"Si Bravo"

Intet slår en moden portvin i smag. Jo ældre den bliver jo mere udvikles der smag og duft, så man til sidst når den sublime oplevelse

TypeHedvine, Portvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
FyldeFrugtig, Fyldig, Halv Tør, Kraftig
God TilBløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert, Grillede retter, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2016
Alkohol20 %
Vivino4,1
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Rig i farve og tanniner og viser sit bedste i fantastisk persistens og modne frugtsaromaer. Den præsenterer en enorm aldrings potentiale og aromatisk potentiale med blomster noter og røde frugter. 2016 er et meget fint vintage år

tabs-icon2 Smag

Ekstraordinær krop og silkeagtig struktur af tanninerne som fører til en lang og overdådig smag

Beskrivelse

C. Da Silva (Dalva) Er et traditionelt Portvinshus, som er grundlagt 1862. Dalva er kendt for sine vine over hele verden og missionen er at producere høj kvalitets port, med høje moralske standarder til at beskytte deres brand.

Dalva er især kendt for sine Colheitas, som er en Tawny port fra et enkelt år. Vi sælger rigtig mange af disse typer Portvine. Selvfølgelig fordi de smager dejligt og er bløde og runde, men også til gaver, da der er årstal på flaskerne og kender man en, som har fødselsdag eller jubilæum fra et af de år vi har portvine fra, så er det en populær gaveidé.

Her får du en Vintage Port, som er en anden type end Colheitas. Vintage Port kræver en ret så lang lagring på flaske for at komme til sin ret. Vintage 2016 er et af de helt store år og vil udvikle sig formidabelt.

Mørk rubinfarve, friske frugtsmage og tanniner. Vintage Port repræsenterer to procent af et års samlede Portvinsproduktion. Kun kvalitetsdruer anvendes.
Vintage Ports er højst 30 måneder gammel før aftapning og kræver generelt mindst tre til fire år før servering og yderligere ti til tredive år kan den blive bedre, mens den modner i flasken. Dette er en portvin, som man med stor oplevelse til følge, kan lade ligge og modne i 10-20 år. Du vil så opleve en vin som har udviklet sig til det sublime.
Når de bliver ældre, bliver deres buket afbalanceret, kompleks og yderst særpræget med en regnbue af smagsoplevelser som ... bagt frugt, chokolade, kanel, kakao, kaffe ... 
Dekanter før servering, undgå luft- og temperaturændringer og bør ligge ned.

DU KAN FÅ LEVERET I TRÆKASSE PÅ OPFORDRING

Hvordan man åbner en meget gammel portvin, hvor proppen er meget porøs. Se HER

Tag med på en tur til portvins land HER

Se flere årgangsport HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger
price_qpr
Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 22 gange mere. (N.V. Årgang)
top_ranked
Blandt top 4% af alle vine i verden (2000 Årgang)
 

91 points Robert Parker
The 2016 Vintage Port Dalva is a field blend coming in with 100 grams of residual sugar. Bottled a couple of months before tasting, this will be released in October 2018. This is one of three 2016 submissions from this producer (including the Gran Cruz and the Ventozelo). I liked the flavor profile here best of the three, but the Ventozelo, admittedly, is even more precise and a little more concentrated. It is an interesting comparison with those two, but this certainly has far more lifted fruit than the Gran Cruz. This Dalva is far more precise, giving it a more sophisticated feel. Adding a long, dry and flavorful finish, this has upside potential too. At the moment, they are very close, but they will separate in time. This might be the winner over the decades. Finally, in comparison to last year's vintage, the winemaker preferred the 2015; I think it is about equal. Over time, they will both wind up in about the same place. It will take some cellaring and development to make fine distinctions and make them stick over the long haul. It's a nice effort and a nice price.

Område og Producent

I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus. I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. 

Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked. I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.

Se deres Facebook side HER