4,1 vivino

Pinot Nero Mason DOC - Manincor - Alto Adige

325,00 kr

 

"The Mason"

Manincor's vine er adelige. Ligesom deres skaber. Greven på slottet laver vine, som meget få gør i denne vin verden. Perfektion ud i alle afkroge. Bio producent med kæmpe tryk på BIO. Hans vine er rene og udtryksfulde. Elegante og femnine, men med en pondus, som understreger, at Greven er mand.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeBiodynamisk
LandItaliensk
OmrådeAlto Adige
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerPinot Noir
God TilGrillede retter, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2018
Alkohol13,5 %
Vivino4,1
24 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Klar, dyb rubinrød. Varietaltro næse med noter af roser og røde bær

tabs-icon2 Smag

Skøn tekstur mellem silke og fløjl og med spændstig, nuanceret frugt, der til fulde demonstrerer Pinot Neros sensuelle karakter.

Beskrivelse

Manincor drives nu og siden 1991 af Greve Michael Goëss-Enzenberg og hustruen Sophie, men selve ejendommens historie går langt tilbage, og de historiske bygninger fra 1608 er bygget af Hieronymus Manincor, hvis barnebarn giftede sig med en af Grevens forfædre, hvorved de to familiers skæbne for eftertiden var forbundne. Med Grevens
overtagelse blev orienteringen lagt om, en ny underjordisk vinkælder blev bygget og hele ejendommens omfattende produktion blev omlagt til et fuldt biodynamisk og bæredygtigt landbrug. Ved hjælp af biomasse- og jordvarmeanlæg har man opnået en CO2 neutral energistatus, uden brug af gas eller olie. Foruden druer, dyrkes også frugt, kløver og der fremstilles honning, mv. Manincor producerer også sine egne egefade og træet hertil stammer fra ejendommens egeskove, og det opskårne træ lagres i minimum 3 år før det bliver anvendt til vinfade.

Fra de bedste lokaliteter i Alto Adige fremstilles Italiens vel nok fineste vine på Pinot Nero, der især kendes fra Bourgogne som Pinot Noir. Det er en unik drue, som mange vinmagere har en hemmelig eller udtalt drøm om at lykkes med. Manincor har etableret sig blandt eliten. Pinot Nero Mason får 14 dages maceration i åbne gæringskar, udelukkende ved brug af de naturlige gærceller på druerne. Vinen lagres 12 måneder på 10% nye barriques.

Se vingårdens hjemmeside HER - se en video fra vingården HER

Hvad anmelderne siger

Optræder i Vivino's 2020 Wine Style Awards: Northern Italy Pinot Noir (2015 Årgang)

 

Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin. (2017 Årgang)

best_user_ratedDenne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin.

Optræder i Vivino's 2020 Wine Style Awards: Northern Italy Pinot Noir (2015 Årgang)

 
Blandt top 6% af alle vine i verden (2018 Årgang)

 

Område og Producent

Trentino-Alto Adige deles typisk op i to områder, Sydtyrol og Trentino. Sydtyrol er det ældste tysktalende vinområde i Europa. Indbyggerne er tosprogede og har stadig stærke bånd til Østrig, som de jo tilhørte frem til afslutningen af 1. Verdenskrig. Vinmæssigt tager historien sin begyndelse helt tilbage til etruskernes tid.

Her har man fundet mange eksemplarer af den såkaldte “situla”, en slags vinvase (beholder) fra den tids handlende. Romerne indførte brugen af træfade til både modning og transport af vinene. Romerne indførte desuden et drueopbindings-system med trærammer, som var forgængeren til Pergola-systemet, som man bruger i dag.

Druemæssigt er regionen rigt repræsenteret ved både lokale og mere internationale sorter. Regionen er nok mest kendt for hvide vine, men i realiteten er de røde imidlertid dominerende. Af grønne druer ligger tyngden hos Pinot Grigio og Chardonnay, mens de vigtigste blå er Marzemino, Lagrein, Vernatsch (Schiava), Teroldego, Cabernet, Merlot samt Pinot Nero.

Sydtirol
Italiens nordligste vindyrkning finder man her i Sydtirol. Området er generelt vanskeligt tilgængeligt, idet kun 5% af jorden ligger under 500 meters højde. Et andet kendetegn er, at mindre end 15% af den klippeprægede overflade er dyrkningsmulig. Undergrunden er limstensbaseret med glaciale aflejringer af grus, sand og ler. Jorden er generelt næringsfattig, let og veldrænet. De store udsving mellem dag- og nattemperaturer fremmer smag og duft i vinene.

Manincors filosofi er enkel. Den fokuserer på intensiv markpleje, lave udbytter og så lidt intervention i kælderen som overhovedet muligt. Igennem flere år har vi fulgt dette fremragende vinhus, og har med glæde kunnet konstatere en utrolig stabil og sikker hånd gennem hele produktionen. Ligeledes har vi fra første møde fornemmet en klar holdning til vinproduktion – en holdning som vi også kan genkende i vinene med deres rene og elegante udtryk.

Vingården Manincor har en over firehundredeårig historie. Først da Greve Michael Goëss-Enzenberg tog over blev de store ændringer foretaget. En ny underjordisk vinkælder blev bygget, og i dag er  hele husets produktion omlagt til biodynamisk jordbrug. Ønsket med denne nye filosofi var, at producere så rene og klare vine som overhovedet muligt. Man ville desuden producere sunde og delikate fødevarer ud fra et bæredygtigt ræsonnement med fuld respekt for naturen. Frugt, vin, skov og marker udgør et samlet hele, og er i dag certificeret med EU’s økologimærke for fødevarer og Demeters biodynamiske certifikat.

1234788_Michael_GossEnzenberg_of_Manincor_Caldaro_Alto_Adige_Italy