4,1 vivino

Pinot Nero Mason DOC - Manincor - Alto Adige

325,00 kr

 

"The Mason"

Manincor's vine er adelige. Ligesom deres skaber. Greven på slottet laver vine, som meget få gør i denne vin verden. Perfektion ud i alle afkroge. Bio producent med kæmpe tryk på BIO. Hans vine er rene og udtryksfulde. Elegante og femnine, men med en pondus, som understreger, at Greven er mand.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeBiodynamisk
LandItaliensk
OmrådeAlto Adige
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerPinot Noir
God TilGrillede retter, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2017
Alkohol13,5 %
Vivino4,1
Duft

Klar, dyb rubinrød. Varietaltro næse med noter af roser og røde bær

Smag

Skøn tekstur mellem silke og fløjl og med spændstig, nuanceret frugt, der til fulde demonstrerer Pinot Neros sensuelle karakter.

Beskrivelse

Manincor drives nu og siden 1991 af Greve Michael Goëss-Enzenberg og hustruen Sophie, men selve ejendommens historie går langt tilbage, og de historiske bygninger fra 1608 er bygget af Hieronymus Manincor, hvis barnebarn giftede sig med en af Grevens forfædre, hvorved de to familiers skæbne for eftertiden var forbundne. Med Grevens
overtagelse blev orienteringen lagt om, en ny underjordisk vinkælder blev bygget og hele ejendommens omfattende produktion blev omlagt til et fuldt biodynamisk og bæredygtigt landbrug. Ved hjælp af biomasse- og jordvarmeanlæg har man opnået en CO2 neutral energistatus, uden brug af gas eller olie. Foruden druer, dyrkes også frugt, kløver og der fremstilles honning, mv. Manincor producerer også sine egne egefade og træet hertil stammer fra ejendommens egeskove, og det opskårne træ lagres i minimum 3 år før det bliver anvendt til vinfade.

Fra de bedste lokaliteter i Alto Adige fremstilles Italiens vel nok fineste vine på Pinot Nero, der især kendes fra Bourgogne som Pinot Noir. Det er en unik drue, som mange vinmagere har en hemmelig eller udtalt drøm om at lykkes med. Manincor har etableret sig blandt eliten. Pinot Nero Mason får 14 dages maceration i åbne gæringskar, udelukkende ved brug af de naturlige gærceller på druerne. Vinen lagres 12 måneder på 10% nye barriques.

Se vingårdens hjemmeside HER - se en video fra vingården HER

Hvad anmelderne siger

Optræder i Vivino's 2020 Wine Style Awards: Northern Italy Pinot Noir (2015 Årgang)

 

Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin. (2017 Årgang)

Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin.