4,2 vivino

WORLD'S END, "REBEL REBEL", NAPA VALLEY, CALIFORNIEN

450,00 kr

 

"The Rebel"

Jonathan Maltus er briten, som formåede at imponere en måbende vinverden, da hans ikon vin Le dome opnåede det uopnåelig, at få 100 point af verdens mest magtfulde vinskribent Robert Parker.

Nu forsøger han sig over there og her med denne vinserie “Worlds End” i  Napa Valley…..

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandNordamerikansk
OmrådeNapa Valley
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerChardonnay, Riesling
God TilFed Fisk, Fisk, Lagrede Oste, Pasta, pizza og risotto, Skaldyr
År2015
Alkohol14,5 %
Vivino4,2
3 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

næse af æbler og ferskner med antydninger af citronskal, limesaft og anis

tabs-icon2 Smag

Medium fyldig med stor renhed og virkelig zippy syre, det slutter på en citrusskal / lime blade note.

Beskrivelse

Britiske Jonathan Maltus blev kendt som én af de helt store rebeller i Bordeaux, og var allerede i midten af 1990’erne blandt de mest innovative producenter i området.
Gennem snart tyve år har Saint Emilion lagt terræn til Maltus’ forsøg – og dette med udtalt succes! - se vine HER
Denne kærlighedsaffære med det mest velrenommerede vinområde i Californien, er et skarpt match mellem alsidigt terroir og fransk inspireret tankegang.
Anmelderne er enige; Bordeaux-geniet Jonathan Maltus laver også verdensklasse Californisk vin. Med sin World’s End-serie har han taget det bedste fra Bordeaux med til Napa Valley.

World's End Rebel Rebel tager selvfølgelig sit navn fra David Bowie-optagelsen. Vinen er lavet af 90% Chardonnay og 10% Riesling fra vinstokke, der er plantet i Carneros-appellationen. 

At blande Chardonnay og Riesling kan ikke just siges at være et traditionelt blend. Ideen kom til Jonathan, da han sad på en bar i Australien og drak et halvkedelig glas Chardonnay. Vinen manglede friskhed, syre og mineralitet. Og hvilken drue bedre end Riesling til at peppe sådan et glas op? Eksperimentet på baren blev lavet og resultatet var fremragende og blev virkeliggjort i USA. Rebel Rebel navnet kunne ikke passe bedre, når man laver en vin på 90 % Chardonnay og 10 % Riesling. Blasfemi vil nogen sige. Men det er dem, der ikke har smagt det her endnu! Fedmen, fylden og den modne frugt fra Chardonnay, friskheden, mineraliteten og rangheden fra Riesling. Det her skal smages.

Hvis Cabernet Sauvignon er kongen af Californien, så er Chardonnay uden tvivl dronningen. Druerne kommer fra vinmarkerne i Los Carneros, lige mellem Sonoma og Napa. Her nyder druerne særdeles godt af de kølige briser og tågen fra San Pablo Bay-bugten, der gør Los Carneros’ klima mere køligt og moderat end de varmere Napa og Sonoma. Det køligere klima, sammen med den lerdominerede jordbund sikrer, at vinstokkene fastholder fugten, og dermed øger modenheden.
Druerne håndplukkes og sorteres grundigt over 2 omgange. Først klase for klase, så drue for drue, for ikke at få solbrændte druer med i mosten. Der anvendes en sparsom mængde fad, for ikke at overdøve den friske, mineralske og frugtige stil.

Læs meget mere om cult vinmageren HER

Se alle hans Napa vine HER

www.maltus.com/

Hvad anmelderne siger

90 points Robert Parker
A blend of 90% Chardonnay and 10% Riesling, the 2015 Chardonnay Rebel Rebel has a nose of apples and peaches with hints of lemon zest, lime juice and aniseed. Medium-bodied with great purity and really zippy acid, it finishes on a citrus zest/lime leaves note.

Lisa Perroti-Brown (Wine Advocate): The 2015 Chardonnay Rebel Rebel has a nose of apples and peaches with hints of lemon zest, lime juice and aniseed. Medium-bodied with great purity and really zippy acid, it finishes on a citrus zest/lime leaves note.

VIVINO:
 
Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin. (2015 Årgang)

 

Populær blandt Vivino brugere. Mere end 60 bedømmelser (2013 Årgang)

Område og Producent

Bed enhver der ved lidt om vi, at rulle ud en liste over verdens mest berømte vinregioner, og sjældent vil de undlade at nævne Saint-Émilion eller Napa Valley. Team JCP Maltus er stolt af at lave seriøst fine vine på de to kontinenter med imponerende kontraststil. Terroirerne fra ejendommene Château Teyssier og World's End i Napa er blandt verdens mest prestigefyldte, men for at virkelig klare landets potentiale kræves der stor respekt, forståelse og en særlig bånd mellem menneske og natur. Det er denne kulturelle respekt for terroir og den 'franske touch', som Jonathan og hans team har så omhyggeligt bragt over til Napa Valley og som ses og smages i vinene.

I dag fremstilles vinene på en vingård i American Canyon, og druerne kommer fra udvalgte premium-vinmarker i dalen, herunder flere Andy Beckstoffer-ejede vinmarker, blandt dem Georges III i Rutherford og To Kalon i Oakville. Fokus er på deres Cabernet Sauvigon .

Navnet World's End blev valgt som hyldest til distriktet Chelsea i London, hvor Jonathan og Lyn boede i nogen tid i en lejlighed. Og Jonathan har navngivet alle sine Napa Valley-vine efter fremtrædende Rock & Roll-sange, som han nød at lytte til i sin ungdom - blandt andre kunstnere som Jimi Hendrix, Bob Marley og Led Zeppelin.

The World's End Rocksteady fra 2014, opkaldt efter en type musik, der stammer fra Jamaica i midten af ​​1960'erne, er en usædvanlig vin (for Napa Valley), en rød blanding med 49% Merlot, 18% Syrah, 15% Petit Verdot , 13% Cabernet Franc og 5% Cabernet Sauvignon. Merlot stammer fra en Beckstoffer-ejet Carneros-vingård. 

2014 World End Crossfire Cabernet Sauvignon blev hentet fra George III Vineyard i Rutherford (nærliggende nabo er Caymus Vineyard). Denne vin er 100% Cab. Viser en mangfoldighed af frugtaromater på buketten inklusive brombær, boysenbær med hindbærfarver og antydninger af hvid peber, og når vinen åbner yderligere, en sødme af mokka, ristet eg og vanilje. Godt definerede, men alligevel integrerede tanniner dvæler blødt sammen med mørkere kirsebær, blomme og et strejf af sort lakrids.

Disse udvalgte vine er bare for at vise hvad Jonathan Maltus kan.

Den samlede produktion af World's End-vine varierer hvert år, men er ofte omkring 4.000 kasser eller ca. 50.000 flasker 

Jonathan-Maltus