EMPEROR "DEEP BLUE" - PALO CORTADO SHERRY FINISH RUM

1.495,00 kr

 

"To the deep"

Man gør det med vin og nu også med rom. Lader fade eller flasker modne på havets bund. Vi er spændte på hvad du siger til dette sjældne fænomen, som kun er lavet i 1200 fl. til hele verden. - Her er det en af to af vores typer. Nemlig den der har modnet på Sherry fade.

TypeRom
Indhold i CL70
LandMauritius
Alkohol40 %
3 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

I duften tilbyder rommen en utrolig lækker frugtighed samt dadler og karamelisteret rørsukker

tabs-icon2 Smag

Smagen tilbyder både mango, fersken og dybe, mørke noter af fad

Beskrivelse

Fra Emperor finder du her en ganske særlig og atypisk aftapning, som har modnet hele seks måneder på 60 meters dybde ud for Ushant Island, Bretagne i Frankrig. På flaskens yderside finder man tydelige spor efter dybhavsmodning, hvor den på bunden af havet har ligget under et tryk på hele syv bar, hvilket svarer til syv gange så meget som det atmosfæriske tryk. Den seks måneder lange flaskemodning har resulteret i en aromatisk og frisk frugtighed samt en bedre balance på smagen. Der findes i øjeblikket to forskellige udgaver i ”Deep Blue”-serien herunder Château Pape Clément Wine Finish Rum og Palo Cortado Sherry Finish Rum.

Inden rommen sænkes ned i dybet modtager den modning på brugte amerikanske whiskeytønder samt en ekstra modning på brugte palo cortado sherry-tønder.

I duften tilbyder rommen en utrolig lækker frugtighed samt dadler og karamelisteret rørsukker. Smagen tilbyder både mango, fersken og dybe, mørke noter af fad. Rommen stammer fra Mauritius og er tappet ved 40 % alkohol, og er kun tappet i 1250 eksemplarer.

Se deres hjemmeside HER - Hvad er Mauritius? SE HER 

Område og Producent

Emperor Rum er en blanding af mauritiske modnet rom, der stammer fra destillation af ren og frisk sukkerrørsaft og melasse. Mærket tager sin unikhed fra mauritisk jord, klima og traditionel know-how. Enkelte udgaver er på ren melasse eller som Rum Agricole

Den forbløffende palet af farver og smag er resultatet af en kompleks blanding af friskpresset sukkerrør, ristede eksotiske frugter og blomster, der slutter med peber og krydderier i den typiske mauritiske tradition.

Emperor Rum har en intim forståelse af karakteren af ​​hver af deres modnede rom og ved, hvordan man kan forbedre hver ingrediens. Man lægger nøje vægt på kvaliteten af fadene, og dybden af ​​dygtighed, dedikation og viden om rom. Deres unikke rom-blandinger ergennemsyret af øens historie og er både en kunst og en videnskab. I dag er Emperor Rum vogter af en ekstraordinær arv og kan bestemt betragtes som en autoritet til blanding af gamle rom.

Den specifikke kombination af Mauritius vulkanske jord, mikroklima og højde skaber den perfekte tilstand for de fineste rom. Den historiske udvikling af romindustrien i Mauritius er lige så værdsat som i Caribien eller Sydamerika. Desuden gør firmaets traditionelle og moderne teknikker, sammen med deres master blender's perfekte ekspertise inden for produktion og ældningsproces, dem i stand til at producere den bedst smagende mauritiske rom.

Sukkerrør blev introduceret fra Java i Mauritius under den hollandske periode (1598-1710), hovedsageligt for at producere en alkoholholdig drik gennem gæring. Under sin tjeneste i det 18. århundrede var den franske regering, Bertrand-François Mahé de Labourdonnais, den første til at støtte udviklingen af ​​romindustrien i Mauritius.

Fra 1810 blev Mauritius en britisk koloni og omdannede sig gradvist til en plantageøkonomi med sukkerrør som den primære afgrøde. Senere, i 1852, blev Dr. Pierre Charles François Harel hjernen bag begrebet romdestillation på øen. Mauritius er nu hjemsted for seks destillerier, 

Det er den unikke tilknytning til den pleje, man lægger i sukkerrørsdyrkning, og den præcision, man investerer i deres destillationsprocesser, der indpodede firmaets uovertrufne ægthed og originalitet i deres rom.

I øjeblikket repræsenterer traditionel rom omkring 90% af verdens romproduktion. Mauritius er et af de få lande, der producerer både traditionelle rum og rum agricole. Mauritianske destillerier har investeret i begge metoder til romproduktion, nemlig Pot-still og Column-processerne.

Efter destillation opbevares rommen på franske og amerikanske egetønder, mens andre firmaer interessenter har investeret i sherry- og Sauternes-fade for at skabe nye typer rom. Hvad angår Emperor Rum, valgte man at udtrykke sin unikke smag og solfyldte buket i egetønder.

Emperor Rum er for det meste lavet af modnede traditionelle rom, der stammer fra destillationen af ​​ren og frisk sukkerrørsaft og melasse.