DON PAPA SHERRY CASKS - FILIPPINERNE

750,00 kr

 

"Sherry Papa"

Don Papa Sherry Casks er i 18 måneder efterlagret på fire forskellige typer sherry-fade: Fino, Pedro Ximenez, Cream og Palo Cortado.

TypeRom
Indhold i CL70
LandFilippinsk
FyldeHalv Tør
Alkohol45 %
6 stk. På lager
Beskrivelse

 Rommen er gæret og destilleret på filippinske sukkerrør og lagret på amerikanske egetræsfade. Lagring foregår for foden af Mount Kanlon på øen Negros i det sydlige Fillippinerne, hvor den ligger i minimum 7 år før den blendes og tilsættes en lille smule vanilje, efter filippinsk tradition. 

Inden rommen afsluttes på sherry-fade har den først tilbragt fire år på ex-bourbon-fade. Rommen fra de fire sherry-fade bliver efter finish-lagringen omhyggeligt sammensat til det blend man finder i flasken.

Det er en forholdsvis tør rom med naturlig sødme. Duften adskiller sig fra smagen, ved at byde på frugtig tutti-frutti-aroma. Man finder både duft og smag af nødder, overmodent æble og citrus. Smagen er naturlig og sødmefuld med en god alkoholstyrke (45%) som harmonerer godt med smagselementerne.

Sherry fremstilles i Spanien, og er en populær hedvinstype på linje med portvin og madeira. Disse vintyper bliver efter gæringen tilsat neutral brændevin, hvilket gør at de indeholder mere alkohol end almindelig vin. Tilbage i historien startede man med at tilsætte brændevin til vine der skulle eksporteres, for at undgå at den blev dårlig på den lange rejse til fx England, som tidligere var hovedmarkedet for eksport af sherry. Sherry holder derfor en alkoholprocent på mellem 14-20%, og findes i både søde og tørre versioner. En god sherry smager typisk af rosiner, figner, nødder, abrikoser og karamel – smagselementer som fungerer godt sammen med fx rom

Se Don Papa hjemmeside HER - forførende video HER

Område og Producent

DON PAPA ER SPIRIT OF NEGROS OCCIDENTAL, KENDT I DAGLIG TALE SOM SUGARLANDIA.

 En førsteklasse modnet ø-rom fra Filippinerne, Don Papa Rum er skabt ved foden af ​​den aktive vulkan Mt. Kanlaon, hvor den fineste sukkerrør formales til at producere sød, rig melasse.

 Efter høst, gæring og destillation blandes Don Papa Rum til perfektion af Master Blenderen. Ligesom ham har Filippinerne en lang, men for os, ret ukendt tradition for at lave rom.