4,3 vivino

Labruyere-Prieur Selection - Griotte-Chambertin Grand Cru

2.495,00 kr

 

"Mr. Grand"

Grand cru Griotte-Chambertin er en rødvin produceret i Bourgogne-regionen i Frankrig, af Labruyère Prieur Sélection. Vingården producere fantastiske rødvine og her har vi en fra den absolut højeste hylde.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Tør
DruerPinot Noir
God TilLyst Kød, Vildt
År2014
Alkohol12,5 %
Vivino4,3
2 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Vinens rige aroma er vævet med noter af modne mørke bær, krydrede krydderier og blomstertoner (violet, rosenblade).

tabs-icon2 Smag

Vinen har en rig, elegant, lys og saftig smag med noter af mørke kirsebær, toasts og røgede nuancer, energisk syre, udtalte tanniner og en lang eftersmag.

Beskrivelse

Labruyere Familiens rødder er i Beaujolais, Romaneche-Thorins, inden for Moulin-a-Vent Appellation, hvor Domaine Labruyere blev grundlagt i 1850. I 1988 udvidede Domaine Jacques Prieur, familiens portefølje af store vinmarker med Burgundiens mest prestigefyldte Appellations. Det blev efterfulgt af Chateau Rouget og dets fineste Pomerol marker i 1992. 

Labruyere-Prieur Selection, Griotte-Chambertin Grand Cru -  Pinot Noir-druer dyrket i Griotte-Chambertin Grand Cru-vingården i Côte de Nuits-vinområdet. Denne lille vingård på 0,9 hektar ligger i kommunen Gevrey-Chambertin, vinstokkene blev plantet her i 1990. Økologiske dyrkningsmetoder bruges i hele vingården. Druerne blev høstet i hånden, sorteret og adskilt fra klaserne. Efter macerationen i 20-22 dage ved kontrolleret temperatur i åbne egetræsfade under omrøring af mosten to gange dagligt, fik vinen sin malolaktiske gæring. Lagringen foregik på egetræsfade i 18-20 måneder. Derefter tappes vinen på traditionelle Bourgogne sommelierflasker.

Milde, våde vintre og varme, tørre forår i 2014 udløste den tidligste blomstring i 20 år. Kraftig haglvejr den 28. juni forpurrede dog avlernes optimistiske håb om en god høst. I juli og august var vejret ret fugtigt med lave temperaturer. Miraklet skete helt i starten af ​​september, hvor den længe ventede sommer endelig kom og takket være det tørre, varme og solrige vejr nåede de fleste af druerne den ønskede modning. Pinot Noir-druerne krævede særlig årvågenhed med hensyn til høstdatoen og meget omhyggelig sortering. Første indtryk af 2014-rødvinene er saftig frugtighed og meget sofistikeret.

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

top_ranked

Blandt top 1% af alle vine i verden

Område og Producent

Historien om Labruyere-familien starter i 1850, da grundlæggeren af ​​Macon-familiens filial, Jean-Marie, bosætter sig i Les Thorins, som ville blive en del af Moulin-a-Vent-appellen i 1936. Mellem 1850 og 1860 erhverver han vinmarker placeret på de bedste Beaujolais terroirs. Siden da har hver generation bidraget til bevarelsen og udviklingen af ​​denne vinavlskat. Jean-Pierre Labruyere, præsident for Labruyere Eberle-koncernen i mere end 30 år, overlod sin søn ejendomsretten til ejendommen i 2008 for at skabe en førende vingård.

I 1988 overtog Jean-Pierre Labruyere det prestigefyldte Domaine Jacques Prieur med en gruppe investorer for at forhindre denne burgundiske juvel til at falde i hænderne på en udenlandsk gruppe. I 1992 blev Jean-Pierre Labruyere den første burgundiske ejer til at investere i Bordeaux, da han erhvervede 18 hektar af de bedste terroer i Pomerol; det var en ny start for Château Rouget. Og historien slutter ikke her. Mellem 2012 og 2014 blev familien Récoltant-Manipulant i Grand Cru landsbyen Verzenay, der ligger på Montagne de Reims. Deres tilknytning til Pinot Noir og Chardonnay var så stærk, at de ønskede nogle store terroirer i Champagne ...

Se en lille video fra en af deres Bourgogne vinmarker HER