4,0 vivino

Dezzani Tradizione - Barolo - "San Carlo"

450,00 kr
  • Køb 3 for 350.00 pr. fl. og spar 23%

 

"The great vintage"

Piemonte vine og i særdeleshed Barolo fra årgang 2016 er i høj kurs. Det var den bedste årgang siden 1996 så glæden er stor når man har muligheden for at nyde en vin fra året.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeBarolo
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Tør
DruerNebbiolo
God TilGrillede retter, Lam, Pasta, pizza og risotto, Svamperetter
År2016
Alkohol14,5 %
Vivino4,0
42 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Farven er typisk rød granat. Aromaerne er komplekse og elegante lige fra moden rød frugt og krydderier til "toasty og tjære"

tabs-icon2 Smag

Smagen er blid garvesyre, stram, fyldig og fløjlsagtig.

Beskrivelse

Takket være de stærke relationer og samarbejder i regionen, høster Dezzani druer fra en af ​​de bedste vinmarker i Langhe og Monferrato, hvilket giver deres vine typicitet, umiskendelige essens og karakter.  Jord- og vinegenskaber, fra vinmarkerne til kælderen, garanterer en sanseoplevelse og etablerer en slags rejse gennem Langhe, Roero og Monferrato Lands .

Denne vin er lavet af Nebbiolo druer, der kommer fra det mest prestigefyldte område af Langhe: Michet, Lampia og Rosè. Den manuelle høst i begyndelsen af ​​oktober efterfølges af druernes vinificering: en fyrre dages maceration med kontrolleret temperatur og den efterfølgende malolaktiske gæring. Efter seksogtredive måneder i de traditionelle store egetræsfade, tilbringer denne Barolo andre seks måneder i flasken for en sidste raffinement. Navnet San Carlo hylder beskytteren af ​​distriktet, hvor Dezzani har været baseret i mere end firs år.

Vingårdens hjemmeside HER

Se en meget fin video fra vingården HER

Område og Producent

Vingården Dezzani blev grundlagt i 1934 i Cocconato, beliggende 491 meter over havets overflade i den berømte Riviera Monferrato. Historien om vinene er tæt knyttet til denne region med dets ideelle mikroklima, unikke karakteristika og autentiske traditioner. Den romanske, gotiske og middelalderlige arkitektur omgivet af Barbera, Albarossa, Cabernet og Syrahs rækker skaber et slående fængslende landskab.

Dezzani er et firma, der er født af en families passion for vin, og det blev en produktiv enhed, der overskred lokale grænser. Det var i 1934, da Luigi Dezzani senior grundlagde sin historiske vingård, hovedsagelig fokuseret på produktion og distribution af lokale druer.  Den succes, som vingården Dezzani oplevede i 70'erne og 80'erne, skyldes den entusiasme, som grundlæggeren overførte til sin søn Romolo. Arvingen opgraderede firmaet og arbejdede for at lade Dezzani være et af disse referencepunkter for piemontesisk ægthed og dermed blive kendt over hele Italien.  Den tredje generation repræsenteret af vinmageren Luigi Jr. fortsætter filosofien om, at hans far Romolo spreder mærket Dezzani på internationale markeder. Det har været et kvalitetsvalg rettet mod produktionen af ​​prestigefyldte vine, senere anerkendt af kunder fra hele verden. I dag ledes den historiske enhed af Rocca-familien (fem generationer i vinbranchen) og Villa Rivalta (tusindvis af hektar og hundredvis af familier samlet i kooperativer), der sammen udvikler vigtige, håndgribelige synergier gennem en fornuftig forsyningskædestyring, moderne teknologier og langvarig dedikation.