4,0 vivino

Chateau Ferrande - Graves - Bordeaux

235,00 kr

 

"Simply red"

Graves er en appellationstitel for røde og hvide vine produceret i et område vest og syd for Bordeaux by, der løber ned til Langon, 50 km op ad den venstre bred af Garonne-floden i det vestlige Frankrig . Graves-regionen er karakteriseret ved de grusjorde ("grave"), som den er opkaldt efter. Graves er enestående blandt Bordeauxs underregioner og er lige så respekteret for sine røde vine som for sine hvide vine.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeGraves
FyldeFadpræget, Fyldig, Tør
DruerCabernet Sauvignon, Merlot
God TilLam, Lyst Kød, Rødt Kød
År2019
Alkohol13,5 %
Vivino4,0
3 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Duften er intense aromaer af moden frugt (især kirsebær) ledsaget af nøddeagtige noter og antydninger af kakao og lakrids. 

tabs-icon2 Smag

Duftens dristighed bekræftes i munden, med et smidigt angreb, der giver plads til en uhæmmet frugtfremadrettet, fyldig mellemgane. Mintagtige noter på finishen afslører al elegancen af ​​en fornem Bordeaux-rød.

Beskrivelse

Den store 90 hektar store vingård Chateau Ferrande er plantet til både rødvinsdruer og hvidvinsdruer. 84 Hektar vinstokke bruges til rødvinsdruer, som er plantet til 60% Cabernet Sauvignon og 40% Merlot . 6 hektar vinstokke er reserveret til hvidvinsdruesorter , som er plantet til en jævn fordeling af 50% Semillon og 50% Sauvignon Blanc .

Terroiret er sand, sten, grus og lerjord. De nyere beplantninger i vinmarkerne udføres med et højere niveau af vintæthed på 9.000 vinstokke pr. I gennemsnit er vinstokkene omkring 30 år gamle. - 

Rødvinen fra Chateau Ferrande foregår vinificeringen i store, rustfri ståltanke. Malolaktisk gæring foregår i tanke. Vinene lagres i gennemsnit på 20% nye franske egetræsfade i 12 til 14 måneder før aftapning. I gennemsnit er produktionen tæt på 35.000 kasser vin om året fra Chateau Ferrande. De bedste årgange af Chateau Ferrande er: 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2012, 2010, 2009 og 2005. Vinen er en blanding af 50 % Cabernet Sauvignon og 50 % Merlot

Chateau Ferrande serveres bedst ved 15,5 grader Celsius, 60 grader Fahrenheit. Den kølige, næsten kældertemperatur giver vinen mere friskhed og løft. Rødvinen fra Chateau Ferrande serveres bedst til alle typer klassiske kødretter, kalvekød, svinekød, oksekød, lam, and, vildt, stegt kylling, stegte braiserede og grillede retter. Chateau Ferrande er et perfekt match med asiatiske retter, solide fiskeretter som tun, svampe og pasta samt ost.

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

 91 point -

c_200x91_t--l--chargement--1-
Frisk, frugtig og også toasty, denne vin kontrasterer modne grønne frugter med hvide stenfrugter. Den har en pikant karakter, forbundet med smagen af ​​trælagring. 
Område og Producent

Godset har fået sit navn fra grundlæggerne af ejendommen, Ferrande-familien. Det er højst sandsynligt, at vinmarker sandsynligvis blev dyrket her i slutningen af ​​det 17. århundrede eller begyndelsen af ​​det 18. århundrede.

Det var i disse tider, at vingården begyndte at udvide. Familien Ferrande solgte ejendommen i 1960'erne til familien Delnaud. 

Kort efter at Delnaud-familien blev fuldtidsejere af Chateau Ferrande, blev der hurtigt indgået en aftale mellem Delnaud-familien og den magtfulde Castel-gruppe om at forvalte godset gennem en leasingaftale. I 1992 gik Castel-gruppen med til at købe Chateau Ferrande fuldt ud.

Castel-gruppen er en massiv virksomhed. De er aktive i Bordeaux som negociant , og de ejer også flere andre fine vingårde. Siden deres oprindelige køb har Castel-gruppen formået at mere end fordoble størrelsen af ​​vinmarkerne tilhørende Chateau Ferrande.