3,8 vivino

Château de Pierreux - Brouilly - Beaujolais Grand Cru

175,00 kr
  • Køb 6 for 165.00 pr. fl. og spar 6%

 

'Game away'

Uha hvor er det godt Beaujolais. Disse grand cru vine på ren Gamay drue er selve essensen af dejlig rødvin med frugt, fylde og elegance. Det er svært at sælge dem, men for den der åbner sine øjne og sanser, vil gå en oplevelse i møde. Kendere af Beaujolais tvivler aldrig....

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeBeaujolais
FyldeFrugtig, Tør
DruerGamay
God TilBløde Oste, Fisk, Lyst Kød, Vildt
År2021
Alkohol12 %
Vivino3,8
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Det er en vin med en flot rubinrød farve og dejlig duft af bl.a. blåbær og solbær.

tabs-icon2 Smag

Fyldig og velafbalanceret frugtsmag med afrundede tanniner

tabs-icon3 Eftersmag

Lang og behagelig eftersmag

Beskrivelse

Vingården strækker sig over 103 ha. i Appelation Brouilly, som igen er opdelt i 110 markskel, hvor jorden er granit, blandet med forskelligt sand, samt flint. Alle stokkene er Gamay druer og disse optager på strålende vin slottets unikke terroir.

Denne vin fra Château de Pierreux er produceret af 100% Gamay-druer, der er dyrket i absorberende sandjord på slottets egne vinmarker i Beaujolais. En vin der kan gemmes, hvis du har lyst.

Se en video med ejeren af slottet HER og her lidt om hvordan vinen laves HER

 Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i regionen
price_qpr
Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 12 gange mere.
Område og Producent

Mommessin blev grundlagt I 1865. Efter et århundrede i Mâcon regionen flyttede firmaet til Quincé, som ligger i hjertet af Beaujolais, og er nu et af de største vinhuse i Bourgogne. Firmaet ejes af Philippe Bardet, som er 5. generation af Mommessin familien. Mommessins vine er en sammensmeltning af to vinkulturer:

Bourgognens ædle kraft og fylde samt egnethed til henlægning og Beaujolaisens unge finesse, aroma og rundhed. Traditionelle teknikker, som er gået i arv fra generation til generation, kombineres med moderne teknologi og resulterer i exeptionelt gode vine, som eksporteres til mere end 70 forskellige lande. Mommessin ejer bl.a. Château de Pierreux, hvorfra denne vin kommer. Slottet er beliggende i hjertet af Brouilly - geografisk er det den Beaujolais Cru, der strækker sig over det største område. Beaujolais-regionen ligger mellem Mâcon og Lyon med udsigt ud over Saône floden.