- Beskrivelse
Som noget helt ekstraordinært har vi fået fat i ganske få kasser af forskellige årgange fra det smukke slot. Samlet 6 årgange i original trækasse. - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2017 - 2018. - En unik mulighed for at lave sin egen vertikale smagning eller bare have noget ekstraordinært i kælderen.
Ved smagninger af vine fra slottet er stilen på Château Phelan Segur illustreret af en søgen efter ekspertise, af en søgen efter optimal phenolisk modenhed, en besættelse af kvaliteten af tanninerne, en kontrolleret modning (ikke mere end 50 % nyt træ). Det er terroirets udtryk, der leder teamet bag, og man har aldrig afveget fra denne regel. Lavet af en selection af gamle vinstokke og lagret på fade i 18 måneder, vinen er altid klassisk, elegant, delikat og afbalanceret med raffinerede tanniner.
Klik på årgangen og se hvad den kan: 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2017 - 2018
Se vingårdens hjemmeside HER - Se også en video derfra HER
- Hvad anmelderne siger
2012
92 points Wine Enthusiast
2013
James Suckling : 912014
Yves Beck : 94.2015
James Suckling : 94, Neal Martin : 932017
Lisa Perrotti-Brown : 94, Jane Anson : 932018
James Suckling : 96- Område og Producent
Chateau Phélan-Ségur er en ejendom i St. Estèphe, der producerer kødfulde, solide og langlivede St. Estèphe i lærebogen. Grundlagt af irske Bernard O'Phelan, blev ejendommen udviklet af hans søn, Frank, og omdøbt til Phélan Ségur i begyndelsen af det 20. århundrede. Det blev købt af Xavier Gardinier i 1985 og drevet af hans sønner Thierry og Laurent indtil 2018, hvor Philippe Van de Vyvere købte ejendommen.
Phélan-Ségurs 70 hektar vinmarker er godt placeret i nærheden af Griondes flodmunding, der ligger på veldrænet grusjord, omkranset af Château Montrose og Château Calon-Ségur.
Grand vin er normalt en blanding af mindst 60% Cabernet Sauvignon, med Merlot og et strejf af Cabernet Franc og/eller Petit Verdot. Druerne gæres i temperaturkontrollerede rustfrie stålkar og vinen modnes derefter på egetræsbarriques ( maks. 50% nye) i 16 måneder. Phélan Ségur kræver normalt mindst fem til syv års flaskelagring for at vise sig bedst muligt, og de fineste årgange kan fortsætte med at forbedre sig i op til 15 år.