3,9 vivino

Casa Valduga - "Terroir Cabernet Franc" - Brasilien

185,00 kr

 

"Brazil Franc"

Casa Valduga er en fremragende vingård i det for os danskere ret ukendte vinland Brasilien. Mousserende vine er mest kendte, men vi har fået en usædvanlig vin hjem som er lavet på ren Cabernet Franc. Tør du prøve det?....

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandBrasilien
FyldeFadpræget, Fyldig, Tør
DruerCab. Franc
God TilGrillede retter, Kryd. retter, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød, Vildt
År2019
Alkohol13,5 %
Vivino3,9
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Noterne fra den franske eg er tydelige, med særlig omtale til noterne af kaffe og chokolade. Nuancerne af moden frugt præsenterer sig også med bemærkelsesværdig intensitet, især sort blomme.

tabs-icon2 Smag

Som det er typisk for sorten, har den en elegant struktur, hvor syre og tanniner balancerer perfekt med alkohol. Eftersmagen er intens, præget af noterne fra egetræet.

Beskrivelse

Vingårdens terroir inspirerer ejerne med magien i dalene, hvis terræn blev skabt gennem tiden. Den samme tid, som rører naturen, skifter dens vinde altid i perfekt harmoni med menneskehedens kærlighed til vinmarker. Man forstår, at tålmodighed og respekt for naturen er baser, der spænder over generationer. - I det sydlige Brasilien, i en atmosfære af ro, udvikles vinmarker, der søger at forevige. Fra deres frugter kommer væsken, der nærer krop og sjæl, og udforsker vores sanser for hver slurk.

Famigla Valdugas vinkald kom til live midt i Vale dos Vinhedos, som blev kaldt Via Leopoldina for over et århundrede siden. De blev rørt af ønsket om at trives og tage lige nok fra jorden til at leve med værdighed. At respektere terroiret og forstå, at hver druestreng udvikler sig forskelligt, er rødderne, der understøtter udviklingen af ​​familiens store historie. En ubarmhjertig søgen efter den sande identitet af hvert jordstykke, studere dem i detaljer, motiverer dem til at søge de bedste resultater. Deres forståelse af, at en vins sjæl er forbundet med klima, jord, topografi og igangværende vindændringer fik dem til at skabe en Terroirlinje af produkter. Man værdsætter potentialet for hver sort, der dyrkes i de mest relevante vinproducerende regioner i staten Rio Grande do Sul.

8 måneder i fransk eg og yderligere 12 måneder i kælderen. 

Skulle du have lyst til at købe Terroir vinene, har vi også en ren Cabernet Sauvignon og en ren Chardonnay. Disse sælges dog kun ved mail til info@wineboutique.dk - Forvent dog en uges leveringstid.

Se vingårdens hjemmeside HER

Se videoen om historien HER

Hvad anmelderne siger
  • Bronze - Safra 2019
    BronzeDecanter World Wine Awards | London | 2023Safra 2019
  • Guld - Safra 2015
    GuldGrande Prova de Vinhos | 2019Safra 2015
  • 90 point - Safra 2016
    90 pointGuia Descorchados
Område og Producent

I slutningen af ​​det 19. århundrede, i 1875, landede de første immigranter fra Famiglia Valduga i Brasilien. De kom fra byen Rovereto i det nordlige Italien og dyrkede de første vinmarker i hjertet af det, der nu er Vale dos Vinhedos, og begyndte dermed arven fra et af de mest kendte navne i brasiliansk vinavl.

Efter 140 år idealiserede patriarken Luiz Valduga fire generationer senere en stor drøm:

At bygge den bedste vingård i Brasilien. Med hjælp fra hans sønner blev tradition kombineret med de mest moderne teknikker til fremstilling af fine vine. Investeringerne i teknologi voksede, og anerkendelsen gjorde Casa Valduga til en af ​​de mest værdsatte vingårde i Brasilien. I dag er familiens vingård et symbol på ekspertise, og den bliver fortsat ledet af brødrene Erielso, Juarez og João Valduga, som sammen med deres børn fortsætter med at overføre deres passion for vin.

For at tale om Casa Valduga er det nødvendigt at få et glimt af dets vigtigste værdier: familiearbejde og konstant innovation.

Kreativitet er en del af Valduga-generne, såvel som beslutsomhed og viljestyrke til at gøre drømme til virkelighed.

Fra den første Valduga, der forlod Italien og kom til Amerika, til 3. generation, som i dag administrerer Casa Valduga, er disse værdier stadig til stede og kan værdsættes af dem, der dykker ned i denne fortryllende verden fuld af historier at fortælle.

Den kontinuerlige indsats er en af ​​familiens største stoltheder, som i dag konsoliderer Casa Valduga som det førende mærke inden for luksusvine og mousserende vine.