- Beskrivelse
Gevrey-Chambertin ligger langs Route des Grands Crus i den nordlige ende af Côte, der løber fra nord til syd mellem Combes of Lavaux i den ene ende og Morey-Saint-Denis i den anden. Det kan sammenlignes med en Cinemascope-skærm, der vender mod øst, i højder mellem 240 og 280 meter.
Clos de Bèze dukker først op i Côte de Nuits' historie i år 640 e.Kr. som en klosterejendom. I 1219 overgik det til kannikerne i Langres, som beholdt ejendomsretten indtil den franske revolution (1789). Navnet Chambertin er blevet brugt siden det 13. århundrede og delte engang kejserlig godkendelse med Clos de Bèze - Napoleon ville ikke drikke andet. Dens grænser har ikke ændret sig siden middelalderen. I erkendelse af deres lighed knytter de 7 vinmarker, der støder op til Chambertin og Clos de Bèze, navnet Chambertin til deres egne navne (undtagen i tilfældet Clos de Bèze, hvor navnet Chambertin kommer først).Mazis-Chambertin , nogle gange skrevet Mazy-Chambertin er en appellation d'origine contrôlée (AOC) og Grand Cru -vingård for rødvin i Côte de Nuits- underregionen i Bourgogne , med Pinot noir som den vigtigste druesort. Mazis-Chambertin ligger i kommunen Gevrey-Chambertin . Det er beliggende over (vest for) Route des Grands Crus . Det grænser op til Chambertin-Clos de Bèze i syd, Ruchottes-Chambertin i vest og til Gevrey-Chambertin Premier Cru- vinmarker i nord og øst. [1] Blandt de forskellige "Chambertin"-vinmarker er det den, der ligger tættere på selve byen Gevrey-Chambertin. AOC blev oprettet i 1937 og må ikke forveksles med den helt separate Mazoyères-Chambertin .
- Område og Producent
Hubert Camus og datteren, Marie Edith, er essensen af Gevrey Chambertin. De producerer kun Pinot Noir og en smule Aligoté, hvilket Camus-familien har gjort i næsten 200 år. Høsten klares manuelt, og alle druer håndplukkes nænsomt. På vingården fermenters vinen 18-23 dage for at ekstrahere et maksimum af smag og karakter fra druerne. Vinen lagres på egetræsfade, hvor den modner 14-20 måneder før flaskning. Familien vier al deres opmærksomhed til skabelsen af den sande, terroir-drevne vin, der afspejler områdets kendetegn og dybden fra den lerede & kalkstensholdige jordbund. Camus-familien holder de stolte traditioner fra den gamle Bourgogne-kommune i hævd, og lader sig ikke distrahere et øjeblik fra vinstokkenes kald – eller deres arbejde i mark og kælder – bevares; de ejer ikke en gang en hjemmeside.