4,2 vivino

CAMUS PÉRE & FILS - MAZY-CHAMBERTIN GRAND CRU 2018

1.495,00 kr

 

"MAZY"

En af 7 Grand Cru vinmarker, som ligger lige under de mere estimerede Clos de Beze og Chambertin. Vinene fra disse vinmarker er særdeles høje i pris og det samme er vinene fra de andre 7 Grand Crus, men de er til at betale og tit finder man perler.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Let, Tør
DruerPinot Noir
God TilFugle vildt, Lam, Lyst Kød, Svamperetter, Vildt
År2018
Alkohol13,5 %
Vivino4,2
2 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Levende farve, der spænder fra dyb rubin til sortkirsebær. Aromaen antyder jordbær, solbær og stikkelsbær samt frugtgruber, lakrids og krydderier. Viol, mos og kratt er også til stede. 

tabs-icon2 Smag

På ganen forenes kraft, overdådighed og elegance for at skabe en fuld og kompleks krop, fuld af saft og voluptuosness tekstureret. Opbevaringspotentialet er minimum 10 år. 

Beskrivelse

Gevrey-Chambertin ligger langs Route des Grands Crus i den nordlige ende af Côte, der løber fra nord til syd mellem Combes of Lavaux i den ene ende og Morey-Saint-Denis i den anden. Det kan sammenlignes med en Cinemascope-skærm, der vender mod øst, i højder mellem 240 og 280 meter.
Clos de Bèze dukker først op i Côte de Nuits' historie i år 640 e.Kr. som en klosterejendom. I 1219 overgik det til kannikerne i Langres, som beholdt ejendomsretten indtil den franske revolution (1789). Navnet Chambertin er blevet brugt siden det 13. århundrede og delte engang kejserlig godkendelse med Clos de Bèze - Napoleon ville ikke drikke andet. Dens grænser har ikke ændret sig siden middelalderen. I erkendelse af deres lighed knytter de 7 vinmarker, der støder op til Chambertin og Clos de Bèze, navnet Chambertin til deres egne navne (undtagen i tilfældet Clos de Bèze, hvor navnet Chambertin kommer først).

Mazis-Chambertin , nogle gange skrevet Mazy-Chambertin er en appellation d'origine contrôlée (AOC) og Grand Cru -vingård for rødvin i Côte de Nuits- underregionen i Bourgogne , med Pinot noir som den vigtigste druesort. Mazis-Chambertin ligger i kommunen Gevrey-Chambertin . Det er beliggende over (vest for) Route des Grands Crus . Det grænser op til Chambertin-Clos de Bèze i syd, Ruchottes-Chambertin i vest og til Gevrey-Chambertin Premier Cru- vinmarker i nord og øst. [1] Blandt de forskellige "Chambertin"-vinmarker er det den, der ligger tættere på selve byen Gevrey-Chambertin. AOC blev oprettet i 1937 og må ikke forveksles med den helt separate Mazoyères-Chambertin .

 

Område og Producent

Hubert Camus og datteren, Marie Edith, er essensen af Gevrey Chambertin. De producerer kun Pinot Noir og en smule Aligoté, hvilket Camus-familien har gjort i næsten 200 år. Høsten klares manuelt, og alle druer håndplukkes nænsomt. På vingården fermenters vinen 18-23 dage for at ekstrahere et maksimum af smag og karakter fra druerne. Vinen lagres på egetræsfade, hvor den modner 14-20 måneder før flaskning. Familien vier al deres opmærksomhed til skabelsen af den sande, terroir-drevne vin, der afspejler områdets kendetegn og dybden fra den lerede & kalkstensholdige jordbund. Camus-familien holder de stolte traditioner fra den gamle Bourgogne-kommune i hævd, og lader sig ikke distrahere et øjeblik fra vinstokkenes kald – eller deres arbejde i mark og kælder – bevares; de ejer ikke en gang en hjemmeside.