- Beskrivelse
I 1968 overtog familiens datter Marie-Claire Derats-Dumay og hendes mand Jean-Claude, Domaine Paul Dumay. Mellem 1970 og 1995 erhvervede de mange små vinmarks parceller i Côtes de Beaune og Côtes de Nuits, domænet omfattede derefter 15 hektar.
I 2000 blev Arnaud, deres søn, uddannet som ingeniør og efter 10 års karriere i byggeindustrien, blev han overhalet af traditionerne. Sammen med sin kone Hélène køber de Château de Melin, der ligger i byen Auxey-Duresses, og beslutter sig for at oprette familiens vingård der.Domaine du Château de Melin er i øjeblikket på 22 hektar og producerer således 22 appellationer: 20 i Côtes de Beaune og 2 i Côtes de Nuits.
Vinifikationen finder stadig sted i vingården i Sampigny-les-Maranges. På den anden side modnes vinene i deres kældre på slottet og her fortages også aftapningen.Det er vigtigt for en vin at være af god kvalitet for at respektere vinstokken og dens miljø. vinstokken vil derefter fuldt ud udtrykke dens terroir's særlige egenskaber gennem sine druer.
Derfor har man i 2009, efter et par års bæredygtig dyrkning, valgt at konvertere ejendommen til økologisk dyrkning. Derfor dyrker man nu vinmarkerne med respekt for miljøet. Det vil sige uden brug af pesticider, herbicider og kemiske produkter. Det betyder også, at brug af svovl og kobber kun bruges i marken mod sygdomme og ikke i vinfremstillingen. - Det endelige mål er at opnå druer af god kvalitet, der udtrykker Bourgogne -terroiren på bedste måde.
Flere gange om året kontrolleres man af et uafhængigt certificeringsorgan: Ecocert. Den første årgang for at få denne "økologiske" etiket var i 2012.Denne dejlige rødvin kommer fra berømte Gevrey-Chambertin -en landsby i Bourgognes Côte de Nuits distrikt Her produceres nogle af verdens mest prestigefyldte og dyre rødvine. Landsbyen er hjemsted for ni grand cru-vinmarker. - Landsbyens vine er bredt anset for at være Bourgogns mest fyldige og strukturerede og har en særlig intensitet i farve, aroma og smag, for ikke at nævne imponerende levetid. Velfremstillede eksempler kan udvikle sig i flasken i flere årtier. Disse kvaliteter kombineret med landsbyens solide ry og relativt store produktionsmængder har givet Gevrey-Chambertin et ry som "kongen" af Bourgogne-vine
Gevrey Chambertin fra Ch. De Melin er som alle slottets vine traditionelt vinificeret. Vinen er efter høst og naturlig gæring, modnet i 14 mdr. i egetræsfade, hvoraf 35% er nye tønder. År 2021 Landsbyens vine er en blandet pose. Nogle er lidt fortyndede, andre behagelige. Det var nødvendigt at lave en grønhøst på sydsiden, men med lavere udbytte er de frugtige og fremadrettede, om end lidt bløde, mens der på Brochon-siden, hvor forholdene var sværere, ser ud til at være mere koncentration og struktur.
Serveres ved 15 - 16 ° C - Massiv og alligevel fløjlsagtig, dens tanniner giver den et solidt, kraftfuldt og langtidsholdbart element og en fin opbygning. Vin til vildtkød, da vinen selv har noget animalske toner, især de lidt meremodne vine. Prime ribeye, braiseret lam eller lam i brun sauce, vildtfugle eller dyr, det passer godt til denne moskusagtige vin.
Se vingårdens hjemmeside HER - og en dejlig video fra slottet HER
- Hvad anmelderne siger
-Guide Dussert-Gerber 2012
--Commended International Wine Challenge de Londres 2011
---Médaille d’Argent International Wine Challenge de Londres 2010
----Guide Dussert-Gerber 2011 & 2010 — Le top Vignerons de l’Année
-----Guide Gilbert & Gaillard 2011
------Commended Decanter World Wine Awards 2009- Område og Producent
12 km sydvest for Beaune, i hjertet af vinmarkerne, dominerer tårnene med høje skifertage på Château de Melin i landsbyen med samme navn.
Bygget i 1551 af Rozereau -familien, blev slottet derefter købt af Brunet de Monthelie -familien i slutningen af 1600 -tallet, der derefter udvidede slottet, især ved at bygge en anden bolig modsat den første. Alle tre rektangulære bygninger, hver med et trappetårn, er organiseret i en hestesko omkring en firkantet gård.
I 1960 blev Aubervilliers kirkesogn ejer af slottet, og hver sommer tilbragte hundredevis af børn deres ferie her.
Det var i 1999, at huset blev erhvervet af dets nuværende ejere, Hélène og Arnaud Derats, som derefter gennemførte en total restaurering af slottet. Samtidig overtog de familiens vingård, der omfatter 22 hektar vinstokke i Côte de Beaune og Côtes de Nuits.