3,9 vivino

CAMUS PÉRE & FILS - GEVREY-CHAMBERTIN 2018

560,00 kr

 

"The value"

Kommunen Gevrey-Chambertin og deres vine, høre til blandt de mest mytiske i Bourgogne og selve Napoleon mente at fremtiden altid virkede mere lys når man skuede den igennem et glas Chambertin.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeLet, Tør
DruerPinot Noir
God TilFisk, Fugle vildt, Lyst Kød, Svamperetter, Vildt
År2018
Alkohol12,5 %
Vivino3,9
5 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Duft af fine røde frugter, som munder ud i en meget ren Pinot Noir.

tabs-icon2 Smag

Smag af fine små krydderier og en ligeså ren Pinot som der i duften

Beskrivelse

For rejsende, der kommer fra Dijon, er Gevrey-Chambertin, hvor Bourgognes Elysian Fields begynder. Ved indgangen til den udhulede bakke Lavaux ligger et slot - engang en ejendom tilhørende munkene i Cluny - en befæstet vinkælder.
Kannikerne i Langres var også i lang tid vogtere af disse vinmarker, som kan dateres tilbage til år 640 e.Kr., bevis på en lang og intim involvering i historien om Bourgognes vinindustri. Gevrey-Chambertin danner en slags æresvagt for et sæt fabelagtige Grands Crus, hvis kronjuveler er Chambertin og Clos de Bèze. Betegnelsen stammer fra september 1936. Landsbyen Brochon er en forlængelse af Gevrey-Chambertin og deler de samme karakteristika. Pinot Noir er på sit højeste her.

Høsten klares manuelt, og alle druer håndplukkes nænsomt. På vingården fermenteres vinen 18-23 dage for at ekstrahere et maksimum af smag og karakter fra druerne. Vinen lagres på egetræsfade, hvor den modner 14-20 måneder før flaskning. 

Område og Producent

Hubert Camus og datteren, Marie Edith, er essensen af Gevrey Chambertin. De producerer kun Pinot Noir og en smule Aligoté, hvilket Camus-familien har gjort i næsten 200 år. Høsten klares manuelt, og alle druer håndplukkes nænsomt. På vingården fermenters vinen 18-23 dage for at ekstrahere et maksimum af smag og karakter fra druerne. Vinen lagres på egetræsfade, hvor den modner 14-20 måneder før flaskning. Familien vier al deres opmærksomhed til skabelsen af den sande, terroir-drevne vin, der afspejler områdets kendetegn og dybden fra den lerede & kalkstensholdige jordbund. Camus-familien holder de stolte traditioner fra den gamle Bourgogne-kommune i hævd, og lader sig ikke distrahere et øjeblik fra vinstokkenes kald – eller deres arbejde i mark og kælder – bevares; de ejer ikke en gang en hjemmeside.