4,2 vivino

CAMUS PÉRE & FILS - CHARMES-CHAMBERTIN GRAND CRU 2018

1.495,00 kr

 

"Charmes"

Fra de berømte Grand Cru vinmarker, som ligger overnfor landsbyen, har vi denne Charmes-Chambertin. Kun 2 vinmarker er mere estimerede i appelationen og det er Clos de Beze og Chambertin.

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeLet, Letkrydret, Tør
DruerPinot Noir
God TilGrillede retter, Lam, Lyst Kød, Svamperetter, Vildt
År2018
Alkohol13,5 %
Vivino4,2
2 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Ej prøvesmagt

tabs-icon2 Smag

Ej prøvesmagt

Beskrivelse

Gevrey-Chambertin ligger langs Route des Grands Crus i den nordlige ende af Côte, der løber fra nord til syd mellem Combes of Lavaux i den ene ende og Morey-Saint-Denis i den anden. Det kan sammenlignes med en Cinemascope-skærm, der vender mod øst, i højder mellem 240 og 280 meter.
Clos de Bèze dukker først op i Côte de Nuits' historie i år 640 e.Kr. som en klosterejendom. I 1219 overgik det til kannikerne i Langres, som beholdt ejendomsretten indtil den franske revolution (1789). Navnet Chambertin er blevet brugt siden det 13. århundrede og delte engang kejserlig godkendelse med Clos de Bèze - Napoleon ville ikke drikke andet. Dens grænser har ikke ændret sig siden middelalderen. I erkendelse af deres lighed knytter de 7 vinmarker, der støder op til Chambertin og Clos de Bèze, navnet Chambertin til deres egne navne (undtagen i tilfældet Clos de Bèze, hvor navnet Chambertin kommer først).

Charmes-Chambertin er en af ​​de mest berømte Grand Cru-vinmarker i Côte de Nuits-regionen i Bourgogne, og er også navnet på den tilhørende AOC for de vine, der produceres fra den. Pinot Noir er langt hen ad vejen den primære drue, der dyrkes i Charmes, selvom som med andre Bourgogne AOC-regler er vine tilladt op til 15 procent Chardonnay, Pinot Blanc eller Pinot Gris som hjælpedruer.

Grands Crus fra Gevrey-Chambertin er ikoniske Pinot Noir-vine; kraftfuld, viril, kompleks og intens. De kræver lige så komplekse, højtonede retter for at holde parringen i balance. Fjervildt (grillet eller endnu bedre i vinsovs) vil naturligvis være en værdig ledsager. Styrken af ​​vinens tanniner vil modstå chokket af kontrasterende teksturer, mens dens aromatiske kompleksitet og frem for alt dens overdådighed vil fremhæve forskellene.
Lammesteg i sovs, kylling i rødvinssauce, glaseret fjerkræ og ribbenbøf vil også nyde godt af matchen, ikke at forglemme bløde oste, som får stærk støtte fra vinens kraft og aromatiske vedholdenhed.

Område og Producent

Hubert Camus og datteren, Marie Edith, er essensen af Gevrey Chambertin. De producerer kun Pinot Noir og en smule Aligoté, hvilket Camus-familien har gjort i næsten 200 år. Høsten klares manuelt, og alle druer håndplukkes nænsomt. På vingården fermenters vinen 18-23 dage for at ekstrahere et maksimum af smag og karakter fra druerne. Vinen lagres på egetræsfade, hvor den modner 14-20 måneder før flaskning. Familien vier al deres opmærksomhed til skabelsen af den sande, terroir-drevne vin, der afspejler områdets kendetegn og dybden fra den lerede & kalkstensholdige jordbund. Camus-familien holder de stolte traditioner fra den gamle Bourgogne-kommune i hævd, og lader sig ikke distrahere et øjeblik fra vinstokkenes kald – eller deres arbejde i mark og kælder – bevares; de ejer ikke en gang en hjemmeside.