BALVENIE DOUBLEWOOD 12 ÅR - SPEYSIDE

525,00 kr

 

"The double"

Balvenie destilleriet i Dufftown i den skotske Speyside-region har med deres DoubleWood-serie først lagret whiskyen i eks-bourbonfade, og så  fulgt op med en efterlagring i eks-sherryfade senere i processen.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeSpeyside
Alkohol40 %
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Nøddeagtig med sammenflettede krydderier. Honeyed sultanas og druer. Meget indbydende.

tabs-icon2 Smag

Sød med god krop. Bourbon tegnene udvikles; blid krydderi med en lille vanilje, et antydning af balancering tørv lurker stille i underlaget. Tørrede frugter også, kombinere med nødder, muskatnød, kanel, tilbage i bourbon noter - så godt integreret.

tabs-icon3 Eftersmag

Spicy, lidt tørring, stadig sød

Beskrivelse

 Gennem årene har The Balvenie vokset til en af ​​de største og mest kendte destillerier i hele Skotland. De producerer næsten 1,5 millioner gallons af det gyldne guld om året! De betragtes også som et "komplet destilleri", hvilket betyder, at alle aspekter af destillationsprocessen finder sted på deres destilleri. Dette omfatter at dyrke deres egen byg på landene nær destillationsbygningerne. De er også et af de få destillerier, der har deres eget maltegulv

Hvad angår deres 12 år gamle Doublewood, er det nok deres mest populære udtryk. Det er en stor skotsk, især for prispunktet, og en stor skotsk til folk, der bare får deres paletter bekendt med Scotch. Det er alderen i omkring ti år i bourbon fade og færdig i to år i sherry fade.

Hvad anmelderne siger

Se en video med smagning og anmeldelse Her

Område og Producent

Takket være den naturlige alkymi og det århundrede gamle håndværk er The Balvenie unik blandt single malt. Deres whiskyproces er dedikeret til at opretholde Five Rare Crafts og de er det eneste destilleri i Skotland, der stadig sår sin egen byg, bruger traditionelle gulvmalerier og holder både en coppersmith og et team af coopers på stedet, og selvfølgelig præsenterer deres brygmester David C. Stewart MBE den vigtige modningsproces, som gør Balvenie til den mest håndlavede single malt.