4,2 vivino

VIBERTI - "BUON PADRE" - DOCG BAROLO - 2017

350,00 kr

 

"Good Father 17"

Historisk vin af Viberti-familien. Den repræsenterer essensen af ​​Barolo i sit mest klassiske og traditionelle udtryk. Født i 1923 af Cavalier Antonio Viberti blev vinen markedsført under navnet på familiens restaurant: Il Buon Padre. Udelukkende serveret på kroen. Kort efter udgangen af ​​anden verdenskrig, begyndte Antonio at sælge til kunderne og kunderne på kroen selv. 

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeBarolo
FyldeFadpræget, Fyldig, Tør
DruerNebbiolo
God TilGrillede retter, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2017
Alkohol14,5 %
Vivino4,2
16 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

krydderier, underskov, vildt, tørret frugt, læder

tabs-icon2 Smag

Mageløs smag, som med årene vil udvikle sig yderligere.

Beskrivelse

​​Nebbiolo druer fra vinmarkerne La Volta og Bricco delle Viole. Resultatet er druer fra  8 forskellige marker, der befinder sig mellem kommunerne Barolo, Monforte d 'Alba og Verduno. Druer fra de forskellige marker høstes og vinificeres separat. De producerede vine lagres på fransk og slavisk eg i 36-40 mdr.. Stilen er kendetegnet ved en frisk surhed, der kommer fra de højeste vinmarker, yderst traditionelle aromaer og en imponerende struktur, men med bløde og elegante tanniner. Vingårdens hensigt er at undgå opfattelsen af ​​astringerende tanniner takket være brugen af ​​kontrollerede fermenteringer og ikke for langvarige macerationer.

En dejlig video fra vingården HER

Vingårdens hjemmeside HER

barchart

Område og Producent

Historien om Viberti Giovanni vingård begynder, da Cavalier Antonio Viberti køber Locanda of the Buon Padre. Året var 1923, da Antonio begyndte at producere vin i Buon Padres kælder. På det tidspunkt var Dolcetto, Barbera og Nebbiolo de 3 druer vinificeret alene af Cavaliere. I 1967 begyndte den anden søn Giovanni, assisteret af sin kone Maria, de første trin i den lille familiekælder. 

Tilstedeværelsen af ​​Maria bliver fundamental for vinkælderen og Buon Padre. En kvinde, der er direkte involveret i forberedelsen af ​​de italienske lokale madretter.

I 70'erne vokser kælderen takket være de nye lokaler, hvor de begynder den første fermentering i cementtanke. 

I slutningen af 80'erne begyndte de første mikro-vinifications af de enkelte vinmarker. I dag fortsætter Viberti Giovanni vingårdens historie med dens tredje generation, som er Claudio, den yngste søn, som er direkte involveret i vinfremstilling og driftsstyring. 

Takket være sin fortid har den i dag en produktion af 130.000 flasker om året , som dyrkes på 21 ha. og som er lavet af et ungt og motiveret personale. 

Vinkælderen med de mest moderne teknologier har gjort det muligt at nå store kvalitative mål. Brugen af ​​roto fermenter, afkortningen af ​​macerationer og den maniske opmærksomhed på renheden og elegancen af ​​parfumerne har gjort det muligt at opnå en standard, der gør Viberti-stilen umiskendelig af andre.

Filosofien i kælderen er meget klar. En bevidst brug af teknologi, et retfærdigt kompromis mellem tradition og innovation, der ikke kun ser de kortere macerationer og gæring, men også den kontinuerlige brug af "tino" til aldring.

I dag, som i går, er netop denne type afstublede koniske tønde lavet af ikke-ristede egetræslameller. Specielt for Bricco Airoli & for Baroli tillader denne type lagring en veldefineret udvikling af sortsaromaerne og er garanten for langtidslagring af vine.

Vinmarkerne er produktionens bankende hjerte og styres med ekstrem omhu og sans for detaljer. Vinmarkerne er hovedsageligt placeret på vestsiden af ​​byen Barolo, og højden er nøgleelementet og fælles, hvilket ser dem alle placeret mellem 400 og 500 meter over havets overflade.

De dyrkede sorter er Nebbiolo, Dolcetto og Barbera, samt en lille Chardonnay-vingård, der giver liv til en mikroproduktion af Chardonnay i renhed.

Fra crus af Bricco Delle Viole, bliver San Pietro- og La Volta-druerne fortsat udvalgt til produktion af reserver, produceret udelukkende i årgange, der anses for at være exceptionelle for Viberti Giovanni-vingården. Den historiske cuvée Buon Padre er i dag resultatet af foreningen af ​​druerne, der kommer fra forskellige crus. Ud over de 3 crus af historisk ejendom alias, er San Pietro, Bricco Delle Viole & la Volta tilføjet San Ponzio, Fossati, Albarella, Perno og Monvigliero.