Tamdhu Speyside Batch Strength

599,00 kr

 

'Alive & fresh'

En udsøgt whisky der udelukkende er modnet på nøje udvalgte egetræsfade.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeSpeyside
Alkohol58,8 %
Duft

Duften er præget af røde bær, rosiner og valnødder. Der er hints af pecannødder og egetræ og fine citrusnoter. Derudover fornemmes vanilje og cookiedej.

Smag

Smagen er fyldig. Den afrundes på fantastisk vis med egetræ, krydderier og tørret frugt. Ydermere er der smag af lette frugter, abrikos, appelsin og Crème Brûlée.

Eftersmag

I eftersmagen, som er fyldig, fornemmes først malt, toastbrød og dernæst syltetøj, hvorefter der sluttes af med en behagelig frugtsmag.

Beskrivelse

I 2010 blev Tamdhu Distillery lukket. Det blev i 2011 købt af det familieejede firma Ian Macleod og i 2012 genstartede produktionen efter samme principper som de oprindelige ejeres.

Se en video fra en af turerne til Tamdhu HER

Tamdhu hjemmeside

Hvad anmelderne siger

VinAvisen - 5 stjerner - "Dette er en luksus-whisky til en kold vinteraften. Trods de høje procenter er det ikke alkoholen, der er i front i hverken duft eller smag. Det er en forrygende lækker og kompleks whisky med rundhed og en anelse sødme i eftersmagen." (Uge 44 / 2015)

Område og Producent

I 1897 kom en gruppe ligesindede iværksættere sammen med en fælles ambition om at skabe den bedste whisky i verden. De rejste, omregnet til dagens mønt,på £ 20 mio. Og begyndte at gøre deres vision til virkelighed.

Fra de allerførste øjeblikke havde alle involverede i Tamdhu det samme mindsæt - kun det bedste vil være godt nok. Og så begyndte det. Den bedste destilleriarkitekt og ingeniør på den tid, Charles C Doig ESQ, blev hyret. Den bedste beliggenhed ved bredden af ​​floden Spey blev erhvervet. De mest avancerede teknikker blev valgt. Og de bedste sherryfade fra Spanien blev valgt. Fundamentet blev støbt.

I 1949 begyndte man at modernisere de oprindelige maltgulve og tog den innovative beslutning om at indføre Saladin-fade, en fransk opfindelse, der mekaniserer byggens drejeproces. Da produktionen i destilleriet steg støt i løbet af de næste 15 år, blev det nødvendigt at øge malte processen. 

Populariteten af ​​whisky nåede rekordhøjder i 1970'erne, og Tamdhu udvides yderligere for at imødekomme den stigende efterspørgsel. Der blev tilføjet ydeligere 4 stills i lige så mange år, så destilleriet kunne øge produktionen betydeligt uden at gå på kompromis med den usædvanlige kvalitet i deres sprit.

I 2010 blev destilleriet nød til at lukke dørene.

I januar i 2012 besluttede ​​Ian Macleod Distillers, at Tamdhu Distillery skulle åbne dørene op igen. Inspireret af grundlæggernes forpligtelse til at skabe den allerbedste whisky, ønskede familievirksomheden at bygge på den imponerende Tamdhu arv. Ian Macleod Destillers returnerede destilleriet til sin tidligere herlighed, ved at anvende de samme processer og lidenskab for sherry modning som grundlæggerne havde før dem. I dag er Tamdhu stolt af udelukkende at modne i de fineste sherryfade. Intet mindre.