Tamdhu Speyside Batch Strength

599,00 kr

 

'Alive & fresh'

En udsøgt whisky der udelukkende er modnet på nøje udvalgte egetræsfade.

TypeWhisky
Område70
Alkohol58,8 %
Beskrivelse

 

'Alive & fresh'

En udsøgt whisky der udelukkende er modnet på nøje udvalgte egetræsfade.

Hvad anmelderne siger

VinAvisen - 5 stjerner - "Dette er en luksus-whisky til en kold vinteraften. Trods de høje procenter er det ikke alkoholen, der er i front i hverken duft eller smag. Det er en forrygende lækker og kompleks whisky med rundhed og en anelse sødme i eftersmagen." (Uge 44 / 2015)

I glasset
Duften er præget af røde bær, rosiner og valnødder. Der er hints af pecannødder og egetræ og fine citrusnoter. Derudover fornemmes vanilje og cookiedej. Smagen er fyldig. Den afrundes på fantastisk vis med egetræ, krydderier og tørret frugt. Ydermere er der smag af lette frugter, abrikos, appelsin og Crème Brûlée. I eftersmagen, som er fyldig, fornemmes først malt, toastbrød og dernæst syltetøj, hvorefter der sluttes af med en behagelig frugtsmag.
Område og Producent
Tamdhu Distillery blev grundlagt i 1897 af en gruppe whiskyhandlende forretningsfolk, som ønskede at fremstille verdens bedste whisky. Efter at have købt et unikt stykke jord ved River Spey’s flodbred ansatte de den førende arkitekt og whiskybrygger, Charles C Doig Esq.Charles C Doig Esq insisterede på kun at bruge de mest moderne teknikker og udstyr inden for whiskyproduktion og leverede derfor altid en whisky, hvor hver dråbe var af samme kvalitet. Efter destillation bliver de bedste europæiske og amerikanske egetræsfade nøje udvalgt til modningen af det værdsatte produkt.Når whiskyen først er hældt på fade, er det bare at vente tålmodigt på, at fadene gør deres arbejde og giver Tamdhu sin vidunderlige naturlige farve og udsøgte kvalitet. Whiskyen hældes ufiltreret på flaske efter endt lagring på fade.