Aberlour - 12 Double cask matured - Speyside

495,00 kr

 

"The DCM"

Aberlour Distillery ligger i regionen Speyside. Destilleriet er kendte for sine bløde whisky og ligeså kendte for de mange udmærkelser man har fået igennem tiderne.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeSpeyside
Alkohol43 %
tabs-icon1 Duft

Blød og afrundet med frugtagtige noter af rødt æble

tabs-icon2 Smag

En fin Sherried-karakter, frugtagtige aromaer afbalanceret med rig chokolade

tabs-icon3 Eftersmag

Varm og dvælende. Sød og krydret

Beskrivelse

Det 12 år gamle destillat er et fint eksempel på, hvordan den markante skarpe, citrus karakter af Aberlours nye destillat er blødgjort ved double cask modning. Traditionel eg og krydret Sherry-fade bruges begge og med stor virkning, da de bløde spirits indeni kombineres for at give en subtil afbalanceret smag.

Se en videoanmeldelse af whiskyen HER

Se hvordan fadende håndteres i en video HER

 

Område og Producent

James Fleming grundlagde Aberlour Distillery 1879 og valgte et sted, der ikke kun gav en sikker forsyning med rent kildevand, der løb over den lyserøde granit fra Ben Rinnes, men også et sted, der var rodfæstet i gamle tider og kendte for sit magiske forhold til vand.

Landsbyen Aberlour ligger i hjertet af Speyside, hvor Lour-burn slutter sig til floden Spey, omgivet af århundreder af legende og omgivet af den dramatiske Highland-natur i Ben Rinnes. Det usædvanligt rene, bløde kildevand, der bruges til fremstilling af Aberlour-whisky, er hentet fra nærliggende naturlige kilder.

På dette specielle sted kombineres naturressourcerne og grundlæggerens lidenskab for at fremstille den bedste single malt for at fremstille de generøse flerlags whiskyer fra Aberlour.

Ekspertfremstillingen af ​​ånd og flaske har skabt en række superlative single malt whisky med lag af kompleksitet og en fløjlsagtig rigdom