4,4 vivino

Tenuta Fornacina, - Brunello di Montalcino

595,00 kr
  • Køb 3 for 548.00 pr. fl. og spar 8%

 

"The Year"

2016 var et vidunderår og ikke set bedre siden 1996. Vi har fået fat i et lille kvantum og sælger løbende disse til den rette vinkender.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandItaliensk
OmrådeToscana
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Tør
DruerSangiovese
God TilBløde Oste, Faste oste, Lam, Rødt Kød, Svamperetter
År2016
Alkohol14,5 %
Vivino4,4
24 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Intens krydret, med strejf af vanilje og lakrids i fremragende balance, med strejf af Marasca og blomme.

tabs-icon2 Smag

Fyldig, elegant og vedholdende, med bløde og elegante tanniner.

Beskrivelse

Montalcino er en lille by, der ligger omkring 40 km fra Siena og ligger på toppen af ​​en bakke 600 meter over havets overflade.
Området, der er afgrænset af floderne Ombrone, Asso og Orcia, strækker sig over over 24.000 hektar og halvdelen er dækket af skov, mens den dyrkede jord hovedsageligt bruges til vinmarker, olivenlunde og korn.

Montalcino, fra det latinske "Mons Ilcinus", der er "bjerg af stengetræer", har sit navn fra de stenge, der engang dækkede bakken, hvorpå det står i tætte krat.

Byen, der tilsyneladende blev grundlagt i de første årtier af det 10. århundrede af flygtninge fra byen Roselle, opretholder bystrukturen, der går tilbage til middelalderen, perioden med dens maksimale pragt og stærkeste ekspansion, næsten intakt.

De forpinte historiske begivenheder og defensive behov har givet Montalcino et karakteristisk udseende.
Fæstningen, kirkerne, de stejle gader afvekslende med trapper, chiassinien, rådhuset med sit adrætte tårn tager os tilbage i tiden, til fjerne og fascinerende epoker.

Brunello di Montalcino DOCG Riserva, der kun produceres i de bedste år, er fremstillet af 100% Sangiovese druer, udvalgt fra vinmarkerne i Castelnuovo dell'Abate (Montalcino).

Høstet i september/oktober, efter at have nået det optimale modningsniveau, vinificeres druerne i rustfri ståltanke ved en kontrolleret temperatur, med lang maceration og traditionel overpumpning.

Efter malolaktisk gæring lagres vinen på store slaviske egetræsfade i en periode på cirka 36 måneder. Derefter fortsætter vi til aftapning, for en yderligere forfiningsperiode op til 5 års lagring.

Det frigives på markedet i det 6. år efter høsten.

Brunello di Montalcino DOCG Riserva fra Cantina Fornacina er en vin med stor krop, elegance og dybde. Den passer rigtig godt til grillet rødt kød og strukturerede retter. Også fremragende til modne oste.

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

92 points af Vineous

93 points af Robert Parker
93 points af James Suckling

Område og Producent

Den lille vingård Fornacina, ligger lige udenfor byen Montalcino, i naturskønne omgivelse, omkranset af gårdens fantastiske vinmarker. Fornacina drives af brødrene Simone og Mauro Biliorsi, der har overtaget vingården efter deres far Ruggero, der producerede første årgang af sin helt egen Brunello di Montalcino i 1981. Før den tid blevet druerne fra gården solgt til de lokale kooperativer.

På Fornacina produceres der i dag 3 forskellige vine. Brunello, Brunello Riserva (kun i udvalgte årgange) og Rosso di Montalcino. Produktionen er meget traditionel, hvor lagringen af vinen foregår på 20-35 hektoliters fade, der er produceret af slovensk eg.

Vinmarkerne dyrkes økologisk
Druerne der dyrkes på de i alt kun 5 ha. vinmarker er udelukkende Sangiovese. Vinmarkerne er delt i to parceller. 3 hektar der ligger omkring vingården i en højde af 400 meter over havets overflade vendt med syd og sydøst på den østlige side af bakkedragene i Montalcino. De andre 2 hektar vinmarker ligger på sydsiden af Montalcino i Castelnuovo dell ´Abate.

Dyrkningen er meget miljøvenlig, og foregår efter særlige regler for økologisk landbrug. Årsproduktionen er på kun 20.000 og 25.000 flasker fordelt på de tre vintyper.

Simone beskriver selv den kontinuerlige tilstedeværelse i vinmarkerne og den ekstremt omhyggelige udvælgelse af druerne, som de vigtigste grunde til, at Fonacina i dag får topkarakterer af vinjournalister verden over.

Den meget beskedne årlige produktion kunne nemt sælges i et snuptag til én enkelt importør i eksempelvis USA. Det ønsker familien Biliorsi imidlertid ikke. Derfor fordeles vinen hvert år til et netværk af vinimportører i forskellige lande. I Danmark sælges årligt 10-15% af den samlede produktion. Det er en forholdsvis høj andel, der sendes til Danmark, men det skyldes formentlig familiens forkærlighed for Danmark. Simone er nemlig dansk gift med Janne, der oprindelige kommer fra Svendborg. Hun modtager hvert år i hundredevis af danske turister på vingården i Montalcino. Alle besøgende får en rundvisning på ejendommen og en god prøvesmagning. Skulle din vej falde forbi, så kig ind til Janne..