4,0 vivino

RULLY - BOURGOGNE - CAVE DE BISSEY

350,00 kr
  • Køb 6 for 299.00 pr. fl. og spar 15%

 

"RULLY"

 

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frugtig, Fyldig, Mineralsk
DruerChardonnay
God TilFed Fisk, Fisk, Milde oste, Pasta, pizza og risotto, Skaldyr, Sushi
År2018
Alkohol12,5 %
Vivino4,0
36 stk. På lager
Beskrivelse

Rully er en landsby med en lang historie. Det kan prale af et slot, som har været i samme familie i seks århundreder, en kirke med et elegant klokketårn samt fine huse og parker. Klosteret Saint-Bénigne i Dijon, det magtfulde Maison de Vergy og hertugerne af Bourgogne har alle spillet deres rolle i historien om disse vinmarker i Côte Chalonnaise. Rully fik sin AOC i 1939 og producerer nu rødvine (Pinot Noir) og hvidvine (Chardonnay) med både appellationerne Village og Premier Cru. Siden begyndelsen af ​​det 19 århundrede har det desuden været et vigtigt center for fremstillingen af ​​CRÉMANT DE BOURGOGNE.

Subtile forskelle i vinene skyldes forskelle i jordbund, eksponering og højde, som alle varierer betydeligt her omkring. I højder på 230-300 meter producerer bakkeskråningerne vine, der kan konkurrere med de bedste vine fra den nærliggende Côte de Beaune. Pinot Noir-druen vokser på brun eller kalkholdig jord med lidt ler i deres make-up. Chardonnay-druen foretrækker en lerkalkstensjord.

Denne vin er fin gylden med grønlige noter, og bliver dybere med alderen. Den dufter fremragende af hækblomster (akacie, maj, kaprifolier og en meget delikat hyldeblomst) samt viol, citron, hvid fersken eller flint. Tiden bringer honning, kvæde og tørrede frugter frem. Denne vin er nemlig fuld af frugt, som på ganen er livlig og velafrundet, kødfuld og lang. Den har både køligheden og poleringen af ​​marmor.

Rullys længde, bredde og frugt kræver delikat mad og mørt kød. Man tænker umiddelbart på stegt flodfisk, havfisk i hvid sauce eller varme krebsdyr. Dens frugt gør, at den tilpasser sig godt til hårde oste som Comté, og fører en venskabelig dialog med fint fjerkræ i flødesovs. Den kan også nydes som drink før middagen.

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

33338695-61ea-47b3-849b-67ed39dac161

Område og Producent

 

Den 5. januar 1928 besluttede en gruppe vinbønder med Dr. Henri Ozanon i spidsen at etablere vinbøndernes kælder i Bissey-sous-Cruchaud, nu kendt som Cave de Bissey. Dette var det første kooperativ i Côte Chalonnaise. Vinfremstilling var i krise, og Dr. Ozanon besluttede efter en tur til Sydfrankrig at oprette en kooperativ vinkælder til at samle værktøjer og produktionsmidler...

En kooperativ vinkælder er en forlængelse af de vinmarker, den omfatter. Andelshaverne har hver én stemme. På generalforsamlingen vælger de en bestyrelse, som selv vælger en formand til at lede vinkælderen. Via den kooperative vinkælder er vinbønderne i stand til at samle deres midler - i vores tilfælde vinproduktion og markedsføring.

Andelsvinkælderen består i dag af omkring 35 medlemmer, og den er den eneste aktivitet for omkring 10 af dem. De er alle placeret i Bissey-sous-Cruchaud eller i kommuner tæt på kælderen og dyrker omkring hundrede hektar jord. Denne lille størrelse giver os både et mangfoldigt terroir og detaljeret viden om det.