RON SANTIAGO DE CUBA 500 ANIVERSARIO - 20 cl.

7.995,00 kr

 

"Den Lille"

På Cuba produceres mange forskellige rommærker i mange forskellige prisklasser. Ron Santiago de Cuba 500 Aniversario er uden sammenligning den mest eksklusive rom produceret på Cuba.

 

TypeRom
Indhold i CL20
LandCubansk
Alkohol40 %
1 stk. På lager
Beskrivelse

Prøv en rom, som kun meget få mennesker i denne verden har smagt. 20 cl. rom fra paradis :-)

Ron Santiago de Cuba 500 Aniversario er en blanding af ekstremt gammelt rom, der har levet et langt liv på de mest udsøgte egetræsfade. Denne aftapning er produceret i et yderst begrænset antal, og blev præsenteret i 2014 i anledning af byen Santiago de Cubas 500 års jubilæum. Diego Velazquez stiftede byen i 1515, og Ron Santiago de Cuba 500 Aniversario fejrer og hylder fem århundreder af cubansk historie.

Område og Producent

Har man sagt ”rom”, vil man helt naturligt også sige ”Cuba”. De to ord hænger uløseligt sammen for mange mennesker, og den cubanske rom er såmænd også noget af det bedst sælgende på markedet. Langt det meste cubanske rom bruges i cocktails, men der findes også mindre og mere eksklusive rommærker, hvor drikkekvaliteten er helt i top, og en af disse er utvivlsomt Ron Santiago de Cuba fra byen af samme navn.

Den cubanske romstil er kendt for at være let, krydret og tør, og Santiago de Cuba er ingen undtagelse. Santiago de Cuba er kolonnedestilleret på en base af melasse, og skabes på det gamle destilleri. hvor Bacardi blev produceret inden revolutionen sidst i 1950’erne. En vaskeægte cubansk rom i den medium tørre ende af skalaen. Befinder man sig på Cuba er et besøg i Santiago de Cuba ikke fuldendt uden et besøg hos Santiago de Cuba Rum Factory. Den tidligere Bacardi-fabrik er det sted, hvor denne vidunderlige rom produceres i dag.

Den gamle fabrik ser stadig ud som den gjorde, da den blev nationaliseret tilbage i begyndelsen af 60’erne. Fabrikken er placeret på tværs af gaden fra togværftet, hvor de stadig bruger det rene vand fra Santiago de Cubas grundvand. Ron Santiago de Cuba anses for at producere Cubas i særklasse bedste rom. Et fuldstændigt ubekræftet cubansk rygte siger i øvrigt, at Ron Santiago de Cuba var Fidel Castros yndlingsrom. Det lyder plausibelt, når man tager i betragtning, at Santiago de Cuba var Fidels barndomsby. Når man drikker Santiago de Cuba kan man unægteligt også smage, hvorfor dette rygte er sat i gang - kompleksiteten er i disse produkter helt og aldeles uovertruffen.