RON SANTIAGO DE CUBA 12 AÑOS

995,00 kr

 

"Cuba é Cuba"

Har man sagt ”rom”, vil man helt naturligt også sige ”Cuba”. De to ord hænger uløseligt sammen for mange mennesker, og den cubanske rom er såmænd også noget af det bedst sælgende på markedet. Langt det meste cubanske rom bruges i cocktails, men der findes også mindre og mere eksklusive rommærker, hvor drikkekvaliteten er helt i top, og en af disse er utvivlsomt Ron Santiago de Cuba fra byen af samme navn.

TypeRom
Indhold i CL70
LandCubansk
Alkohol40 %
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Klassisk Santiago de Cuba og mindre sprittet end deres 5 års rom. Nougat, mokka og ikke mindst tør frugt

tabs-icon2 Smag

Middel sødme og meget tør efter indtag. Den er lidt skarp og fortjener måske en isterning, men den besidder meget karakter.
--- Dette er den aftapning, hvor man i Santiago de Cuba-serien får mest sødme. Rommen er blevet justeret med sukker ift. retningslinjerne i cubansk romlovgivning, hvilket giver den en rundere og blødere afslutning, uden at gå på kompromis med de komplekse smagsnoter den har at tilbyde.

Beskrivelse

Ron Santiago de Cuba anses for at producere Cubas i særklasse bedste rom. Et fuldstændigt ubekræftet cubansk rygte siger i øvrigt, at Ron Santiago de Cuba var Fidel Castros yndlingsrom. Det lyder plausibelt, når man tager i betragtning, at Santiago de Cuba var Fidels barndomsby. Når man drikker Santiago de Cuba kan man unægteligt også smage, hvorfor dette rygte er sat i gang - kompleksiteten er i disse produkter helt og aldeles uovertruffen.

12 års laves ikke mere

Område og Producent

Den cubanske romstil er kendt for at være let, krydret og tør, og Santiago de Cuba er ingen undtagelse. Santiago de Cuba er kolonnedestilleret på en base af melasse, og skabes på det gamle destilleri. hvor Bacardi blev produceret inden revolutionen sidst i 1950’erne. En vaskeægte cubansk rom i den medium tørre ende af skalaen. Befinder man sig på Cuba er et besøg i Santiago de Cuba ikke fuldendt uden et besøg hos Santiago de Cuba Rum Factory. Den tidligere Bacardi-fabrik er det sted, hvor denne vidunderlige rom produceres i dag. Den gamle fabrik ser stadig ud som den gjorde, da den blev nationaliseret tilbage i begyndelsen af 60’erne. Fabrikken er placeret på tværs af gaden fra togværftet, hvor de stadig bruger det rene vand fra Santiago de Cubas grundvand.

Et fuldstændigt ubekræftet cubansk rygte siger i øvrigt, at Ron Santiago de Cuba var Fidel Castros yndlingsrom. Det lyder plausibelt, når man tager i betragtning, at Santiago de Cuba var Fidels barndomsby. Når man drikker Santiago de Cuba kan man unægteligt også smage, hvorfor dette rygte er sat i gang - kompleksiteten er i disse produkter helt og aldeles uovertruffen.