4,4 vivino

Herdade dos Grous - "23 Barricas" - Alentejo - Portugal

325,00 kr
  • Køb 3 for 295.00 pr. fl. og spar 10%

 

"The Barricas mas"

"23 Barricas" fra Herdade dos Grous er en cuvée af de 23 bedste barrique-tønder af druesorterne Syrah og Touriga Nacional. De dybe, intense frugtaromaer af den høje andel af Syrah, men også Tourigaens mineralitet, er allerede tydelige i næsen med en stor friskhed og saftighed.

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandPortugisisk
OmrådeAlentejo
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frugtig, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerSyrah/Shiraz, Touriga Nacional
God TilGrillede retter, Kryd. retter, Lagrede Oste, Rødt Kød, Tapas, Vildt
År2019
Alkohol14 %
Vivino4,4
24 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Den kraftfulde 23 Barrels Touriga Nacional Syrah Herdade dos Grous har en rød-lilla farve. Når den er godt iltet, afslører denne rødvin en høj viskositet på kanten af ​​glasset. Bouquet'en  forfører med nuancer af solbær, blåbær og brombær. Skovbund og noter af varme sten, som den hede sol giver er også er dejlig associationer.

 

 

tabs-icon2 Smag

Smager er aromatisk, frugtig og afbalanceret. Denne kødfulde og tætte rødvin er fyldig og har flere lag på ganen. Afslutningen er også ledsaget af mineralske noter fra de skiferdominerede jorde.

Beskrivelse

Herdade dos Grous plantede sin første vingård i 2002. Den startede med 21 hektar, og siden den dato har den gradvist øget vinmarksarealet. I 2005 stod vingården færdig og den kombinerede de nyeste teknologier med ældgamle vinfremstillingsmetoder. Vingården producerer i øjeblikket omkring 700.000 liter vin, men vil snart stige til en million liter, hvilket vil kræve udvidelse. Vingårdens arkitektur tilpasser sig den traditionelle Alentejo-stil og det omkringliggende landskab, og omfatter også en restaurant, en vinbar og en vinbutik. Med hensyn til druesorter var der fokus på nationale sorter, som er tilpasset regionens varme og tørre økosystem.

 Denne bemærkelsesværdige vin er fremstillet ved hjælp af de fineste Syrah og Touriga Nacional druer, hentet fra vinmarker beliggende i Alentejos skiferjord. Efter en omhyggelig høst bliver druerne hurtigt transporteret til kælderen. Der gennemgår de omhyggelig sortering og knusning, hvilket sikrer, at kun frugt af bedste kvalitet bliver brugt. Gæringsprocessen foregår på små egetræsfade, med temperaturer nøje kontrolleret for et optimal resultat. Efter gæring lagres vinen i flere måneder på egetræsfade, hvilket giver den mulighed for at udvikle sin unikke smag og egenskaber. 

Vi anbefaler denne vin til lam eller kalvekød. Vi foreslår en serveringstemperatur mellem 15 og 18ºC.

Se en video om denne specielle vin HER

Vingårdens hjemmeside HER og se en fantastisk video fra vingården HER

Hvad anmelderne siger
Område og Producent

Herdade dos Grous er ejet af samme familie som vingården Quinta de Valbom i Duoro-regionen i Portugal, og ligger i Portugals Alentejo-region i den østlige del af landet. Vinmageren Luis Duarte, der 3 gange er kåret til ' Bedste vinmager i Portugal ' og ' Verdens bedste vinmager ' af det tyske magasin Der Feinschemecker , er også anerkendt for at skabe bæredygtige vine, mens den stadig opretholder de traditionelle portugisiske vinfremstillingsmetoder. Han får selskab af den talentfulde ung kvindelige vinmager Mafalda Vasques for at skabe et passioneret og stærkt vinfremstillingsteam.

Herdade dos Grous var den første vingård , der opnåede certificering under Alentejo Wines Sustainability Program, eller WASP . Alle håndhøstede druer, hvoraf de fleste er hjemmehørende i Portugal, er Herdade dos Grous' mission at producere bæredygtigt, beskytte miljøet, fremme medarbejdernes velvære og gavne lokalsamfundet.

Ønologen Luis Duarte & Mafalda Vasques' arbejde i deres vinmarker er mere end bare en passion. Etableringen af ​​godset og dyrkningen af ​​vinstokkene samt en specialfremstillet avanceret vinkælder er alle baseret på de seneste resultater inden for avanceret vindyrkning.

Herdade dos Grous tilhører den østrigsk/tyske Pohl-familie. Kendt for deres luksusgæstfrihed i Algarve-regionen siden 80'erne. Med i alt 700 hektar, hvor 73 ha er dedikeret til vinmarker af høj kvalitet.

Resten er dedikeret til bæredygtigt landbrug og husdyrhold. At tage vare på miljøet og bæredygtighed er grundlaget for dette projekt. Herdade dos Grous repræsenterer den nuværende pionerånd i Portugals vindyrkningsvirksomhed

Herdade dos Grous ligger som ovennævnt i Alentejo-regionen i Portugal, syd for deres søstervingård Quinta de Valbom i Duoro-regionen i Portgual. Alentejo er også kendt som "Portugals brødkurv" på grund af den store mængde landbrug og rig frugtbar jord, der fylder landskabet, som er oversået med marker og vinmarker og olivenlunde.