- Beskrivelse
Herdade dos Grous plantede sin første vingård i 2002. Den startede med 21 hektar, og siden den dato har den gradvist øget vinmarksarealet. I 2005 stod vingården færdig og den kombinerede de nyeste teknologier med ældgamle vinfremstillingsmetoder. Vingården producerer i øjeblikket omkring 700.000 liter vin, men vil snart stige til en million liter, hvilket vil kræve udvidelse. Vingårdens arkitektur tilpasser sig den traditionelle Alentejo-stil og det omkringliggende landskab, og omfatter også en restaurant, en vinbar og en vinbutik. Med hensyn til druesorter var der fokus på nationale sorter, som er tilpasset regionens varme og tørre økosystem.
Fremhæves skal denne vin, der for nylig blev markedsført. Herdade dos Grous Concrete 2020-vinen blev produceret fra en vinmark, hvor der findes stokke af druesorten Arinto. Disse høstes manuelt for at bevare bærrenes integritet og kvalitet. Druerne forblev et par timer i et kølerum ved 8ºC og blev derefter manuelt udvalgt, efterfulgt af afstilkning og presning. Gæringen foregik i en 3000 liters cementtank, hvor den har lagret i 6 måneder "sur lie" og "bâtonnage". Cementtanke var meget populære i anden halvdel af forrige århundrede og vender nu tilbage til kældrene rundt omkring. Disse små cementæg tillader ifølge vinmageren Luís Duarte "stor termisk stabilitet og mikro-iltning, dermed bevares vinenes naturlige egenskaber”. I denne vin "bruges en lav-intervention ønologi", der bruger naturlig og udvalgt gær og kun har den naturlige temperaturkontrol, som cementægget giver. Alle disse forhold gjorde det muligt at skabe en fantastisk hvidvin fra Alentejo, med en utrolig volumen i munden, som er værd at opdage, idet den er den ideelle partner til skaldyr, fisk eller hvide kødretter.
OBS: Køber du 3 fl. kommer vinen i flot original æske.
Vingårdens hjemmeside HER og se en fantastisk video fra vingården HER
- Hvad anmelderne siger
- Område og Producent
Herdade dos Grous er ejet af samme familie som vingården Quinta de Valbom i Duoro-regionen i Portugal, og ligger i Portugals Alentejo-region i den østlige del af landet. Vinmageren Luis Duarte, der 3 gange er kåret til ' Bedste vinmager i Portugal ' og ' Verdens bedste vinmager ' af det tyske magasin Der Feinschemecker , er også anerkendt for at skabe bæredygtige vine, mens den stadig opretholder de traditionelle portugisiske vinfremstillingsmetoder. Han får selskab af den talentfulde ung kvindelige vinmager Mafalda Vasques for at skabe et passioneret og stærkt vinfremstillingsteam.
Herdade dos Grous var den første vingård , der opnåede certificering under Alentejo Wines Sustainability Program, eller WASP . Alle håndhøstede druer, hvoraf de fleste er hjemmehørende i Portugal, er Herdade dos Grous' mission at producere bæredygtigt, beskytte miljøet, fremme medarbejdernes velvære og gavne lokalsamfundet.
Ønologen Luis Duarte & Mafalda Vasques' arbejde i deres vinmarker er mere end bare en passion. Etableringen af godset og dyrkningen af vinstokkene samt en specialfremstillet avanceret vinkælder er alle baseret på de seneste resultater inden for avanceret vindyrkning.
Herdade dos Grous tilhører den østrigsk/tyske Pohl-familie. Kendt for deres luksusgæstfrihed i Algarve-regionen siden 80'erne. Med i alt 700 hektar, hvor 73 ha er dedikeret til vinmarker af høj kvalitet.
Resten er dedikeret til bæredygtigt landbrug og husdyrhold. At tage vare på miljøet og bæredygtighed er grundlaget for dette projekt. Herdade dos Grous repræsenterer den nuværende pionerånd i Portugals vindyrkningsvirksomhed
Herdade dos Grous ligger som ovennævnt i Alentejo-regionen i Portugal, syd for deres søstervingård Quinta de Valbom i Duoro-regionen i Portgual. Alentejo er også kendt som "Portugals brødkurv" på grund af den store mængde landbrug og rig frugtbar jord, der fylder landskabet, som er oversået med marker og vinmarker og olivenlunde.