- Beskrivelse
En varm velkomst til Edradour, verdenskendt som det mindste traditionelle destilleri i Skotland og uden tvivl den mest unikke. Edradour, der går tilbage til 1825, står alene som den sidste fæstning i håndlavet single malt whisky fra et gårdsdestilleri, der stadig er i produktion idag. .
Skjult i hjertet af Perthshire er denne maleriske 'lille Model Village' af Edradour gennemtrængt af en historie med intriger for at inspirere fantasien. Og med uforlignelig forpligtelse til at bevare autentisk produktion i lille målestok kan Edradour unikt over 25 markante udtryk af Highland Single Malt Scotch Whisky med deres vidunderlige karakterer og smag.
Et besøg på Edradour er en uforglemmelig stimulerende oplevelse. Se whisky, der laves i hånden midt i seværdighederne fra gamle tider. Lyde, lugte og vigtigst af alt den udsøgte smag, som du altid vil huske.
Denne udsøgte whisky er i gammelt design, som er trækasse med sækkeforing. Alt er i perfekt stand. (se billeder) Whiskyen er fra cask No. 362 og destilleret 6 Oktober 1993. Modnet i godt 10 år på sherry fad og kommet på flaske april 2004. Whiskye er tappet ved cask strength.
Se Edradour hjemmeside HER - se en videotur på destilleriet HER - se også en anmeldelse af en af deres "straight from the Cask" serie HER
- Område og Producent
Den tidlige historie om whisky i Skotland er stort set udokumenteret. Det menes, at der før det 15. århundrede eksisterede whisky til medicinsk brug, drikke og deling i små sammenkomster. Man mente at drikken havde unikke evner til at forlænge livet, det blev kaldt 'Uisge Beatha', 'Livets vand'.
Historien om Edradour og Distillery indgår i den dramatiske historie med udviklingen af skotsk whisky.Før whiskey blev synonymt med Skotland, respekteret og værdsat over hele kloden, blev den produceret i lille skala i pot stills og ulovligt, mest i Highlands. Edradour var ikke anderledes og destillerede gennem kampene mellem de ulovlige stillinger fra Highlanders, som simpelthen ønskede at fremstille whisky (betragtes som deres ret) og embedsmændene for punktafgiftsmændene, der var ude for at stoppe dem med at undgå told eller skat.
Med punktafgiftsloven fra 1823, der tilskyndede til licens og nedsættelse af afgiften betalt for alkohol, blev det mere attraktivt at flytte væk fra de ulovlige potstills til en legal juridisk potstil. Som et resultat blev Edradour behørigt grundlagt i 1825 som et kooperativ for lokale landmænd.
Edradour har altid været en overlevende gennem både magre og velstående tider, og måske i kraft af sin lille størrelse har destilleriet lettere kunnet tilpasse sig skiftende omstændigheder: fra den oprindelige succeshistorie med blandet whisky til ejerskab af New York Mafia, fra stort virksomhedsejerskab til en velkommen tilbagevenden til skotske hænder.
I dag producerer Edradour Distillery nu, sammen med traditionel, håndlavet farmwisky, Andrew Symington, mester for Quaich, innovative nye malts.
Småt er trods alt smukt.