3,8 vivino

Dalva - Dry white port

149,00 kr

 

"The dry White"

Hvide portvine er vældigt populære, fordi de kan bruges og drikkes til mange anledninger. De tørre hvide som denne er fantastisk til fisk og lette kødretter, men også til supper, hvor det ikke er sødmen som er dominerende. Aperitif og drinksblender er den superb.

TypeHedvine, Portvin
Indhold i CL75
LandPortugisisk
OmrådeDouro
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Kraftig, Tør
God TilAperitif, Bløde Oste, Fed Fisk, Fisk, Grillede retter, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto
Alkohol19,5 %
Vivino3,8
117 stk. På lager
tabs-icon2 Smag

Smagen er tør med tørrede frugter og en helt fantastisk eftersmag.

Beskrivelse

Dalva er et gammelt traditionsbundet portvinshus grundlagt i 1862. Indtil 1920’erne, da brasilianske C. Da. Silva opkøbte huset gennem sin kones familie, havde huset gået under andet navn og havde primært solgt deres portvine i Portugal. Men med Da Silva i front begyndte huset at eksportere til både Brasilien og Nordamerika, og sidenhen også Asien og Europa.

Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970’erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt ulagret vin fra andre producenter, som man lagrede og flaskede. Men i løbet af det næste årti begyndte Dalva at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmedyrkede” vintage port. Dalva er nu et højt respekteret portvinshus, hvor man især har specialiseret sig i tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede.

Denne dry white port er en blanding af røde og hvide druer, som næsten får lov til at gære helt ud, så det bliver en tør vin. Der tilsættes druesprit for at få vinen op på den styrke som kendetegner portvine. En herlig drik, som du vil elske. Dry White er Dalvas indgangsvinkel til hvidportvin og har ligget på fad i 3 år. Stilen er frisk med citrusnoter, blomster og tropiske frugter. Tårnhøjt niveau og et fund til pengene. Dalva er verdensmestre i hvid portvin, der ellers bliver negligeret af langt de fleste portvinshuse. Nyd den som den er eller prøv den blandet op med tonic og en skive citron.

Hvordan man åbner en meget gammel portvin, hvor proppen er meget porøs. Se HER

Tag med på en tur til portvins land HER

Se flere årgangsport HER

Vingårdens hjemmeside

Område og Producent

I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus.

I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. -------Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked.

I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.

Se deres Facebook side HER