3,9 vivino

Chateau Nadal Hainaut - "La Centenaire 1900" - Carignan - IGP Côtes Catalanes - ( 125 år gamle vinstokke)

195,00 kr
  • Køb 3 for 135.00 pr. fl. og spar 31%

 

"The Soul"

Her langt nede i Frankrig. Ved foden af Pyrenæerne laver Chateau Nadal Hainaut sine fantastiske vine. Vine som har elegancen som det foretrukne og ikke mindst stræben efter at lade naturen råde. Respekten for den er i det absolutte højsæde. Denne superb rødvin er lavet på uhyre gamle vinstokke af druetypen Carignan.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeRoussillon
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerCarignan
God TilGrillede retter
År2019
Alkohol14,5 %
Vivino3,9
60 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Denne vin er domineret af stenrøde frugter og er også meget mineralsk. Den dufter af jord og middelhavsplanter (timian, rosmarin). Efter lidt iltning kommer der tydeligt Carignan dufte.

tabs-icon2 Smag

Den er meget fin og udtryksfuld med rige tanniner, det er domineret af noter af røde stenfrugter. Også meget mineralsk, det udtrykker kompleksiteten af ​​jordbunden og vinstokkenes store alder.

Beskrivelse

Chateau Nadal Nainaut er et af de nye vinhuse i vores portefølje og vi har set frem til at handle med dem og deres vine. Jean Marie Nadal er 5 generation på godset som har 43 hektar beplantet ved vinstokke, hvor druetyperne er: Chardonnay, Centennial Carignan, Muscat Petit Grain & Muscat d'Alexandrie, Syrah, Grenache Noir, Grenache Gris, Cabernet-Sauvignon, Merlot, Macabeu.

Som ejer og winemaker Jean Marie Nadal siger: Vi har altid arbejdet med vinstokke som bæredygtigt landbrug, men i 2010 konverterede vi gården til økologisk landbrug, dens virkning var betydelig, lige så meget på biodiversitet som på vinstokke. I dag er vi vidne til, at fuglearter og insekter vender tilbage til godset. Vi lægger al vores vilje til at arbejde med jorden med den største respekt for de levende.

Denne 100% Carignan er slottets sjæl. Stærk i krop og sind, overraskende i frugtintensitet. "La Centenaire" er en vin med silkeagtige tanniner, der generøst tilbyder sin MIDI accent. Overflod og delikatesse skærper sanserne.

Druerne, der høstes i hånden, sorteres i hele klaser, derefter gæres noget af mosten som maceration carbonique for at ekstrahere mere frugt, den anden del vinificeres på traditionel måde. Vinen modnes derefter i rustfri stålbeholdere hele vinteren.

Se vingårdens hjemmeside HER - Se dejlige videoer fra Slottet HER - HER og HER

Hvad anmelderne siger

Janice Robertson skriver om 2019 årgangen:

Carignan planted in 1900. Vineyard in conversion to organic certification.
Wild dried-cherry nose and a touch of hot rubber. Tart, wild, red-berried fruit, the astringency seeming to come more from the fruit than the tannins. But also a lean, sharp-shafted juiciness. Introvert, wintery stark – a wine that needs time to open (like their Terre de Quarante).

Område og Producent

Jean Marie Nadal

“At være vindyrker er ...

lyt til vinstokken, jorden og vinden.

Følg den gren, der er plantet, indtil den første høst, derefter have den største respekt for jorden. Dyrke smukke druer og udvælge de bedste.

Vi har altid arbejdet med vinstokke som bæredygtigt landbrug, men i 2010 konverterede vi gården til økologisk landbrug, dens virkning var betydelig, lige så meget på biodiversitet som på vinstokke. I dag er vi vidne til, at fuglearter og insekter vender tilbage til godset. Vi lægger al vores vilje til at arbejde med jorden med den største respekt for de levende.

Chateau Nadal Nainaut er et af de nye vinhuse i vores portefølje og vi har set frem til at handle med dem og deres vine. Jean Marie Nadal er 5 generation på godset som har 43 hektar beplantet ved vinstokke, hvor druetyperne er: Chardonnay, Centennial Carignan, Muscat Petit Grain & Muscat d'Alexandrie, Syrah, Grenache Noir, Grenache Gris, Cabernet-Sauvignon, Merlot, Macabeu.

Hernede ved Perpignan, med udsigt til Pyrenæerne er der 2.500 solskinstimer i gennemsnit pr. år. Et tempereret klima, præget af milde og fugtige vintre og varme og tørre somre, præget af en kraftig vind: tramontana.

Familien Hainaut fødte og byggede sin vinkultur inden for murene i det cistercianske priori Sainte Eulalie , der stammer fra det 12. århundrede . Denne kultur blev ydmygt sammensat i en bøn, nemlig at med glæde og respekt at overføre den bedste frugt, som jorden og dens planter kunne bringe.

Et slot med sand, sten og ler, der indeholder drømme fra flere generationer vinbønder. Siden 1826 har fem generationer fulgt hinanden og udviklet gradvis historien om dette sted, beriget og langsomt overført viden om dets land, sten efter sten, høst efter høst.

I 1900 blev der fejret en ny vinstok til fejring af Unionen mellem Thérèse Hainaut og François Nadal : Carignan, nu hundrede år gammel ; og med det blev Château Nadal-Hainaut født.

Jean-Marie Nadal, vinproducent og ønolog af uddannelse, har helliget sig udelukkende sine vinstokke for at fremstille vine, der virkelig afspejler hans terroir .

I dag er det med sine  3 døtre,  Julie, Marie-Luce og Pauline, at han vinificerer og modner vinene fra Châteauet, som PDO, VDN og IGP vine under de strenge specifikationer fra AB Ecocert -  Agriculture- mærket. Organisk .

Familien har implementeret en miljøansvarlig tilgang for at bearbejde vinstokke og deres juice på en sund måde  og med den største respekt for jorden og de levende.

jean-marie-nadal

”Det er en dyrebar arv, der er overført til os, samt en familietradition . På trods af alt forhindrer det ikke os i at udføre flere eksperimenter for at udforske spørgsmålet. Vin uden sulfitter, naturvine etc...

Det gamle har fred med det moderne, så længe de begge bevæger sig mod livet " 

Vi arbejder nu med en nyeste generation af tanke i rustfrit stål, en koldtank og et tangentielt filter. Dette giver os fremragende temperaturstyring . Vi sætter pris på den friskhed, som en betonbeholder giver, og derfor har vi valgt at holde en del af vores betonbeholderkælder til modning af nogle af de røde . "

Vi udvikler sortvin og PDO'er i hvid, rød og rosé samt naturlige søde vine, der  fremhæver hver druesort og vores terroir .

Fra vin til flaske arbejder vi udelukkende inden for økologisk landbrug. Fra ankomsten af ​​druerne i kælderen til aftapning udføres hvert trin på boet og af os.