4,3 vivino

Chateau Nadal Hainaut - "SIGNUM" - AOP Côtes du Roussillon

350,00 kr
  • Køb 3 for 295.00 pr. fl. og spar 16%

 

"The SIG"

Her langt nede i Frankrig. Ved foden af Pyrenæerne laver Chateau Nadal Hainaut sine fantastiske vine. Vine som har elegancen som det foretrukne og ikke mindst stræben efter at lade naturen råde. Respekten for den er i det absolutte højsæde. Denne fantastiske rødvin er lavet efter gamle traditioner, som er taget med fra familien og området.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeRoussillon
FyldeFrugtig, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerGrenache, Syrah/Shiraz
God TilGrillede retter, Rødt Kød, Vildt
År2020
Alkohol14,5 %
Vivino4,3
48 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Meget krydret med duft af røde ribs, let syltet. Et strejf af karry, et strejf af nelliker og en ounce peber. En sidste note af lakrids og viol

tabs-icon2 Smag

Kraftfuldt angreb i munden med koncentrerede noter af sorte frugter: brombær, cassis og sort kirsebær. En raffineret eliksir med krydrede dufte, med masser af friskhed, meget smukke tanniner og meget let fadkarakter

Beskrivelse

Chateau Nadal Nainaut er et af de nye vinhuse i vores portefølje og vi har set frem til at handle med dem og deres vine. Jean Marie Nadal er 5 generation på godset som har 43 hektar beplantet ved vinstokke, hvor druetyperne er: Chardonnay, Centennial Carignan, Muscat Petit Grain & Muscat d'Alexandrie, Syrah, Grenache Noir, Grenache Gris, Cabernet-Sauvignon, Merlot, Macabeu.

Som ejer og winemaker Jean Marie Nadal siger: Vi har altid arbejdet med vinstokke som bæredygtigt landbrug, men i 2010 konverterede vi gården til økologisk landbrug, dens virkning var betydelig, lige så meget på biodiversitet som på vinstokke. I dag er vi vidne til, at fuglearter og insekter vender tilbage til godset. Vi lægger al vores vilje til at arbejde med jorden med den største respekt for de levende.

Signum er vingårdens signatur vin og laves med den største kærlighed for området og familiens traditioner. En raffineret eliksir med krydrede dufte, med masser af friskhed, meget smukke tanniner og meget let fad karakter. - 35 hL/ha - leret-stenet jord. Streng udvælgelse af de bedste druer, som knuses let og kommes i de gamle traditionelle 400 L. fade, som har været brugt mange gange, hvorved at fadets aftryk ikke skinner så meget igennem i vinen. De næste 20 dage bliver tønderne vendt og drejet, så de knuste druer bliver godt integreret. Derefter macereres der i hele 30 dage. Til sidst presser man manuelt med en skruepresse og det gør man meget langsomt. Denne enestående vin fortjener at man skynder sig langsomt.

 Se vingårdens hjemmeside HER - Se dejlige videoer fra Slottet HER - HER og HER

Hvad anmelderne siger

Berliner vin Trophy 2019 
Asia vin Trophy 2019 

Janice Robertson skriver:

I can smell chocolatey oak. I can smell plums. I can taste chocolate and coconut and dark-cherry fruit. Quite a bit of new oak on this? Vibrant fruit, fresh and dried, with a certain plushness but not losing Nadal-Hainaut's signature high acidity, tartness and savoury astringency. I can see some ambition here, although perhaps a little less sweet oakiness would be good. (TC)

16/20

Område og Producent

Jean Marie Nadal

“At være vindyrker er ...

lyt til vinstokken, jorden og vinden.

Følg den gren, der er plantet, indtil den første høst, derefter have den største respekt for jorden. Dyrke smukke druer og udvælge de bedste.

Vi har altid arbejdet med vinstokke som bæredygtigt landbrug, men i 2010 konverterede vi gården til økologisk landbrug, dens virkning var betydelig, lige så meget på biodiversitet som på vinstokke. I dag er vi vidne til, at fuglearter og insekter vender tilbage til godset. Vi lægger al vores vilje til at arbejde med jorden med den største respekt for de levende.

Chateau Nadal Nainaut er et af de nye vinhuse i vores portefølje og vi har set frem til at handle med dem og deres vine. Jean Marie Nadal er 5 generation på godset som har 43 hektar beplantet ved vinstokke, hvor druetyperne er: Chardonnay, Centennial Carignan, Muscat Petit Grain & Muscat d'Alexandrie, Syrah, Grenache Noir, Grenache Gris, Cabernet-Sauvignon, Merlot, Macabeu.

Hernede ved Perpignan, med udsigt til Pyrenæerne er der 2.500 solskinstimer i gennemsnit pr. år. Et tempereret klima, præget af milde og fugtige vintre og varme og tørre somre, præget af en kraftig vind: tramontana.

Familien Hainaut fødte og byggede sin vinkultur inden for murene i det cistercianske priori Sainte Eulalie , der stammer fra det 12. århundrede . Denne kultur blev ydmygt sammensat i en bøn, nemlig at med glæde og respekt at overføre den bedste frugt, som jorden og dens planter kunne bringe.

Et slot med sand, sten og ler, der indeholder drømme fra flere generationer vinbønder. Siden 1826 har fem generationer fulgt hinanden og udviklet gradvis historien om dette sted, beriget og langsomt overført viden om dets land, sten efter sten, høst efter høst.

I 1900 blev der fejret en ny vinstok til fejring af Unionen mellem Thérèse Hainaut og François Nadal : Carignan, nu hundrede år gammel ; og med det blev Château Nadal-Hainaut født.

Jean-Marie Nadal, vinproducent og ønolog af uddannelse, har helliget sig udelukkende sine vinstokke for at fremstille vine, der virkelig afspejler hans terroir .

I dag er det med sine  3 døtre,  Julie, Marie-Luce og Pauline, at han vinificerer og modner vinene fra Châteauet, som PDO, VDN og IGP vine under de strenge specifikationer fra AB Ecocert -  Agriculture- mærket. Organisk .

Familien har implementeret en miljøansvarlig tilgang for at bearbejde vinstokke og deres juice på en sund måde  og med den største respekt for jorden og de levende.

jean-marie-nadal

”Det er en dyrebar arv, der er overført til os, samt en familietradition . På trods af alt forhindrer det ikke os i at udføre flere eksperimenter for at udforske spørgsmålet. Vin uden sulfitter, naturvine etc...

Det gamle har fred med det moderne, så længe de begge bevæger sig mod livet " 

Vi arbejder nu med en nyeste generation af tanke i rustfrit stål, en koldtank og et tangentielt filter. Dette giver os fremragende temperaturstyring . Vi sætter pris på den friskhed, som en betonbeholder giver, og derfor har vi valgt at holde en del af vores betonbeholderkælder til modning af nogle af de røde . "

Vi udvikler sortvin og PDO'er i hvid, rød og rosé samt naturlige søde vine, der  fremhæver hver druesort og vores terroir .

Fra vin til flaske arbejder vi udelukkende inden for økologisk landbrug. Fra ankomsten af ​​druerne i kælderen til aftapning udføres hvert trin på boet og af os.