4,3 vivino

CH. L'EVANGILE - POMEROL

1.500,00 kr

 

"The Pom."

Rothschild familiens navn er legendarisk. En vidtgrenet familie, som har sat aftryk over hele verden. En af grenene beskæftiger sig med vin og uanset om det er fra deres flagskib Lafite Rothschild eller det er fra deres mange joint ventures i forskellige vinlande og vin regioner, så fastholder de altid en sublim kvalitet.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådePomerol
FyldeBlød og Rund, Tør
DruerCab. Franc, Merlot
År2002
Alkohol12,5 %
Vivino4,3
Duft

En dyb rød farve med lilla højdepunkter. En fin solbær og hindbær næse med noter af krydderier, kaffe og kakao. Et direkte, nyt angreb med masser af frugt på en kraftig, jævn tannisk struktur

Smag

Fyldig og lang på ganen med en afbalanceret, kompleks finish.

Beskrivelse

I begyndelsen af ​​året var vejrforholdene gennemsnitlige men forbedret mod modningstiden. Den varme, tørre vinter blev efterfulgt af en temmelig kold regnfase under blomstringen, der førte til hændelser af  coulure og millerandage(dårlig befrugtning med blandede bær). Heldigvis blev den kolde juli og august efterfulgt af en fantastisk september: tør, varm og solrig med en nordøstlig vind, der gør det muligt for modningen at øge hastigheden. Solen skinnede hele høsten uden en eneste dråbe regn. Merlot blev plukket fra 25. september til 3. oktober. Cabernet Franc blev plukket non-stop bagefter, og høsten sluttede om eftermiddagen den fjerde. - 76 % Merlot og 24 % Cabernet Franc.

Se e husets hjemmeside HER og en lille video omm slottet HER - Se HER en video om geologien i Pomerol

Hvad anmelderne siger
God kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 78% mere. (2012 Årgang)
Optræder i Vivino's 2019 Wine Style Awards: Bordeaux Pomerol (2005 Årgang)
Blandt top 1% af alle vine i verden 
Område og Producent

Léglise-familien fra Libourne grundlagde ejendommen, der skulle blive Château L'Évangile. De var aktivt involveret omkring midten af ​​det 18. århundrede i skabelsen af ​​Pomerols vingårde. L'Évangile optrådte i 1741-registret under navnet Fazilleau.

Ved 1800-tallet var ejendommen allerede tæt på den nuværende konfiguration, der strækker sig over 13 hektar, da den blev solgt til en advokat ved navn Isambert. Han omdøbte gården "L'Évangile". I 1862 blev L'Évangile købt af Paul Chaperon, hvis efterkommere, Ducasse-familien, forblev ejendommens ejere indtil 1990. Paul Chaperon fortsatte med at bygge ejendomens omdømme og konstruerede L'Évangiles bopæl i stil med det andet imperium. I anden udgave af Cocks Féret i 1868 er L'Évangile opført som en "Premier Cru du Haut-Pomerol".

Efter Paul Chaperons død i 1900 løbte hans efterkommere gården indtil 1957, da Louis Ducasse overtog ejendommen, som da var i tilbagegang og var blevet beskadiget af frosten i 1956. Han formåede at genplante vinmarken og til sidst genoprette L'Évangile til sin tidligere herlighed. I 1982 fortsatte hans enke, Simone Ducasse, familiens rolle i at drive gods.

I 1990 erhvervede Domaines Barons de Rothschild (Lafite) L'Évangile fra familien Ducasse med henblik på at sikre, at ejendommen blev påpasset efter samme høje standard. DBR (Lafite) 's indledende indflydelse indeholdt et mere raffineret udvalg af Grand Vin og oprettelsen af ​​Blason de L'Évangile som en anden vin. Der blev også gjort en indsats for at forbedre vingården med en restaurering og en fornyelsesplan, der blev lanceret i 1998. Den komplette renovering af kælderen og kælderen, der blev færdig i 2004, afsluttede ejendommens nye konfiguration.

Gennem et mysterium om geologi har det sydøstlige Pomerol plateau rigtig meget overfladegrus. Tre vinmarker, herunder L'Évangile, deler denne sjældne jord. Ejendommen indtager en meget strategisk position. Det grænser mod nord ved Château Pétrus og er adskilt fra Cheval Blanc i Saint-Emilion mod syd ved intet mere end en sekundær vej.

Vinmarken dækker  22 hektar, der består af sand lerjord med rent grus på en undergrund, der indeholder jernrester. Grapesorterne består af Merlot (80%), som bidrager til  vinens frugtagtig smag og krop og dens umiskendelige smidighed;og "Bouchet", det lokale navn for Cabernet Franc (20%), hvilket giver finess og struktur. Traditionelle teknikker anvendes. Produktionen er begrænset, og høsten udføres manuelt, ligesom mange andre opgaver i vingården hele året. 

Vingården ledes af   Eric Kohler , teknisk  direktør for Bordeax Châteaux , bistået af driftschef Jean Pascal Vazart.