THY WHISKY NO. 24 - "8 års" - Den allersidste i serien på 24 forskellige destillater - FRIGIVES D. 9 FEBRUAR KL: 21.00

1.000,00 kr

 

"Thy No. 24"

Aftapningen bliver den sidste i rækken af Thy Whisky's nummererede aftapninger (no 1-24), som man har arbejdet med siden deres første aftapning i 2014, Se en video med Jakob som laver de gyldne dråber HER

TypeWhisky
Indhold i CL50
DyrkningsmetodeØkologisk
LandDansk
Alkohol52,2 %
Beskrivelse

Dette er Thy Whisky's første 8 års whisky, og den ældste whisky, man endnu har tappet. Den er sammensat af whiskyen fra 8-10 år gamle bourbonfade uden røg, som blev destilleret og fyldt tilbage i 2013 og 2015.
Whiskyen har en fantastisk aroma af tropiske frugter, vanilje, flødekaramel og bagte æbler. Den er olieret og eftersmagen varer længe. Det er et godt eksempel på, hvor meget man kan opnå med godt hjemmedyrket korn og god tid på fad.
Man har tappet whiskyen ved 52,1 % vol., hvor whiskyen er stor i intensitet og aroma, men stadig er helt blød og afrundet efter den lange tid på fad.
”Thy Whisky no 24 – 8 år” er den sidste flaske i Thy Whisky's nummererede serie (no 1-24), og bliver frigivet nøjagtig ti år efter deres første aftapning i 2014.

DATA OM DENNE FRIGIVELSE:
NAVN: Thy Whisky No. 24 – 8 år
KORN: Propino og Imperial byg dyrket
økologisk på Gyrup gård
ALDER: 8 år
DESTILLERET: 2013-2015
TAPPET: Januar 2024
ANTAL : 562 stk.
MALT: Pale malt, Imperial malt
FAD: Bourbon
Ikke kold-filtreret
Naturlig farve
VOLUME:
50 cl.
ALKOHOL:
52,1 % vol.

Område og Producent

Thy Whisky Destilleri ligger på slægtsgården Gyrup med Nationalpark Thy og klitterne ved Vesterhavet som nærmeste nabo. 

 Mens whiskyproduktionen startede i 2010, er Gyrup et traditionsbundet sted, med en historie der går tilbage til det tidlige 1300-tallet. Sammen med whiskydestilleriet og gårdmalteri er Gyrup stadig et moderne økologiske landbrug med en mælkeproduktion til Thise og 550 hektar planteavl.

 Thy Whisky blev grundlagt på den simple idé - at skabe en whisky af gårdens råvarer og gamle nordiske kornsorter med en klar tilknytning og af karakter vores nærområde, Thy. I dag ejer og driver 8. generation i familien Gyrup Gård og Thy Whisky. Der bliver brugt både moderne og gamle kornsorter af byg, rug, spelt og andet til at skabe whiskyen. 

 Whiskyen lagrer i bourbon-, sherryfade og enkelte fade af nyt egetræ. Whiskyen tappes som enkeltaftapninger, få fade af gangen, hvor hver aftapning bliver helt sin egen.

 Se mere på www.thy-whisky.dk 

96519804_261932731522483_6172839908206444544_n