SILVER SEAL - GLENBURGIE 26 YEARS OLD 1989-2016

4.500,00 kr

 

"The not only"

Selvom at destilleriet mest er kendt som leverandør til Ballantines blends, laves der enkelte single malts med destilleriets navn. Et af de gode fade har Silver Seal fået fat i og det fortrydes ikke.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeSpeyside
Alkohol52,7 %
2 stk. På lager
Beskrivelse

Destilleriet blev etableret i 1810 ifølge mindepladen på det nuværende destilleri. På daværende tidspunkt blev det kaldt Kilnflat. Officielt blev destilleriet startet i 1829 af William Paul. Destilleriet lukkede i en kort periode fra 1870 til 1878, hvorefter navnet blev ændret til Glenburgie-Glenlivet.

Destilleriet har siden 1930’erne leveret whisky til Ballantine’s Whisky blend, og blev i 2005 efter en større ombygning solgt til allierede af Pernod Ricard. Glenburgie er en af de største destillerier i Pernod Ricard’s Chivas Bros. Group, selvom destilleriet holder meget lav profil. Kun en lille håndfuld officielle Glenburgie aftapninger er blevet frigivet i de sidste 25 år. Dermed må man sige, at denne Silver Seal aftapning af lidt af en perle, som sjældent ses.

Der er tappet - flasker af denne single malt whisky, som kommer fra fad nummer -. Whiskyen er endvidere destilleret i 1989 og tappet på flaske i 2016, hvilket giver en lagringstid på 26 år. Farven er meget mørk – en yderst flot farve, som er kendetegnet ved en whisky som har tilbragt mange år i egetræsfade. Denne whisky er en single cask aftapning og tappet ved fadstyrke på 52,8%. Kun 125 flasker er tappet.

Se envideo fra destilleriet HER

Område og Producent

Silver Seal laver meget få aftapninger hvert år, og tapper kun de allerbedste fade på flaske. Alle kan i princippet købe deres eget fad og tappe under eget navn, men det er en meget lille og lukket kreds som får tilbudt de bedste fade, direkte fra de bedste producenter. Massimo fortæller, at når et destilleri har et fad som er helt specielt så sender de ham en prøve, og på den måde modtager han hundredevis af prøver om året. Mange fade og destillerier bliver afvist i processen, og han er efter eget udsagn, ikke bange for at betale over 100.000 euro for de ”rigtige” fade.

Når han har fundet det helt rigtige fad lægges det til side, hvor det derefter lagre til perfektion. Så snart Massimo har købt et fad bliver det transporteret til hans egne lagerfaciliteter i Skotland, så fadet ikke på den ene eller anden måde bliver forbyttet med et andet. Her for fadet lov til at lagre videre indtil Massimo vurderer at fadet er klar til at blive tappet på flasker under navnet Silver Seal.

Kunsten når man køber en yngre fad rom eller whisky til lagring er, at vide hvordan spiritussen vil udvikle sig over tid. Selvom Massimo er en mester i netop denne disciplin er der nogen gange fade som ikke udvikler sig som Massimo ønsker det. Disse fade bliver ikke tappet på Silver Seal flasker, men solgt videre til andre mindre kræsne spirituskøbmænd.

De fleste af aftapningerne flaskes som single cask ved en alkoholprocent fra 46 og op, hvilket gør, at hver udgave kun bliver produceret i et meget begrænset oplag på et par hundrede flasker. Flaskerne er nummereret med et samlet antal producerede udgaver, et enhedsnummer samt et evt. fadnummer. Derudover angives der ligeledes ofte hvor rommen/whiskyen er blevet destilleret, samt destillerings år og tappe år.

Alle disse specifikationer er med til at give nogle yderst unikke og spændende rommer og whiskyer, som henvender sig til et helt specielt publikum. Silver Seal tapper desuden ikke kun rom og whisky men også italiensk Grappa, der bland andet bliver lagret på romfade. Den nye serie af whisky og rom, som er blevet tappet i 2015, kaldes Wildlife Collection, og er kendetegnet ved et meget farverigt og livligt labelunivers, med billeder af papegøjer i junglen og store afrikanske dyr på savannen.

Alle Silver Seal’s aftapninger er uden tilsat sukker og/eller karamel. Deres rom er helt igennem unik og ægte, og henvender sig til de helt store romnørder, og er bestemt gode samle- eller investeringsobjekter.

wswaanjou