4,2 vivino

SCHUBERT WINES - MARTINBOROUGH - NEW ZEALAND - "SYRAH" 2018

495,00 kr

 

"Schubert's  Syrah Operah"

"SCHUBERTS PRINCIP ER AT SKABE VINE AF KOMPROMISLØS KVALITET , SOM VIL SKILLE SIG UD, SAMMEN MED DE FINESTE I VERDEN."

Vi er så glade for vores nye samarbejde med en af de absolut bedste vingårde på New Zealand, som vinelskere og vinkendere bukker dybt for.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandNew Zealandsk
OmrådeMartinborough
FyldeFyldig, Kraftig, Letkrydret, Tør
DruerSyrah/Shiraz
God TilDansk Julemad, Grillede retter, Kryd. retter, Lagrede Oste, Rødt Kød, Vildt
År2018
Alkohol14,5 %
Vivino4,2
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Stadig lidt purpur med opulente aromaer af cassis, blomme og mørke bær. Noter af hvid pepper, kanel og kaffebønne

 

tabs-icon2 Smag

Vibrant start og fantastisk moden smag af hele bær. Åben ild, ja du ser rigtigt, med lag af tobak og krydderier. Struktureret og vildtkødsagtige tanninner. En vin fuld af liv og vigør, som vil have et langt liv uåbnet :-)

 

Beskrivelse

Efter at have dimitteret fra det tyske vin- og ønologiuniversitet rejste Kai Schubert og Marion Deimling verden rundt på jagt efter det perfekte terroir og betingelser for vindyrkning, især deres yndlingssort – Pinot Noir. Deres søgen tog dem til vinområderne Frankrig, Tyskland, Oregon, Californien, Sydamerika og Australien og endte i Martinborough i den smukke Wairarapa Valley.

Her fandt de det perfekte klima og betingelser for at producere et meget lavt udbytte og fremragende kvalitet af druer. Siden 1998 har Schubert Wines dyrket og produceret vine med intens og kompleks karakter, som nu er nationalt og internationalt prisvindende.

Rødvinene:

For alle rødvine udfører man det der kaldes "Pinot Noir Winemaking". Det betyder, at druerne efter en nøje udvælgelse afstilkes (hvis de ikke bruges delvist som hele klaser i gæringen). Der er ingen knusning af druerne, så bærene forbliver intakte. Der er heller ingen pumpning for at undgå ekstraktion af bitterhed fra kernerne.

Bærene løftes derefter ind i gæringstankene med en kran, hvor den indledende kolde maceration vil finde sted. Fermenteringen følger, og vinen er i kontakt med skindet i omkring 4 til 6 uger. Under fermentering bruges kun meget skånsom "pigeage" til at blande de gærende skind med saften.

Efter gæring og maceration overføres den unge vin og bærskallerne forsigtigt til vinpressen uden pumper, men med håndkraft og med rustfri stålspande. Kun en meget let presning påføres skindet, og den unge vin overføres straks til franske egetræsbarriques, hvor den modnes, afhængigt af druesorten, i 16-48 måneder før aftapning. 

Årgang 2018 havde et frostfrit forår, som ydermere var varmt og relativt tørt. En tidlig sommer som blev endnu varmere i Januar og Februar, som jo er sommeren dernede. Høsten til denne Syrah kom i hus d. 5 April. - Druerne blev håndhøstet og 100% destemmed. Fermentation i ståltank og maceration over 3 uger på. Modnet i 35% nye og 65% brugte franske ege barriques i hele 33 måneder. Smager som stor Nord-Rhone, men knap så varm i udtrykket. En stor vin, som modner fint i flasken over  10 til 15 år.

Vingårdenshjemmeside HER - Se en dejlig video fra vingården HER

Område og Producent

Kai Schubert og Marion Deimling, begge Geisenheim University Viticulture & Oenology kandidater fra Tyskland etablerede SCHUBERT WINES i 1998.

Efter at have arbejdet med vinproducenter som Erni Loosen fra Dr Loosen Estate i Tyskland såvel som i forskellige vinmarker over hele verden, havde deres drøm altid været at rejse rundt i verden på jagt efter det ideelle sted at plante og producere deres sande passion - Pinot Noir . Efter at have rejst gennem regioner som Oregon, Californien, Australien og dele af Europa, var det først da de ankom til Martinborough i Wairarapa-regionen i New Zealand, at Kai og Marion følte, at de havde fundet det, de ledte efter.

I foråret 1998 erhvervede de en lille etableret vingård i Martinborough og 40 hektar bar jord i East Taratahi, lige nord for Martinborough, efterfulgt af plantninger fra bunden i 1999 og 2000.

SCHUBERTS filosofi er at fremstille vine af kompromisløs kvalitet, der vil skille sig ud ved siden af ​​de fineste i verden. 14 hektar vin er tæt beplantet i traditionel, europæisk stil og det unikke klima giver lave udbytter. Som et resultat har de været hurtige til at fange opmærksomheden hos både kendere og kritikere for deres dragende, internationalt prisvindende vine med enestående karakter, kompleksitet, balance og ynde.

Det "kølige klima" i Wairarapa-dalen minder meget om Europas køligere vindyrkningsområder med en ekstra fordel: det lange tørre efterår! Nedbøren er skærmet af Rimutaka- og Tararua-bjergene, hvilket skaber et unikt mikroklima. Martinborough og dens underregion East Taratahi er de tørreste regioner på New Zealands nordø. Jordbunden er dannet af gamle flodsedimenter; ideelle forhold for Pinot Noir. Den stærke vind og det barske klima giver lave udbytter og holder druerne tørre og sunde. Bærene er meget små med tykt skind, hvilket har en positiv effekt på smagsdybden.

Respekt og pleje af Terroir spiller den vigtigste rolle for produktionen af ​​deres førsteklasses kvalitetsvine. Vi koncentrerer os om en økologisk, miljøvenlig og økologisk vingårdsdrift. Sunde vinstokke har brug for mindre beskyttelse, så miljøpåvirkningerne reduceres til et minimum.

Kun perfekte druer af højeste kvalitet kan lave enestående vin! -  Kvaliteten af ​​en vin er bestemt af druernes kvalitet; derfor laves vine af høj kvalitet i det væsentlige i vingården. Dette starter med måden at plukke på og fortsætter med skånsom forarbejdning i alle stadier af vinificeringen. Al frugt er nøje udvalgt, plukket i hånden og samlet i små, perforerede kurve. Der lægges kun 2 lag druer i hver kurv og dermed undgås enhver klemning og beskadigelse. Det betyder, at druerne ankommer til vingården i fremragende stand til videre forarbejdning.