Dominikanske Republik, Ron Matusalem, Solera 10

185,00 kr

 

'Carribean night'

Matusalem blev grundlagt i 1872 i Santiago de Cuba af 2 spanske brødre. De havde stor erfaring med destillering og med at blende efter Solera lagrings metoden, som oprindeligt blev udviklet til fremstillingen af den berømte spanske sherry.

Indhold i CL70
TypeRom
LandDen Dominikanske Republik
Alkohol40 %
tabs-icon1 Duft

Matusalem Clasico har en klar, dyb kobber/honning brun farve. Lokkende varm og cremet duft af vanilje, kokos, sirup og karamel.

tabs-icon2 Smag

Der er noget fascinerende whisky lignende over denne fyldige rom stoppet med ristede noter, der på ingen måde brænder for meget i munden. Super blød med lang eftersmag med ristede noter fra fadlagringen.

tabs-icon3 Eftersmag

Super blød med lang eftersmag med ristede noter fra fadlagringen.

Beskrivelse

Matusalem blev grundlagt i 1872 i Santiago de Cuba af 2 spanske brødre.

De havde stor erfaring med destillering og med at blende efter Solera metoden, som oprindeligt blev udviklet til fremstillingen af den berømte spanske sherry.
Deres mål var at producerer en af verdens blødeste rom af højeste kvalitet. Et mål virksomheden fortsat lever op til.
I 1959 kom Fidel Castro til magten og familien tvinges i eksil og derfor produceres Matusalem rom i dag i den Dominikanske Republik. Her dyrkes sukkerrør af højeste kvalitet takket være perfekte jord og klima forhold.
Matusalem rom laves stadig den dag i dag efter familiens oprindelige og hemmelige opskrift. De Master Blenders der laver rommen, er efterkommere af grundlæggerne og opretholder den århundrede gamle Solera lagrings teknik.
Matusalem Clasico er en klassisk gylden brun premium rom, sammensat af udvalgte rom af høj kvalitet lagret på nye egetræsfade og blandet i et 10 år gammelt Solera system.

 www.matusalem.com/

Hvad anmelderne siger

VinAvisen – 5 stjerner – “En god mørk rom med en typisk duft af sukkerør og karamel med et strejf af vanilje.” (Uge 5 / 2014)

Område og Producent

Sukkerrør saft eller melasse gæres. Herefter destilleres den gærede saft for at koncentrere alkoholen. Det endelige destillat lagres på egetræsfade for at opnå en blødere, mere elegant og kompleks smag samt en smukkere og dybere farve.

Hos Matusalem lagres rommen efter Solera metoden. Den metode gør at rom af forskellig alder organiseres i et system af stablede tønder, hvor den yngste rom ligger øverst og den ældste ligger nederst. Når den ældste rom er klar, bliver en smule fjernet til aftapning. Rom fra det næstnederste lag af tønder, bruges til at fylde de nederste op igen og så videre indtil man når det øverste lag som fyldes op med ny rom. Ved denne metode sikre man en konsekvent kvalitet af rommen fra en aftapning til den næste. Man opnår endvidere en meget mere kompleks, rund og overdådig rom ved at blande forskellige rom af forskellig alder. Hvor mange lag der er i et Solera system, og hvor lang tid rommen lagres, afhænger af hver Master Blenders opskrift og personlige stil og selvfølgelig af hvilken slags rom, der skal produceres. Generelt kan man sige, at jo længere lagrings-/blandingsprocessen varer desto bedre bliver rommen.