Guatemala, Ron Zacapa Centenario 23 år

360,00 kr

 

'Nye højder'

 I 2300 m højde ligger Zacapa roms lagrings hus. I den højde som er ilt fattig og meget kold, udvikler rommen sin kompleksitet og det gør den over rigtig lang tid på grund af omstændighederne…..

Indhold i CL70
TypeRom
LandGuatemala
Alkohol40 %
Duft

Zacapa rommen viser sig som lys mahogni, med tonerne af lang tid på fad. ”Gardinerne” viser sig tydeligt ned af glasset.
Aromaerne er sød karamel, vanille, kakao og smagen efter Solera metodens forskellige fade kan differencers. Derudover kan man ane forskellige nøddetoner, banan og tørret ananas fra de amerikanske egetræsfade.

Smag

I munden er den generøs, kompleks og med masser af krop, med en sød viskositet, som er typisk for en lagret spiritus. En stor dybde af moden frugt og abrikos, byggende til et intenst hjerte af krydret eg, muskatnød, læder og tobak.

Eftersmag

Til sidst anes kanel og ingefær. Dette er en rom for enhver gane……

Beskrivelse

 I det østlige Guatemala, 229 m over havets overflade ligger byen Zacapa.
Byen blev grundlagt, da jernbanen blev etableret og snart kom der rejsende fra hele verden hertil og nogle blev hængende.
Det kan man i dag se ved de mange forskellige efternavne, hvor også danske kan findes.

Denne rom består af et blend af 6 til 23 års rom og er vidunderlig med honningagtig flødekaramel, krydret træ, moden frugt og viser på den måde hvad Solera metodens kompleksitet betyder for modningsprocessen.

www.zacaparum.com/

Område og Producent

Arven efter Maya kulturen indgår også i Zacapas tilgang til det at være virksomhed i et land med så stor en kulturarv og på hver flaske findes et Petate bånd, som er vævet palmefibre. Petate er et vævet ”sengetæppe” som er meget udbredt i landet.

Destillation er det der definer Zacapa roms karakter og man bruger single column still, sammen med copper still for at udvikle smagen og fjerne urenheder. Gæren producere den nøjagtige aromatiske base som de søger. De gærer melassen meget langsomt og det giver gæren tid til rigtig at indarbejde aromaen. Når det er tid til at gære melassen bruger firmaet sin egen gær stamme som stammer fra ananas frugten.

Zacapa rom bruger kun det første pres, når sukkerrørene bliver høstet og det er allerede her, at rommens usædvanlige smag og profil udvikles. Den frugtbare og syrerige jord, sammen med solskin året rundt, gør dette sted til det bedste sted at avle sukkerrør.

Plantagen hvor sukkerrørene kommer fra, ligger i vulkansk jord. 350 m over havets overflade. I 1976 blev byen 100 år og Guatemalas førende rom producent ville fejre det ved at kreerer noget specielt, nemlig Ron Zacapa Centenario. Ligesom flere andre rom rundt omkring i verden bruger Zacapa Solera metoden, som jo er kendt for at lagre og modne Sherry. I Zacapas Solera metode involvere man rom af forskellig alder, i tønder som før har indeholdt Bourbon, delikat Sherry og fine Pedro Ximenez vine. Hver dråbe af rom passerer hver type af fad, hvor rommen så får sine aromaer og smagen fra disse. Indeholder en blanding af forskellige Zacapa rom, som er mellem 6 og 25 år. Derefter får rommen en ekstra modning i gamle franske egetønder fra Cognac.