Guatemala, Ron Zacapa Centenario 23 år

339,95 kr

 


'Nye højder'


 


I 2300 m højde ligger Zacapa roms lagrings hus. I den højde som er ilt fattig og meget kold, udvikler rommen sin kompleksitet og det gør den over rigtig lang tid på grund af omstændighederne…..

Læs mere
Type Rom
Land Guatemala
Alkohol 40 %
Beskrivelse

Detaljer

 

I det østlige Guatemala, 229 m over havets overflade ligger byen Zacapa.
Byen blev grundlagt, da jernbanen blev etableret og snart kom der rejsende fra hele verden hertil og nogle blev hængende.
Det kan man i dag se ved de mange forskellige efternavne, hvor også danske kan findes.

www.zacaparum.com/

I glasset

Detaljer

Den færdige rom består af et blend af 6 til 23 års rom og er vidunderlig med honningagtig flødekaramel, krydret træ, moden frugt og viser på den måde hvad Solera metodens kompleksitet betyder for modningsprocessen. Zacapa rommen viser sig som lys mahogni, med tonerne af lang tid på fad. ”Gardinerne” viser sig tydeligt ned af glasset. Aromaerne er sød karamel, vanille, kakao og smagen efter Solera metodens forskellige fade kan differencers. Derudover kan man ane forskellige nøddetoner, banan og tørret ananas fra de amerikanske egetræsfade. I munden er den generøs, kompleks og med masser af krop, med en sød viskositet, som er typisk for en lagret spiritus. En stor dybde af moden frugt og abrikos, byggende til et intenst hjerte af krydret eg, muskatnød, læder og tobak. Til sidst anes kanel og ingefær. Dette er en rom for enhver gane……
Område og Producent

Detaljer

I 1976 blev byen 100 år og Guatemalas førende rom producent ville fejre det ved at kreerer noget specielt, nemlig Ron Zacapa Centenario. Plantagen hvor sukkerrørene kommer fra, ligger i vulkansk jord, 350 m over havets overflade. Den frugtbare og syrerige jord, sammen med solskin året rundt, gør dette sted til det bedste sted at avle sukkerrør. Zacapa rom bruger kun det første pres, når sukkerrørene bliver høstet og det er allerede her, at rommens usædvanlige smag og profil udvikles. Når det er tid til at gære melassen bruger firmaet sin egen gær stamme som stammer fra ananas frugten. Gæren producere den nøjagtige aromatiske base som de søger. De gærer melassen meget langsomt og det giver gæren tid til rigtig at indarbejde aromaen. Destillation er det der definer Zacapa roms karakter og man bruger single column still, sammen med copper still for at udvikle smagen og fjerne urenheder. Arven efter Maya kulturen indgår også i Zacapas tilgang til det, at være virksomhed i et land med så stor en kulturarv og på hver flaske findes et Petate bånd, som er vævet palmefibre. Petate er et vævet ”sengetæppe” som er meget udbredt i landet. Ligesom flere andre rom rundt omkring i verden bruger Zacapa Solera metoden, som jo er kendt for at lagre og modne Sherry. I Zacapas Solera metode involvere man rom af forskellig alder, i tønder som før har indeholdt Bourbon, delikat Sherry og fine Pedro Ximenez vine. Hver dråbe af rom passerer hver type af fad, hvor rommen så får sine aromaer og smagen fra disse.