4,4 vivino

Giacomo Conterno - Nebbiolo "Vigna Arione" 2022

1.995,00 kr

 

"The Conterno Nebi"

Blandt den absolutte top indenfor traditionalisme i Piemonte i tre generationer sammen med Bruno Giacosa og Giuseppe Mascarello. Roberto Conterno anses af blandt andre Gianfranco Soldera for at være en af ​​sin generations største vinmestre.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandItaliensk
OmrådePiemonte
FyldeFyldig, Tør
DruerNebbiolo
God TilFugle vildt, Grillede retter, Lam, Rødt Kød, Svamperetter
År2022
Alkohol14 %
Vivino4,4
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

I glasset viser den en klarere og mere transparent rubinrød farve.
Det olfaktoriske spektrum, i starten af ​​rose og viol, har en tendens til at udtrykke sig med kraftfulde noter af rød frugt og brombær, kombineret med forførende krydrede fornemmelser.

tabs-icon2 Smag

På ganen forstærker en fabelagtig blødhed og en fyldig alkoholisk note den smagfulde og spændende frugt, skyllet ned af dybe, silkeagtige tanniner.
Dens lagringspotentiale er forbløffende.

Beskrivelse

I 2015 købte Roberto vingården Arione i Serralunga d'Alba. Stormester Bruno Giacosa lavede allerede legendariske vine i 1970'erne med druer fra dette specielle terroir, og det er tydeligt, at Roberto følger i hans fodspor. Delen, der grænser op til Francia-vingården, er blevet tappet som Barolo siden 2015. Der er dog en del af grunden, der ligger uden for DOCG, fordi den ligger lige for højt, men lad dette være et aktiv.

I 2015 aftappede Roberto kun denne Nebbiolo d'Alba Arione i store flasker, og hele overskuddet gik til velgørende formål. Kort efter høsten besluttede han at genplante denne sektion med et massivt udvalg af Nebbiolo. Dette er i sig selv en absolut top Barolo. Placeringsmæssigt ligger vi lidt højere, hvilket kun er et plus i solår. 2022 er nu den fjerde årgang.

Denne Nebbiolo kommer fra gunstig jord i hjertet af Langhe og skiller sig ud for sin lysstyrke og aromatiske kompleksitet. Ved første stød er næsen omsluttet af antydninger af modne kirsebær, visne roser og lette antydninger af krydderier og våd jord, en olfaktorisk profil, der forudser de følelser, der vil følge i munden.

Et ubestrideligt symbolsk eksempel på Nebbiolo og Barolo er Giacomo Conternos Arione, en mesterlig fortolkning født i den sydligste del af kommunen Serralunga d'Alba.
Nebbiolo d'Alba fra Vigna Arione er et enklere udtryk for Barolo, men ikke mindre raffineret eller uden Giacomo Conternos aristokratiske og mangefacetterede karakter.
Lange macerationer og tre års lagring i træ bekræfter dens fremragende lagringspotentiale, men åbner den også op for en fast smag af saftig, varm frugt, udstyret med overstrømmende styrke og smagfuld finesse. - Vinifikationen finder sted i trætanke ved en kontrolleret temperatur, efter tre ugers maceration på skindene modnes den i 36 måneder i store fade.

Hvad anmelderne siger

The 2022 Giacomo Conterno Nebbiolo "Vigna Arione" is a classic, savory, and rich red wine, receiving an average of 94 points from critics. It is known for intense aromas of ripe red cherries, pressed flowers, and watermelon, with flavors of ripe black cherry, dusty yet dynamic tannins, and a crisp, chewy finish. It is a light- to medium-bodied wine with fine tannins that is best enjoyed from October onwards, according to James Suckling. 

Område og Producent

Familien Conterno har siden 1770 dyrket vin i Piemonte. Om det er denne lange tilknytning til området der gør det, vides ikke, men i hvert fald findes der ikke nogen anden producent der i den grad er synonym med traditionel Barolo. Men at tale om stil i forbindelse med Conternos vine er underordnet i forhold til den kvalitet der præsenteres. Der er ganske enkelt tale om den mest velstrukturerede, nuancerede og længstlevende vin der kan købes for penge! Intet mindre.

Fra ejendommens ca. 17 hektar bliver der årligt produceret ca. 50.000 flasker – Barolo og Barbera d’Alba. Alle Conternos vine stammer indtil for nylig fra samme mark: Francia i den sydlige del af Serralunga d’Alba. Tidligere lavede Conterno også Dolcetto d’Alba og Freisa, men disse planter er blevet revet op for at få plads til flere Nebbiolo og Barbera-stokke. Produktionen er derfor lavere end normalt, men når de nye planter begynder at yde, bør produktionen stige til 70-80.000 flasker årligt.

Husets absolutte stjerner er Barolo Francia og Barolo Riserva Monfortino. Sidstnævnte er et ekstremt produkt, der kun bliver produceret i de bedste år og kun af de absolut bedste druer. Monfortino er således kun blevet produceret ca. 20 gange de seneste 50 år. Monfortino er ikke en markangivelse men en speciel selektion af druer fra Franciamarken, og det er kun de allerbedste druer, som på grund afvinificeringsmetoderne , kan bruges til at lave Monfortino. Forskellen på de to Baroli er, at Francia får styret gæringen så den ikke overstiger 30 grader celsius, medens Monfortino får lov til at gære frit med temperaturer helt op til 36 grader. Det kan kun lade sig gøre med druer af speciel høj kvalitet, og derfor laves Monfortino heller ikke i alle årgange. Lagringen er også ekstrem: hvor Francia lagres i ca. 48 måneder på store fade bliver Monfortino lagres 72 måneder på de store botti.

Som en lille kuriositet kan det nævnes, at Conterno følger forskrifterne for et økologisk brug – uden dog at skilte med det. Nyheder fra Conterno er som regel sjældnere end paveskift i Vatikanet. Med erhvervelsen af Cerretta-marken i Serralunga d’Alba, sendte Conterno i 2010 to ny vine på markedet. Der er tale om en Barbera d’Alba og en Nebiolo d’Alba fra Cerretta-marken i det nordlige Serralunga d’Alba. Begge vine kommer, som det også gælder for de øvrige vine, i stærkt begrænsede mængder. Senest har Conterno erhvervet 9 hektar af den anerkendte mark Arione, som er nabo til Francia. Arione går for at være en af Serralungas allerbedste placeringer. Første årgang herfra var 2015.