4,3 vivino

Gattinara - Vigna Molsino DOCG - Nervi

900,00 kr

 

"Conterno of Nervi"

Med Conternos vine, får man det man som vinelsker efterstræber. Den unikke kvalitet inden for det område han arbejder i. Der findes fantastiske vinmagerer i Californien, i Bordeaux og Bourgogne og så findes der Conterno i Piemonte. Hans vine javel er kostbare, men nærmere håndværksmæssig sublimitet kommer man ikke.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeGattinara
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerNebbiolo
God TilLyst Kød, Pasta, pizza og risotto
År2014
Alkohol13,5 %
Vivino4,3
Smag

Ganske lys, granatrød farve. En Gattinara af stor og majestætisk karakter, med rigdom, fylde og sødme og mindelser om efterårog dampende underskov. Velstruktureret og bereder en tryllekreds for sanserne

Beskrivelse

Gattinara Vigna Molsino fra Nervi fremstilles af druer fra 14,5 ha på denne imposante cru, der har form som et amphiteater. Som alle Nervis vine fortolkes den traditionelt og vinen er første gang aftappet og etiketteret separat i 1970. Vinen fra Vigne ad Molexinum som den kaldtes i 1471 har en majestætisk fremtræden og en vidunderlig sammensathed og er en udsøgt modstemme til raffinerede og mere elegant anlagte Gattinara fra Valferana. Endskønt den smager skønt i ungdommen er den gemmeværdig og velplaceret i en blindsmagning af de store Langhe-vine. Og man kan kun gisne om vinens fremtidige potentiale.

Vinen gæres på tini di rovere, koniske egetræsfade, med 20 dages maceration og lagres 48 måneder på botti di rovere slavonia, 6 måneder på cementtanke og efterfølgende 6 måneder på flaske.

se en lille video fra Nervi HER - Se også en video, hvor man følger byggeriet af et helt nyt vineri i hurtig hastighed HER

Område og Producent

Roberto Conterno har købt 90% af aktierne i huset Nervi i Gattinara.!!... Men hvordan kunne det gå til, at Roberto Conterno, der i den grad er indbegrebet af verdensklassevine, som altid har holdt sin produktion inden for en enkelt barolo-kommune (Serralunga d’Alba), og som ikke nødvendigvis sætter lighedstegn mellem forandring og fremskidt, nu har besluttet sig for at investere stort i Gattinara? Baggrunden er, at Roberto Conterno kender vingården Nervi rigtig godt. Hans tætte venskab med stedets tidligere ejer, norske Erling Astrup, gjorde, at han jævnligt havde sin gang på gården. Roberto var fascineret af den helt specielle vulkanske/lerholdige jord i Gattinara beliggende smukt ved foden af Monte Rosa. Jorden og den nordligere placering bidrager til at lave ranke og elegante vine, med et flot lagringspotentiale. Mod nord beskytter Monte Rosa mod de kolde vinde, og garanterer passende nedbør og en konstant brise. Kvaliteten af leret i jorden er meget høj og kun sammenlignelig med jorden i Serralunga d’Alba i Barolo. Den vulkanske klippejord og fraværet af kalk bidrager til områets karakteristiske og vigtige syre. Gradvist krøb stedets ”genuis loco” således ind under huden på ham, og han var ikke et sekund i tvivl om potentialet. Roberto Conterno ønsker at løfte Gattinara til nye højder, siger han selv.

Hele appelationen for Gattinara er blot på 120 ha. Den altovervejende del er beplantet med Nebbiolo og en lille smule Vespolina og Uva Rara. Nervi ejer 27 ha og producerer i dag godt 120.000 flasker årligt. Huset er et af de ældste i Gattinara og går tilbage til starten af 1900 tallet. Druerne dyrkes på lokaliteterne Casacce, Caravoglie, Valferana og Molsino. Vinstokkene er mellem 10–40 år gamle og beliggende i 290-420 meters højde. Ettore Bornate har taget sig af markerne siden 1973, og ønolog påstedet er Enrico Fileppo, der i mere end 30 år har været garant for traditionerne på stedet.

Vinene fra Nervi har en raffineret og karakteristisk rankhed, der gradvist afgiver et mere generøst udtryk via en vis lagring på store fade. Valferana marken besidder et højt indhold af jern og magnesium, seks gange højere end andre områder der producerer Nebbiolo. Første skrevne kilde på denne mark er dateret 1228, hvor Rufus Musso i et pergamentpapir solgte sine marker. Molsino-marken danner et naturligt amfiteater vendt mod syd og andrager 14,5 ha. Allerede i 1471 refereres der i et dokument til marken ”Molexinum”, som en af områdes absolut bedste marker.

Vinkældrene er fra det det nittende århundrede og har en konstant og naturlig temperatur. Nervi bruger kun store fade med en størrelse mellem 750 liter og 7600 liter. Til stabilisering af vinen benyttes store cementfade, og til gæringen benyttes en naturlig gær udvalgt fra egne marker. Den malolaktiske gæring sker spontant i løbet af foråret. Til gæringen af Valferana og Molsino benyttes gæringsfade af træ. Den officielle minimumslagring fra konsortiets side angiver en obligatorisk lagring på tre år, heraf to på fad. I erkendelse af deres vines ranke struktur, vælger Nervi at lagre deres Gattinara minimum tre år på fade og i hele fire år for Valferanas og Molsinos vedkommende.