- Beskrivelse
Her har vi en af Fary Lochans særlige whisky. En whisky man fra destilleriet har brugt mange kræfter på og nu frigiver i meget små mængder. 6 år på sherry fade. Derefter tappet ved 52,5 % alkohol. En sjælden whisky og ret så kostbar. Samleridé blandt whiskynørder.
Variant: Rum Edition - sherry cask, batch 1
Alder: 6 år (frigivet 31. august 2018) Fade: Oloroso Hogshead (5 år), derefter finish på Ardbeg (1 år)- Alkohol: 52,5 % vol.
Antal flasker i alt: 447 stk. (alle nummereret)Se en video fra Fary Lochan Her
- Område og Producent
I mange år havde Jens-Erik Jørgensen en drøm om at skabe et unikt whiskydestilleri i Danmark. I 2009 blev drøm til virkelighed, da whiskydestilleriet Fary Lochan blev etableret den 18. december samme år. Og det er i sandhed et unikt whiskydestilleri! Unikt pga sin størrelse. Unikt pga sin høje kvalitet. Unikt pga sit gode håndværk. Unikt pga sin idylliske placering. Og unikt pga sin fascinerende historie. De første fade i Fary Lochan’s historie blev fyldt og lagt til lagring i kælderen den 31. december 2009.
Produktionsmålsætningen i 2009 lød på 3.000 flasker årligt. 5 år senere er den årlige produktion 14.000 flasker (og gerne flere). Drømmen er for alvor blevet til virkelighed! De producerer 4 varianter. Man kalder dem ”de 4 årstider”. Smagen er rund og blød i alle varianter – også dem med røg. Og man står 100 % inde for smag, kvalitet og den gode historie. Fary Lochan stræber efter at kunne fremstille verdens bedste whisky. De lærer, optimerer, kæmper, leger, smager, tjekker, venter, kæler og drømmer hver eneste dag. -
Fary Lochans whiskytradition er ikke så lang og glorværdig som skotternes, men deres passion, vilje og drømme overgås ikke – heller ikke af skotterne. Glæd jer til at smage deres whisky eller andre af deres produkter HER. Fary Lochan glæder sig – hver eneste dag! -Imidlertid har de dog også travlt med andet end whisky.
De har en stor produktion af forskellige snapse på destilleriet. Smagsvarianterne spænder vidt. De har altid minimum 8 forskellige varianter på lager, så der er noget for enhver smag. Snapseproduktionen startede, ligesom whiskyen, med små forsigtige mængder, men det stod hurtigt klart for dem, at interessen og efterspørgslen var så stor, at de måtte geare op, og i dag har de snapse ude i udvalgte specialbutikker spredt ud over hele Danmark.