4,1 vivino

COS - "Cerasuolo di Vittoria Classico delle Fontane DOCG" - Sicilien

295,00 kr

 

"The connection"

En af de fineste BIO vine vi har smagt. Vingården Cos arbejder med ældgamle vinifikationsmetoder. 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeBiodynamisk
LandItaliensk
OmrådeSicilien
FyldeBlød og Rund, Tør
DruerFrappato, Nero d'Avola
God TilGrillede retter, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto
År2015
Alkohol13 %
Vivino4,1
4 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Violer, blåbær, sorte kirsebær

tabs-icon2 Smag

Mørke og lyse skovbær, tjære - Lakridsrod, vilde urter, oliven

Beskrivelse

Vingården i dag: Fascination af oldtidens vinfremstilling førte blandt andet til de første indkøb af terracotta-amforaer i Spanien i 2000, hvor første årgang af Pithos Rosso også blev undfanget, oprindeligt som en Cerasuolo di Vittoria DOC. De to venners arbejde med at gøre Cerasuolo di Vittoria til DOCG lykkedes i 2005, og samme år købte de yderligere 20 ha jord i nærheden af La Villa Fontane, hvilket også blev en anledning til at omlægge dyrkningen af jorden. I deres søgen efter at udtrykke Vittorias forskellige dyrkningshabitater og for at arbejde i større harmoni med naturen besluttede de at følge biodynamiske principper i landbruget og alle vine er fra 2013 certificeret økologiske.

Cerasuolo di Vittoria Classico delle Fontane fremstilles af de fineste druer fra marker omkring ejendommen La Villa Fontane og repræsenterer det ypperste udtryk for denne vintype og den imponerer med sin kompleksitet, helstøbthed og unikke karakter. Vinen skabes ved at blande Nero d’Avola, vel nok områdets fineste druesort, og den potentielt udsøgte, men underkendte Frappato.

Druerne høstes i slutningen af september og vinificeres separat. Gæring og maceration foregår på glaserede cementtanke, med den naturlige gær fra skindene. Vinen lagres 18-24 måneder på store botti di rovere Slavonia (store egefade fra Slovenien) og dernæst på flaske.

Rubinrød farve. Her forenes det mørke og krydrede i Nero d’Avola, med det lysere, florale og mere finesseprægede i Frappato til en af Syditaliens fineste og mest enestående vine, der udmærker sig, ikke ved tyngde og alkohol, men ved ynde og karakter. Udvikler sig yderligere over årene.

Se vingårdens hjmmeside HER

Område og Producent

I 1980 blev de tre studerende Giambattista Cilia, Giusto Occhipinti og Cirino Strano Italiens yngste vinmagere, da de overtog Joseph Cilias familevineri beliggende ved Bastonaca (nær Vittoria på det syd-østlige Sicilien). Høsten den 5. oktober samme år udgjorde kun materiale til at producere 1.470 flasker – men ikke desto mindre blev dette starten på et årelangt eventyr, der skulle vise sig at revolutionere Cerasuolo di Vittoria.
COSPersonage

I dag er det Giambattista Cilia og Giusto Occhipinti, der fortsat udvikler COS og imponerer med deres saftige og elegante vine. Ud over familievineriet råder COS også over 8 hektar marker på Villa Fontane, som blev købt og nytilplantet i 1991. Senere er tilstødende 20 hektar vinmarker blevet opkøbt. I forbindelse med disse investeringer har COS valgt at overgå til biodynamisk dyrkning for at opnå mest mulig harmoni og balance med omgivelserne.

Alle vine fra årgang 2013 er således certificeret økologiske. Helt fra starten har mændene bag COS været fascinerede af antikke fremstillingsmetoder, og i år 2000 tog de den modige beslutning at genindføre brugen af terracotta-amforaer til fremstilling af nogle af deres vine. Her får vinene lov til at udvikle sig naturligt sammen med skallerne over meget lang tid. Resultatet er vine med stor dybde, stor holdbarhed samt en fantastisk ren frugt. Selv efter rigtigt mange års lagring virker disse vine super friske og ungdommelige. Vi lagerfører både hvidvin og rødvin fra amfora-serien ”Pithos” (fra græsk ”pithoi” som betyder ”stor opbevaringsbeholder”).

Vi tror fuldt og fast på, at også I vil sætte pris på disse herlige vine, som i struktur og udtryk tilfører et friskt pust til vinverdenen. Samtidig beviser det, at det godt kan svare sig at skæve lidt til fortidens teknikker i sin søgen efter ny og endnu bedre vin.