4,4 vivino

Caterina Zardini - Amarone della Valpolicella DOCG - Classico Riserva 2016

450,00 kr

 

"The A"

En skøm Amarone Riserva fra 2016. Selvfølgelig lavet på den klassiske facon og fra det rigtige område i Veneto. Efterhånden findes der meget Amarone på markedet som efterhånden er blevet udvandet, ment på den måde at området hvorfra man må kalde sin vin Amarone er blevet kraftigt udvidet. Det synes vi er lidt synd

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandItaliensk
OmrådeVeneto
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerCorvina, Rondinella
God TilDansk Julemad, Faste oste, Grillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød, Tapas
År2016
Alkohol16 %
Vivino4,4
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Denne Amarone imponerer med sine ekstraordinære aromaer, sin intense frugt og sin dybe, mørkerøde farve. På ganen er den meget frugtig (kirsebær og blomme), blød og cremet, finishen er vedvarende med et varigt indtryk af tørrede røde skovfrugter.

tabs-icon2 Smag

Denne Amarone imponerer med sine ekstraordinære aromaer, sin intense frugt og sin dybe, mørkerøde farve. På ganen er den meget frugtig (kirsebær og blomme), blød og cremet, finishen er vedvarende med et varigt indtryk af tørrede røde skovfrugter.

Beskrivelse

Da Caterina Zardini pludselig stod i spidsen for sin familie og med ti børn i begyndelsen af ​​det tyvende århundrede, samlede hun al sin energi og al den knowhow, hendes mand havde testamenteret til hende. Sammen med sine talrige afkom fortsatte hun hans passion og arbejde i vinmarkerne. Hendes er en lektie, der er blevet overleveret over fem generationer i Campagnola-familien.
Ejendommen ligger i hjertet af Valpolicella Classica i Marano og er dedikeret til Caterina Zardinis styrke, mod og vedholdenhed samt til alle kvinder, der tror på deres drømmes kraft. Følelsen af ​​den drøm er stadig til stede i dag i flaskerne Amarone Classico Riserva og Valpolicella Classico Superiore.

Region:  Marano di Valpolicella, Verona, Veneto. - 36 ha, højde 300 mt over havets overflade. Sydvestvendte marker, kalkstensbaserede jorder. -Druesorter:  Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, Croatina
Certified økologisk dyrkning

DRUER: 70% Corvina Veronese og 30% Rondinella. Bunter håndplukkes og nøje udvalgt i slutningen af ​​september. Druerne er perfekte og med et højt sukkerindhold.

TØRRINGSPROCES: Traditionel tørring af druerne med start i slutningen af ​​september i ca. 100 dage med et naturligt tab på 35-40 % af vægten. Der udvises ekstrem omhu for at bevare rene, sunde druer gennem processen.

VINIFIKATION: Blød presning af druerne i december/januar, efterfulgt af en 30-dages maceration på skallerne.

MODNING: Vinen raffineres i 18-24 måneder (afhængig af årgang) på nye franske barriques fra Allier eg, derefter 6 måneder på flaske.

Årgang 2016 er den bedste årgang i mange mange år.