CÀRN MÒR - LONGMORN 2013 - FIRST FILL BOURBON BARREL 8 YEAR OLD SPEYSIDE WHISKY

695,00 kr

 

"Longmorn 2013"

I serien af Càrn Mòr Single Malt Scotch Whisky, fra den berømte Morrison familie, finder du unikke single batch / single cask whiskyer fra klassiske single malt-destillerier rundt om i Skotland. Hver udgivelse er strengt begrænset til få hundrede flasker, og når disse er udsolgt, så kommer der ikke mere.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeSpeyside
År2013
Alkohol47,5 %
2 stk. På lager
Beskrivelse

I serien af Càrn Mòr Single Malt Scotch Whisky finder du unikke single batch / single cask whiskyer fra klassiske single malt-destillerier rundt om i Skotland. Hver udgivelse er strengt begrænset til få hundrede flasker, og når disse er udsolgt, så kommer der ikke mere. Càrn Mòr er opkaldt efter et smukt bjerg i den nordvestlige del af det skotske højland, og som rager 829 meter op over havets overflade.

Càrn Mòr er ejet af Morrison-familien som igennem fem generationer har arbejdet med whisky indenfor både detailsalg såvel som engrossalg, men også som blendere, aftappere og destillatører. Det er ikke en overdrivelse at sige, at familien Morrison er en af de ældste whisky-familier i Skotland. Mest kendt er Morrison-familien for ejerskabet af Bowmore Distillery, som Brian Morrison solgte til Suntory i 1994. I dag råder den gamle familie over flere forskellige whiskymærker samt et nyere whiskydestilleri som blev etableret i 2017, og som går under navnet Aberargie Distillery.

Càrn Mòr-serien består af tre forskellige serier herunder deres ’Strictly Limited’, ’Celebration of the Cask’ og ’Family Reserve’. Hver serie kan og gør noget forskellige, men ens for dem alle er, at whiskyen er enestående og begrænset i oplag.

Strictly Limited er Càrn Mòr-seriens yngre udgaver. Disse whiskyer er alle tappet ved 47,5 % og består typisk af en mindre fadsammenlægning. I serien er der tidligere blevet tappet whisky fra Ardmore, Glen Ord, Bunnahabhain, Benrinnes, Ben Nevis, Pultney, Caol Ila, Benriach, Mortlach og mange flere. - 

Denne single-batch single malt-whisky stammer fra Speyside-regionen i Skotland, og er blevet destilleret på det højt agtede Longmorn Distillery. Longmorn blev etableret i 1894 og er i dag en del af Chivas Brothers, som ejes af Pernod Ricard. Klassiske karaktertræk for en whisky destilleret hos Longmorn er malt, citrus, ingefær, kanel og egetræ. Longmorn 2013 fra Càrn Mòr er modnet i first fill bourbon-tønder og tappet ved 47,5 % alkohol. Denne whisky er tappet i Càrn Mòr’s Strictly Limited-serie og findes kun i 1260 eksemplarer.

Se Morrison familiens hjemmeside HER

Område og Producent

Morrison-familien har igennem fem generationer arbejdet med whisky indenfor både detailsalg såvel som engrossalg, men også som blendere, aftappere og destillatører. Det er ikke en overdrivelse at sige, at familien Morrison er en af de ældste whisky-familier i Skotland. Mest kendt er Morrison-familien for ejerskabet af Bowmore Distillery, som Brian Morrison solgte til Suntory i 1994. I dag råder den gamle familie over flere forskellige whiskymærker samt et nyere whiskydestilleri som blev etableret i 2017, og som går under navnet Aberargie Distillery. Destilleriet ligger syd for byen Perth i Aberargie, Perthshire, Lowland i Skotland, og selvom destilleriet teknisk set ligger i Lowland (kun et par mil fra grænsen til Highland, så produceres der her whisky i Highland-stilen; frugtig, fyldig og voksagtig whiskystil. Deres whisky fra Aberargie Distillery er dog endnu ikke frigivet.

morrison-scotch-whisky-distillers-relaunch-company