4,7 vivino

Azienda Accordini Igino - "Riserva Gino Cordin" - Amarone della Valpollicella DOCG

1.650,00 kr

 

"Amarone Accordini 1997"

En af denne verdens bedste Amarone vine. Vi har sågar fundet den udødelige 1997 årgang fra vingården Accordini. Den er der ikke mange som har i kælderen. Måske skal du have den.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeVeneto
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Halv Tør, Kraftig
DruerCorvinone, Rondinella
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lagrede Oste, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød, Skimmel Ost, Stærke Oste
År1997
Alkohol16,5 %
Vivino4,7
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Intens og omsluttende buket med strejf af nelliker, lakrids og sort peber.

tabs-icon2 Smag

fløjlsagtig, der minder om små røde bærsyltetøj, samt fine noter af vanilje.

Beskrivelse
Det er en Amarone med en fantastisk struktur, med en høj koncentration, kun produceret i et begrænset oplag med nummererede flasker. Denne RISERVA produceres kun i fremragende år. Med en intens rubinrød farve har den på næsen aromaer af sorte kirsebær, frugt i alkohol og krydderier med strejf af vanilje, tobak og lakrids. Fyldig og omsluttende fløjlsagtig smag. Produktionsområde Hills of Moron Negrar, silicium kalkholdig marmorjord. Øst-vest eksponering.
Druerne er Corvinoni, Corvina, Rondinella og Oseleta.
Vinifikation:
Manuel udvælgelse af druerne i vingården, langsom tørring på loftet i 5 måneder, gæring i rustfrit stål ved kontrolleret temperatur. Pomacet er ikke presset, kun hjertet, altså det frie mostløb fra druerne bruges. 
Lagring på franske egetræsfade i 24 måneder, derefter i stål indtil aftapning.
Vinen er i perfekt stand efter optimal lagring. Etiketten er i rødt fløjl og ligeledes i A+ tilstand. Der blev kun høstet til 2578 flasker og flasken er nummereret.
Smagt senest februar 2023. I perfekt stand og en fremragende oplevelse.
 
Se vingårdens hjemmeside HER
 
Hvad anmelderne siger

VIVINO:

Populær blandt Vivino brugere. Mere end 200 bedømmelser

 

Blandt top 1% af alle vine i verden

Område og Producent

Historien om vingården Accordini Igino begynder i 1821 i hjertet af Valpolicella, et område med en stærk og rodfæstet vinfremstillingstradition. En lidenskab født af en arv modtaget: tre hektar vinmarker, hvis druer kun blev vinificeret til familien, som elskede at tilbringe foråret og fritiden i Cru kaldet "Le Bessole".

Det er begyndelsen på en succeshistorie, fra familieproduktion til national og international handel, takket være det utrættelige og opmærksomme arbejde fra Guido Accordini, Iginos søn, og hans kone Liliana, der er i stand til at lede virksomheden inden for innovation. på det ønologiske område, uden nogensinde at glemme traditionen.

Virksomhedens bankende hjerte ligger stadig i San Pietro in Cariano, i Veronese-bakkerne, få minutter fra Veronas centrum. Den originale kælder er blevet fornyet i linjer og stil for at tilpasse sig de kommercielle og imagemæssige behov hos en virksomhed, der projekteres mod stadig større virksomheder og markeder. 

Barrique og træ fletter sig sammen med moderne linjer og byder gæster velkommen i et behageligt og uformelt miljø, hvor de kan smage Accordini Igino-vine, ledsaget af typiske gastronomiske produkter fra området.

Resultatet af konstant opmærksomhed og omhu fra Guido og hans samarbejdspartnere, producerer Accordini Igino-vinmarkerne højkvalitetsdruer, velegnet til at producere de typiske vine fra Valpolicella.
 
Sorterne af Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella og Rossignola følges i vækst- og modningsfaserne for at sikre en fin høst, også takket være tekniske foranstaltninger, der gør det muligt at begrænse pesticidbehandlinger så meget som muligt og for at optimere brugen af ​​vandressourcer i fuld respekt for miljøet.