3,8 vivino

Villa Barcaroli - Montepulciano d’Abruzzo DOP

125,00 kr
  • Køb 6 for 95.00 pr. fl. og spar 24%

 

"The Villa"

Abruzzo er et italiensk vinområde på den østlige Adriaterhavskyst. Beliggende i det bjergrige centrum af landet er dets umiddelbare naboer Marche mod nord, Lazio mod vest og sydvest og Molise mod sydøst.

TypeRødvin
Indhold i CL75
Dyrkningsmetodebio. øko, veganer
LandItaliensk
OmrådeAbruzzo
FyldeFrisk, Frugtig, Let, Tør
DruerMontepulciano
God TilGrillede retter, Rødt Kød
År2020
Alkohol13 %
Vivino3,8
60 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Krydderier, kirsebær, blommer. Letsyltede jordbær og hindbær

tabs-icon2 Smag

Dyb rubinrød farve. Det er en skønt varietaltro Montepulciano d’Abruzzo, der er lavet i en charmerende stil og med større elegance end det vanligvis ses for
denne vintype.

Beskrivelse

Vingården dyrker udelukkende den grønne sort Trebbiano og blå Montepulciano-druer, og der laves blot tre vine, en Trebbiano d’Abruzzo DOP, Montepulciano d’Abruzzo DOP og en Montepulciano d’Abruzzo Riserva. De unge vine er saftige og velsmagende, mens Riservaen har et dybere og mere struktureret, modent udtryk.

Montepulciano d’Abruzzo laves med stor omhyggelighed, og man tilstræber at skabe en vin med lidt mere raffinement, end der normalt forventes af vintypen.
Den fremstår mørk og med en kirsebær-råfrugtighed og en næsten tygbar tekstur, som er karakteristisk for druen, men i munden kan der fremiltes indsmigrende noter af konfiterede jordbær og hindbær, og der er friskhed og karakter i smagen. En hjertelig og let drikbar vin til en virkelig god pris.

100% Montepulciano, der håndhøstes primo oktober. Vinen fremstilles med gæring og maceration på temperaturstyrede ståltanke og den lagres efterfølgende på ståltank i 6 måneder.

Se vingårdens hjemmeside HER - Se en video om Abruzzo HER

Område og Producent

Denne familieejendom er for nylig blevet erhvervet af Massimiliano og Walter Bartolomei, der også ejer vin-bruget Ciù Ciù i Marche (grundlagt af familien i 1970). Selve Villa Barcaroli er et smukt, gammelt hus i land-ejendomsstil fra 1700-tallet, der ligger midt blandt vinmarkerne, og det står for at skulle gennemgå en omfattende renovering, men i kælderen opbevares nogle af de producerede vine helt tilbage til 1954. Meget tyder på, at der har været en produktion af vin i perioden fra 1907-1954, og at stedet så siden blev forladt. Da Bartolomei-familien overtog ejendommen byggede de straks en produktionskælder (cantina) ved siden af huset, og her laves vinene fra de foreløbig 20 ha vinmarker, ud af de 70 ha, der hører til vinbruget, og det kan forventes, at flere marker efterhånden kommer i produktion.

Villa Barcaroli ligger i regionen Abruzzerne, som har kyststrækning ud mod Adriaterhavet, og nærmere bestemt i provinsen Teramo, i en kommune kaldet Controguerra, ikke langt fra byen af samme navn, og kommunen hører til i regionens nordligste del, tæt ved grænsen til Marche, og ligger ikke langt fra kysten. Vest for vinbruget ligger den 1200 kilometer lange bjergkæde Appeninerne, og ikke langt derfra og lidt mere mod sydvest, ligger det store bjergmassiv, der kendes som Gran Sasso, der udgør den højeste del af Appeninerne, og omfatter den højeste tinde kaldet Monte Corno Grande, som rækker 2912 meter op over havets overflade. Øst for bjergene og ud mod havet er bakkerne lavere liggende og blødere og er egnede til vindyrkning.

Vinbruget er både økologisk, vegansk og biodynamisk (Demeter) certificeret, og en del af markerne ligger i Controguerra, men der er også lokaliteter i den nærliggende kommune Ancarano. Dyrkningssæsonen her er typisk varm, solfuld og forholdsvis tør, og der er store forskelle mellem dag- og nattemperaturer, hvilket favoriserer dyrkning af kvalitetsvin, og markerne er velventilerede, bl.a. grundet den relative nærhed til kysten, og det gør det lettere at dyrke jorden økologisk, bl.a. fordi svampesygdomme bedst trives i varme, men fugtige miljøer. I vinmarkerne, mellem rækkerne, sås dækafgrøder, og det er en variation af særligt udvalgte planter og blomster, og denne særlige type af beplantning kaldes på italiensk sovescio, grøn gødning, og den pløjes senere ned i jorden og fungerer som næring for vinplanterne, men har langt flere funktioner og fremmer bl.a. biodiversiteten i marken og modvirker erosion.

Den veganske certifikation betyder først og fremmest, at der ikke anvendes animalske produkter til vinfremstillingen, og det handler typisk om eventuelle klaringsmidler. Den biodynamiske certificering gennem Demeter forpligter vinbruget på en udvidet og mere fordringsfuld økologisk tilgang, der omfatter en større vifte af tiltag og standarder, der bl.a. skal sikre, at jordens frugtbarhed øges, og at planterne (afgrøderne) er sunde, men det handler også om at beskytte plante- og dyrelivet mere generelt og om at fremme biodiversiteten, og der lægges i det hele taget vægt på økologisk og social ansvarlighed. Vinbruget dyrker udelukkende den grønne sort Trebbiano og den blå Montepulciano-drue, og der laves blot 3 vine, som fortolkes i en elegant og saftig stil, og den hvide Trebbiano d’Abruzzo DOP er æbleblomstduftende, citrus- og ananaspræget og frisk, mens Montepulciano d’Abruzzo DOP er rødfrugtet, men overraskende lys og elegant for vintypen. Montepulciano d’Abruzzo Riserva frigives sent og er dybere og rigere i udtrykket.